کد خبر 1102187
تاریخ انتشار: ۱۳ مرداد ۱۳۹۹ - ۰۰:۰۵

جریان تحریف، با کوچک‌نمایی توان داخلی و بزرگنمایی توان دشمن، جوانان و عموم مردم را در داخل مایوس و دشمن را نیز به تشدید فشار ترغیب می‌کند.

به گزارش مشرق، رهبر معظم انقلاب اسلامی در بیانات اخیر به مناسبت عید سعید قربان با تأکید بر اینکه «به موازات جریان تحریم، یک جریان تحریف حقایق و واژگون نشان دادن واقعیات هم وجود دارد»، فرمودند: «هدف این جریان، ضربه زدن به روحیه مردم و دادن آدرس غلط درباره علاج تحریم است».

ایشان در ادامه تأکید کردند:«اگر جریان تحریف شکست بخورد، قطعاً جریان تحریم هم شکست خواهد خورد، زیرا عرصه کنونی، میدان جنگ اراده‌ها است و اگر اراده ملت ایران مستحکم باقی بماند، بر اراده دشمن غلبه خواهد کرد».

مقام معظم رهبری همچنین در بیانات اخیر خاطرنشان کردند:«در سال ۹۷ و بعد از خروج آمریکا از برجام، متأسفانه کشور ماه‌ها معطل وعده‌های اروپایی‌ها باقی ماند و اقتصاد کشور شرطی شد در حالی‌که معطل کردن اقتصاد به وعده‌های دیگران، بسیار مضر است». واقعیت این است که جریان تحریف با عملکرد خود، با تیز کردن تیغ تحریم‌ها، دشمن را به تشدید فشار تشویق کرد.

بیشتر بخوانید:

کیفور از کِرم سر قلّاب!

بزرگترین پروژه‌های فعلی جریان تحریف در داخل ایران چیست؟

در هفت سال اخیر هم‌پوشانی جریان تحریف و تحریم و نوع مواجهه دولت با این جریان، خسارات متعددی به کشور وارد کرد. کاهش ارزش پول ملی و کوچک شدن سفره مردم تنها بخشی از نتایج این هم‌پوشانی است.

امضای هر توافق  بهتر از عدم توافق!

در اوج مذاکرات هسته‌ای ایران و ۱+۵ در دولت اول روحانی(دولت یازدهم) و در مقطعی که طبیعتاً طرفین به دنبال کسب امتیاز حداکثری و عدم ارسال پالس ضعف به طرف مقابل هستند، فعالین و رسانه‌های مدعی اصلاحات بدون توجه به اصالت دستاورد، تأکید کردند که آنچه مهم است صرفا اصالت مذاکره و توافق است!

در همین راستا در شهریور ۹۳ و در میانه مذاکرات هسته‌ای ایران و ۱+۵ ظریف در مصاحبه با رادیو «ان‌پی‌آر»‌ آمریکا در اظهارنظری عجیب گفت:«رسیدن به هر نوع توافقی، بهتر از عدم توافق است»!

این اظهارنظر عجیب از سوی وزیر امور خارجه در حالی بود که در سوی مقابل، «جان کری» وزیر خارجه وقت آمریکا گفته بود: «من بارها اعلام کرده‌ام توافق نکردن بهتر از توافق بد است».

چند روز بعد از اظهارات تأمل‌برانگیز ظریف، یک کمپین مشکوک از سوی برخی از سینماگران در حمایت از تیم مذاکره‌کننده راه‌اندازی و شعار عجیب «هیچ توافقی بدتر از عدم توافق نیست» برای آن انتخاب شد. تعبیری که رسانه‌های غربی از اظهارات ظریف و راه‌اندازی چنین کمپینی داشتند، جالب توجه بود. این رسانه‌ها پیام چنین کمپینی را نیاز شدید ایران به توافق ولو به هر قیمتی قلمداد کردند.

پیش از آن رادیو فرانسه در تحلیلی درباره روانشناسی سیاست خارجی دولت یازدهم نوشته بود: «ارزیابی غرب از وضعیت کنونی دولت روحانی، تعامل با فروشنده بدهکار و مشتاقی است که خود را ناگزیر از فروش حقوق ملی می‌بیند».

