کد خبر 1102133
تاریخ انتشار: ۱۲ مرداد ۱۳۹۹ - ۲۰:۳۶

با اینکه آمار فوتی‌های کرونا در کشور مجدداً رو به افزایش بوده و تقریباً در چند روز گذشته بیش از ۱۵۰ تا ۲۰۰ نفر از هم‌وطنانمان را براثر کرونا از دست دادیم برخی از رفتن به مسافرت دست نکشیده‌اند.

به گزارش مشرق، دریای خزر همواره مقصد گردشگران به استان گیلان بوده است، مقصدی برای مسافرت‌های تابستانی و گشت‌وگذارهای خانوادگی، چه برای توریست‌هایی از خارج استان و چه برای هم استانی‌های گیلانی ما مقصدی برای سفرهای کوتاه خانوادگی به سواحل نیلگون خزر بوده است.

گیلانِ سرسبز ما، از مناطق بکر و زیبای نه‌تنها ایران بلکه به دلیل برخورداری از طبیعتی دست‌نخورده و هم‌جواری با کوه و جنگل و دریا، این مثلث بی‌نظیر زیبایی الهی، گیلان را در جهان نیز متمایز کرده است، گرچه قدردان این زیبایی نبوده‌ایم و برخی مسافر نماها با بی‌توجهی به زیبایی‌ها و منابع طبیعی گیلان، در پی بر هم زدن این نظم و آسیب به جنگل‌ها و آلودگی دریا هستند.

بیشتر بخوانید:

افزایش وسعت درگیری کرونا در ایران

البته بر کسی پوشیده نیست که فروش مراتع و مزارع در گیلان به غیربومیان نیز مشکل دیگری است که به نابودی تدریجی زمین‌های بکر گیلان می‌انجامد تا جایی که این هجوم برای ویلا سازی به بلندترین نقاط در کوه‌های جنگلی گیلان نیز رسیده است، جایی که تنها بومیان مناطق مختلف در آنجا از قدیم سکنی گزیده‌اند و کمتر کسی این مناطق را می‌شناسد.

اما مشکل این روزهای گیلان در کنار تمامی این دلایل مهم، مسافرت‌های مکرر در ایام به‌ظاهر تعطیل تابستان به سواحل گیلان است!

بله روزهای به‌ظاهر تعطیل، روزهایی که یک بیماری منجر به تعطیلی کسب‌وکارهای خرد و بسیاری از مشاغل عمومی شده است اما گویا این روزهای گرم تابستان همانند سال‌های گذشته برای برخی از هم‌وطنانمان تعطیلاتی است برای مسافرت‌های سالانه به جنگل‌های شمال و سواحل دریای خزر!

البته با شیوع کرونا، دولت در روزهای نخست مسافرت‌های بین استانی خصوصاً به استان‌هایی که در وضعیت قرمز کرونایی قرار داشتند را ممنوع اعلام کرد، گیلان هم یکی از سه استانی بود که در روزهای نخست به‌شدت درگیر ویروس بود و در وضعیت قرمز قرار داشت تا جایی که نماینده وزیر بهداشت شخصاً به گیلان سفر کرد تا پیگیر امور درمانی گیلان باشد.

مرورگر شما از ویدئو پشتیبانی نمی‌کند.
فایل آن‌را از اینجا دانلود کنید: video/mp4

دانلود

گرچه در روزهای نخست با کمبود اقلام بهداشتی در گیلان مواجه بودیم اما با تلاش‌های پرسنل علوم پزشکی و همکاری و همراهی گروه‌های جهادی، بسیجیان، مردم عادی و طلاب رفته‌رفته با تولیدات ماسک و دستکش و مواد ضدعفونی‌کننده و توزیع بین تمام اقشار مردم استان تا حدودی وضعیت گیلان رو به بهبودی رفت تا جایی که شمار فوتی‌ها براثر کرونا در ایامی به صفر رسید.

در چنین شرایطی جاده‌ها و مسیرهای اصلی بازگشایی شد و پس از اندک زمانی از فروکش کردن تب تند بیماری با خیل عظیم مسافران به استان مواجه شدیم، وقتی این مسافرت‌ها زیاد شد، عده‌ای از مردم گیلان با تشکیل زنجیره‌های انسانی (از اینجا بخوانید) سعی کردند تا از این اقدام غافلگیرانه دولت در پی بازگشایی جاده‌ها جلوگیری کنند و اجازه ندهند مسافران غیربومی وارد گیلان شوند، البته همان‌طور که گفته شد اغلب مسافران ادعا می‌کردند که در گیلان ویلا دارند و می‌خواهند به منزل خودشان بروند!

در حال حاضر نیز بااینکه آمار فوتی‌های کرونا در کشور مجدداً رو به افزایش رفته و تقریباً در چند روز گذشته بیش از ۱۵۰ تا ۲۰۰ نفر از هم‌وطنانمان را براثر کرونا از دست دادیم، باز هم برخی از مردم از رفتن به مسافرت دست نکشیده و در بازدیدی که از سواحل دریای خزر در شهرستان بندرانزلی داشتیم با عده کثیری از مسافران مواجه شدیم و به قولی می‌توان گفت: در سواحل دریا جای سوزن انداختن نبود!

همان‌طور که سرپرست جمعیت هلال‌احمر گیلان می‌گوید، مردم هنوز شیوع کرونا و خطرات آن را جدی نگرفته‌اند، گفته‌های سیاوش غلامی نیز بازدیدهای میدانی خبرنگار  را تأیید می‌کند که امسال در سواحل گیلان شاهد حضور خیل عظیمی از مردم، اهالی بومی، گردشگران و مسافران هستیم از طرفی موارد و فاصله‌گذاری اجتماعی نیز در این نقاط به‌خوبی رعایت نمی‌شود.

بااین‌وجود، رحیم حیدری، مدیرکل امور اجتماعی استانداری گیلان  می‌گوید که در ایام تابستان و با رعایت پروتکل‌های بهداشتی برنامه‌های فرهنگی متنوعی در سواحل گیلان مانند برگزاری نمایشگاه‌های فرهنگی و هنری، برگزاری کارگاه‌های فرهنگی و هنری، برگزاری جشنواره‌های فرهنگی از قبیل روز ملی کاسپین، روز تالاب و موارد مشابه، برگزاری چنگ شادی، برنامه‌های مناسبتی دهه ولایت، کنسرت ساحلی، مراسم آیینی محلی، کاروان پیک امید، جشنواره مجسمه‌سازی، جشنواره بازی‌های بومی و محلی، برگزاری برنامه‌های معنوی و مذهبی برای ایام خاص و اجرای طرح نشاط معنوی برگزار می‌شود.

اما سرهنگ مهرداد مهرگان، سرپرست هیئت نجات‌غریق و غواصی استان گیلان بر این باور است که امسال با توجه به شیوع بیماری کرونا، هم‌وطنان چندان رغبتی به استفاده از طرح‌های سالم‌سازی ندارند.

منبع: فارس