رهبر معظم انقلاب - بهمن ۹۳ - در دیدار فرماندهان نیروی هوایی ارتش فرمودند:«من همین جا این را بگویم: اولاً بنده با توافقی که بتواند انجام بگیرد موافقم؛ البته توافق بد نه. آمریکایی‌ها مکرر تکرار می‌کنند و می‌گویند «ما معتقدیم که توافق نکردن، بهتر از توافق بد کردن است»؛ بله، ما هم همین عقیده را داریم؛ ما هم معتقدیم که توافق نکردن، بهتر است از توافق بد، توافقی که به‌ضرر منافع ملی است، توافقی که موجب تحقیر ملت بزرگ و باعظمت ایران است».

خزانه خالی!

همزمان با مذاکرات ایران و ۱+۵ در دولت یازدهم و به فاصله سه هفته پس از آغاز دور جدید مذاکرات در نیویورک، روحانی در اظهارنظری تأمل‌برانگیز گفت:«دولت در شرایطی کار خود را آغاز کرده است که با خزانه خالی با انبوهی از بدهکاری مواجه بوده است»!

در آن مقطع کارشناسان و صاحب‌نظران با دلایل متقن و کارشناسی تأکید کردند که این اظهارنظر با واقعیت هیچ تناسبی ندارد. متأسفانه این اظهارنظر نقش مؤثری در تضعیف موضع دیپلمات‌های ایرانی در مذاکرات داشت. به عبارت دیگر این اظهارنظر، توان چانه‌زنی را از دیپلمات‌های ایرانی گرفت.

هشدار درباره خسارت روزانه برجام!

پس از امضای برجام، بر طبق قانون اساسی توافق برای بررسی به نهادهای تصمیم‌گیر و تصمیم‌ساز و از جمله مجلس شورای اسلامی ارجاع شد.

همزمان با اجرای این روند قانونی، طیف مدعی اصلاحات با فضاسازی رسانه‌ای و با دهن‌کجی به قانون مدعی شدند که هر روز تاخیر در اجرای توافق، خسارت‌های هنگفتی در پی دارد.

در همین رابطه، اکبر ترکان مشاور ارشد روحانی در سال ۹۴ گفته بود: «هر روز تاخیر در اجرای برجام، ۱۰۰ میلیون دلار ضرر به کشور وارد می‌کند». همچنین سیروس ناصری دیپلمات سابق و از حامیان توافق هسته‌ای مدعی شد که به‌دلیل تاخیر ۲۲ روزه در اجرای برجام، ۲ هزار و ۵۰۰ میلیون دلار ضررکرده‌ایم. وی همچنین مدعی شد که خسارت روزانه عدم اجرای برجام ۴۰۰ میلیارد تومان است!

صبح بدون تحریم!

رهبر معظم انقلاب تاکنون چندین بار درباره شرطی‌سازی اقتصاد ایران به‌واسطه گره زدن آن به سیاست خارجی تذکر داده‌اند.

در روزهای پایانی دی ماه ۹۴، همزمان با آغاز اجرای تعهدات ۱+۵ ذیل برجام روزنامه‌های زنجیره‌ای با تیترهایی همچون «فروپاشی تحریم»، «تحریم‌ها به تاریخ پیوست»، «صبح بدون تحریم»، «خلاص شدیم، سلام بر ایران بی‌تحریم»، «تحریم تمام شد»، «پیروزی تدبیر بر تحریم»، «تحریم‌ها هم رفت»، «اینک بدون تحریم»، «سپیده‌ دمید»، «توافقات گسترده سیاسی و اقتصادی با لغو تحریم‌ها»، «سد تحریم شکست»، «برچیده شدن ظریف تحریم‌ها»، «مجوز فروش بوئینگ به ایران؛ اوباما دستور مستقیم داد» و... به استقبال برجام رفتند.

رسانه‌های دولتی و زنجیره‌ای این‌طور القاء کردند که اولا ریشه تمامی مشکلات کشور فقط تحریم‌هاست و ثانیا به‌واسطه برجام تمامی تحریم‌ها به تاریخ خواهد پیوست.

در ادامه، دولتمردان و فعالین مدعی اصلاحات تمام امور کشور و حتی آب خوردن مردم را به توافق گره زده و مدعی شدند که به واسطه اجرای توافق، فتح‌الفتوحی عظیم رخ خواهد داد.

برای نمونه، روحانی - ۲۳ تیر ۹۴ - گفت: «به ملت شریف ایران اعلام می‌کنم که طبق این توافق (برجام)، در روز اجرای توافق (دی‌ماه ۹۴) تمامی تحریم‌ها، حتی تحریم‌های تسلیحاتی، موشکی هم به‌صورتی که در قطعنامه بوده، لغو خواهد شد. تمام تحریم‌های اقتصادی شامل مالی، بانکی، بیمه، حمل و نقل، پتروشیمی‌ و فلزات گران‌بها به‌طور کامل لغو خواهد شد و نه تعلیق».

در یک نمونه دیگر، محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه- شهریور ۹۴ در کمیسیون برجام- گفت: «کل تحریم‌های اقتصادی، مالی و پولی اتحادیه اروپا، کل تحریم‌های ایالات متحده که بر شخصیت‌های غیرآمریکایی اعمال می‌شود از روز اجرا لغو خواهد شد، علاوه ‌بر آن تحریم ۳۵ ساله هواپیمایی نیز لغو می‌شود». ظریف پیش از آن - فروردین ۹۴ - در بیانیه‌ای مشترک با فدریکا موگرینی تأکید کرده بود: «تمام تحریم‌ها لغو خواهد شد».

امضای کِری تضمین است!

روزنامه زنجیره‌ای شرق- ۱ دی ۹۴ - در تیتر اصلی نوشت: «اطمینان تهران از اجرای برجام، امضای کری تضمین است». این تیتر بارها به‌عنوان نماد سهل‌اندیشی طیف مدعی اصلاحات و دستگاه دیپلماسی دولت در موضوع برجام و مواجهه با کشورهای سلطه‌گر غربی معرفی شد. علاوه ‌بر این مقامات ارشد دولت روحانی بدون توجه به خوی سلطه‌گری آمریکا و فریبکاری مقامات این کشور، مدعی شدند که باراک اوباما - رئیس‌جمهور سابق این کشور- فردی مؤدب و باهوش است!

چندی پس از انتشار تیتر «امضای کری تضمین است»، مدیرمسئول روزنامه شرق در گفت‌وگویی در پاسخ به این سؤال مجری که پرسید: «برجام را به‌صورت دیگری نیز می‌توان دید. از منظر مبالغه‌ای که در رابطه با توقعات مردم ایجاد شد و امروز اگر بعضی تمسخر می‌کنند از منظر بررسی با توقعاتی است که در آن زمان ایجاد شد»، اذعان کرد: «من مبالغه را قبول دارم. این مبالغه‌ها باید می‌شد به این خاطر که فضا خیلی فضای تنگ و ‌ترشی بود، دولت باید در حقیقت این موضوع را قدری بزک می‌کرد که بتواند حرفش را به کرسی بنشاند».

تیتر روزنامه زنجیره‌ای شرق و سپس اذعان مدیرمسئول این روزنامه درباره چرایی انتشار این تیتر، مصداق روشنی از جریان تحریف را نمایش داد.

خروج آمریکا از برجام؛ دلار ۴۲۰۰ تومانی

روحانی- ۲۷ دی ۹۴ - در نشست خبری خود در محل سالن اجلاس سران گفت:«تعهدی که امروز آمریکا در رابطه با برجام به ما داده، تعهد دولت آمریکاست، نه این دولت و آن دولت. این تعهدات استمرار پیدا می‌کند و فرقی ندارد که چه دولتی در آمریکا بر سر کار بیاید، هر دولتی که باشد به این چارچوب متعهد است».

محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه نیز تابستان ۹۴ در اظهارنظری مشابه گفت: «آمریکا نمی‌تواند از برجام خارج شود». صادق زیباکلام فعال سیاسی مدعی اصلاحات نیز- دی ۹۴ - در زمان روی کاربودن دولت اوباما گفته بود:«مردم آمریکا نمی‌گذارند رئیس‌جمهور بعدی‌شان برجام را تحت‌الشعاع قرار دهد».

در مجموع، دولتمردان و فعالین مدعی اصلاحات تأکید داشتند که دولت‌های بعدی در آمریکا هیچ‌گاه از توافق هسته‌ای خارج نمی‌شوند.

مقامات آمریکایی پیش از اردیبهشت ۹۷ بارها مدعی شده بودند که از توافق هسته‌ای خارج خواهند شد. مهم‌ترین مسئله برای آمریکایی‌ها - هم دموکرات‌ها و هم جمهوری‌خواهان- محاسبه آنان درباره نوع واکنش ایران بود. از نظر طرف آمریکایی اگر ایران از برجام خارج نشود و همچنان به تعهدات خود ادامه دهد و تغییری از طرف تهران در این معادله رخ ندهد، خارج شدن رسمی ‌آمریکا از برجام، بهترین گزینه است. در حقیقت آمریکا در این وضعیت، با یک تیر، دو نشان زده است یعنی از یک‌سو آمریکا در عین ‌حال که - با خروج از برجام- دیگر هیچ تعهدی نسبت به برجام ندارد، با خیال آسوده نظاره‌گر اجرای تعهدات یک‌طرفه برجامی از سوی ایران است.

طرف آمریکایی در پی آن بود تا اطمینان پیدا کند که ایران به هیچ عنوان از برجام خارج نمی‌شود. روحانی در اولین روزهای اردیبهشت ۹۷ و چند روز پیش از خروج آمریکا از برجام، در سفر به خراسان رضوی در اظهارنظری عجیب گفت: «اگر اهداف ما از برجام بدون آمریکا محقق شود، چه بهتر، در غیراین‌ صورت تصمیم خود را خواهیم گرفت»! بیان این موضع تأمل‌برانگیز از سوی رئیس‌جمهور کشور که از سوی برخی دیگر از مقامات دولت و فعالین مدعی اصلاحات نیز پیش از آن بیان شده بود، پیامی‌ شبیه «خزانه خالی است» را به طرف غربی ارسال کرد.

این موضع تأمل‌برانگیز به آمریکایی‌ها این پیغام را داد که شما مختارید تا هر اقدامی را که می‌پسندید در قبال برجام انجام دهید و از بابت واکنش ایران نگران نباشید، دولت ایران از محدودیت‌های برجامی فراتر نرفته و به هیچ عنوان از برجام خارج نمی‌شود!

در مجموع، اظهارات و عملکرد دولت روحانی، خیال دولت ‌ترامپ را برای خروج بدون هزینه از برجام راحت کرد و در ۱۸ اردیبهشت ۹۷ این اتفاق رخ داد.

به‌دلیل اینکه رسانه‌های زنجیره‌ای و دولتی با تبلیغات فراوان، معیشت مردم را به توافق گره زده بودند، تبعات تصمیم غیرکارشناسی دولت در تعیین دلار ۴۲۰۰ تومانی - فروردین ۹۷ - به پای خروج آمریکا از برجام نوشته شد و به واسطه این تحریف، طرف آمریکایی به تشدید فشارها تشویق شد.

مدعیان اصلاحات و برخی دولتمردان، این‌گونه القاء کردند که وضع موجود اقتصادی ربطی به سیاست‌گذاری دولت در دلار ۴۲۰۰ تومانی ندارد و علت اصلی ایجاد این وضعیت، خروج آمریکا از برجام است!

برخلاف ادعای جریان تحریف، تصمیم غیرکارشناسی دلار ۴۲۰۰ تومانی، حداقل ۱۸ میلیارد دلار خسارت به کشور زد و مردم را با مشکلات عدیده‌ای اقتصادی مواجه کرد.

اروپا پشت ماست!

پس از خروج آمریکا از برجام، با اینکه‌ تروئیکای اروپایی در آزمون توافق سعدآباد و همچنین آزمون برجام مردود شده بودند، برخی دولتمردان و فعالین مدعی اصلاحات تأکید کردند که «مزاحم رفت» و «اروپا پشت ماست»! و «موگرینی (مسئول وقت سیاست خارجی اتحادیه اروپا) گفته: «هرچه تهران بگوید»»! و «اقدامات اروپا در برجام بیش از انتظار بوده است»! و «اروپا علیه آمریکاست»! و...

این در حالی بود که مقامات اروپایی صراحتا اعلام کرده بودند که در موضوع ایران با آمریکا دارای هدف مشترک بوده و فقط در راه‌های رسیدن به این هدف، اختلاف‌نظر دارند.

طرف اروپایی از روز اجرای برجام تاکنون به هیچ عنوان به تعهدات خود عمل نکرد. اما جریان تحریف طوری فضاسازی کرد که گویی اجرای «اینستکس» نشانه اجرای تعهدات کامل اروپاست. این در حالی است که ظریف صراحتا اذعان کرد که «اینستکس جزو تعهدات ۱۱گانه برجامی اروپا نیست و حتی جزو مقدمه تعهدات نیز نیست».

«دموکرات‌های خوب - جمهوری‌خواهان بد»!

در روزهای گذشته، حزب دموکرات آمریکا سیاست‌های خود را در قالب سندی ۸۰ صفحه‌ای منتشر کرد. همزمان با انتشار این سند، روزنامه‌های زنجیره‌ای در اقدامی مسبوق به سابقه به تعریف و تمجید از نامزد دموکرات‌ها پرداخته و رسما به ستاد انتخاباتی دموکرات‌های آمریکایی بدل شدند.

در همین رابطه روزنامه سازندگی - متعلق به حزب اصلاح‌طلب کارگزاران سازندگی - در گزارشی با عنوان «بازگشت به برجام، عبور از براندازی؛ حزب دموکرات آمریکا وعده داد در صورت پیروزی جوبایدن رخ دهد» نوشت: «در سند ۸۰ صفحه‌ای مانیفست انتخاباتی دموکرات‌ها که توسط هیاتی ۱۵ نفره از یاران بایدن و سندرز تهیه شده است، لیبرال‌های آمریکایی تعهد کرده‌اند به برجام بازگردند و از براندازی جمهوری اسلامی ایران دست بردارند».

مجله زنجیره‌ای امید جوان نیز تصویر جو بایدن را در جلد مجله منتشر کرد و نوشت: «رویای ایرانیِ آبان ۹۹؛ شکست ‌ترامپ، تبریک تلفنی روحانی به بایدن، کاهش قیمت دلار، احیای برجام».

بزک دموکرات‌های آمریکایی در نشریات زنجیره‌ای در حالی صورت گرفت که دموکرات‌ها در این سند تصریح کرده‌اند که در صورت پیروزی در انتخابات به‌صورت مشروط به برجام بازخواهند گشت و شرط بازگشت این است که ایران محدودیت‌های برجامی را به‌صورت دائمی‌بپذیرد و مذاکرات حول صنعت موشکی و توان منطقه‌ای را نیز کلید بزند.

پیش از این ‌ترامپ نیز بارها مدعی شده بود که برجام ناقص است و دولت وی به شرطی به توافق بازمیگردد که محدودیت‌های برجام دائمی‌ شده و مسئله توان موشکی و قدرت منطقه‌ای ایران نیز به توافق ضمیمه شود.

‌ترامپِ جمهوری‌خواه و اوبامای دموکرات رفتاری کاملاً مشابه با برجام داشتند. هر دو، قانون وضعیت اضطراری علیه ایران را تمدید کردند. هر دو، قوانین مرتبط با محدودیت ویزا و سخت‌گیری در مهاجرت و سفر را تصویب و گسترش دادند، هر دو قانون‌های گسترده تحریمی(آیسا و کاتسا ۲۰۱۷) را علیه مردم ایران تصویب کردند، هم اوباما و هم ‌ترامپ در روند همکاری بانک‌های اروپایی با ایران سنگ اندازی کردند، هر دو رئیس‌جمهور دموکرات و جمهوری‌خواه آمریکا اموال مردم ایران را بلوکه کردند و...

در نتیجه برخلاف فضاسازی جریان تحریف، دوگانه «جمهوری‌خواهان بد - دموکرات‌های خوب» هیچ تناسبی با واقعیت ندارد.

آدرس غلط

جریان تحریف، با توهین و تحقیر، توان عظیم جوانان مومن و متخصص ایرانی را در حد قرمه‌سبزی و آبگوشت بزباش تقلیل داده و با دادن آدرس غلط، راه گشایش در اقتصاد و پیشرفت را امتیازدادن یکطرفه به آمریکا و شرکای اروپایی‌اش جا می‌زند.

به عبارت دیگر جریان تحریف، با کوچک‌نمایی توان داخلی و بزرگنمایی توان دشمن، جوانان و عموم مردم را در داخل مایوس و دشمن را نیز به تشدید فشار ‌ترغیب می‌کند. این رویکرد خسارت بار در نهایت به تیز شدن تیغ تحریم‌ها منجر می‌شود.

همان‌طور که رهبر معظم انقلاب در بیانات اخیرشان تأکید کردند، تحریم‌ها قطعاً قابل علاج است اما علاج آن، عقب‌نشینی و کوتاه آمدن در مقابل آمریکا نیست زیرا عقب‌نشینی موجب پیشروی متجاوز می‌شود. خواسته امروز آمریکا از ایران، کنار گذاشتن  کاملِ صنعت هسته‌ای، کاهش بسیار شدید توان دفاعی و رها کردن اقتدار منطقه‌ای است اما پذیرفتن این خواسته‌ها قطعا موجب عقب‌نشینی آمریکا نخواهد شد و هیچ عقلی نیز حکم نمی‌کند که برای توقف متجاوز، خواسته‌های او را اجابت کنیم.

علاج تحریم‌ها، عقب‌نشینی و مذاکره با دشمن نیست بلکه علاج واقعی آن، تکیه بر توانایی‌های ملی، وارد کردن  جوانان به میدان و احیای ظرفیت‌های فراوان کشور و در یک کلام عمل به ارکان اقتصاد مقاومتی  یعنی درون‌زایی و برون‌گرایی است.

منبع: کیهان

برچسب‌ها