کد خبر 110776
تاریخ انتشار: ۲۳ فروردین ۱۳۹۱ - ۱۵:۰۷

مربی اسبق تیم ملی فوتبال ایران تاکید کرد: دلال ها امروز در سطح باشگاه ها و حتی ملی جولان می دهند، بازیکنانی را انتخاب و معرفی می کنند که از کنار آنها پولی به جیب بزنند، برخی مربیان آبرو برای این قشر نگذاشته اند دلالی بازیکن می کنند، در چنین شرایطی دیگر جایی برای اخلاق و معرفت باقی نمی ماند.

به گزارش مشرق، "مهدی مناجاتی" در گفتگو با فردا با انتقاد از فضای بی اخلاقی حاکم بر ورزش و از بین رفتن احترام و اخلاق، گفت: اگر در مقام مقایسه بین گذشته و حل بر آییم به خوبی تفاوت آن دوران با این دوران مشخص می شود؛ در گذشته اخلاقیات اصل و اساس بود، آنچه برای بازیکن ارزش داشت عشق، علاقه، دوستی، صمیمت و ارق به باشگاه و وطن بود ولی متاسقانه امروز عشق به وطن و باشگاه جای خود را به عشق به پول داده است. البته کسی منکر این نیست که پول چیز خوبی است ولی همین پول باعث شده تا بسیاری از بازیکنان ما تا به شهرت و ثروتی رسیدند مسیری خلاف را دنبال کنند که ضربه بزرگی به ورزش کشور وارد کرده است.

برخی بازیکنان و مربیان درگیر شب‌زنده‌داری ها و محفل‌های غیراخلاقی شده اند

وی تصریح کرد: تاسف برانگیزتر آن است که امروز بازیکن، مربی و رییس باشگاه، همه در یک خط سیر حرکت می کنند و بزرگ و پیشکسوتی وجود ندارد که وقتی مثلا بازیکنی دچار خطا و اشتباه می شود به او گوشزد کند، اگر اتفاقی باشد و محفلی و شب زنده داری همه با هم در یک کاسه هستند.
 مربی سابق باشگاه پاس با اشاره به مشکلات اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی جامعه اظهار داشت: امروز وقتی تماشاچی در هوای سرد و گرم به استادیوم می آید تا تیمش را تشویق کند یک بخش برای عشق و علاقه به آن تیم است بخشی هم به این بر می گردد که مشکلات امروز جامعه به حدی زیاد شده که این مردم نیاز دارند ساعتی بدور از این تنش ها و استرس ها غم و غصه خود را فراموش کنند ولی آیا واقعا فضای امروز استادیوم ها برای چنین هدفی مناسب است؟ امروز فحاشی و بداخلاقی در ورزشگاه ها و استادیوم ها بیداد می کند، یک بخش مشکل به رفتار بازیکنان و داوران بر می گردد بخشی هم به خود این تماشاچیان که فرهنگ ورزشی و اخلاقی را در استادیوم ها رعایت نمی کنند و به ین ناهنجار یها دامن می زنند.
سرپرست سابق تیم ملی با تاکید براینکه باید فکری اساسی برای رفع این بداخلاقی ها و ناهنجاری ها از سطح ورزش کشور کرد، خاطرنشان ساخت: اخلاقیات از خانه و خانواده شروع می شود؛ الفبای اخلاق را باید در خانواده آموخت.خاطرم هست در زمان ما پدر و مادر ریز به ریز اخلاقیات را به ما گوشزد می کردند، به محل که می آمدی هم بزرگان و افراد لوتی مسلکی بودند که اخلاق برای آنها اصل اساسی بود؛ اگر ساعت 4، 5 عصر می شد و ما در کوچه و خیایان بودیم گوش ما را می گرفتند و می گفتند برو سر درس و مشقت! بعد از آن در مدرسه و باشگاه، معلمان و مربیان حقیقتا معلم اخلاق بودند.

در گذشته مربی احترام و قداست داشت

مناجاتی ادامه داد: در باشگاه پاس که من بازی می کردم بزرگانی چون اقای رنجبرزاده و تیسمار صادقی بودند که به بازیکن احترام می گذاشتند و در رفتار احترام و اخلاق را به ما یاد می دادند یا در تیم ملی مرحوم پرویز دهداری، دکتر برومند و حسن حبیبی الگو و سرمشق بودند؛ لغت مربی برای ما و در زمان ما معادل پدر و بزرگتر و پیر دیر ارزش داشت. مربی یک شخصیت خیلی بزرگ و مقدس داشت. برایمان الگو بود ما خبردار و گوش بفرمان می ایستادیم .مربی برای ما حتی در زندگی روزمره تعیین تکلیف می کرد. طبیعی بود وقتی من نوئی  مربی می شدم تمام تلاشم این بود که همین اخلاقیات را به بازیکنانم یاد دهم و آنها هم می پذیرفتند و مثل امروز نبود که بازیکن در مقابل مربی و باشگاه سرکشی و بی احترامی می کند.

مربی که اهل باندبازی و دلالی نباشد جایی در فوتبال ندارد

این پیشکسوت فوتبال در ادامه از فضای دلالی حاکم شده بر ورزش خصوصا فوتبال به شدت انتقاد کرد و گفت: بخش زیادی از این بداخلاقی ها و ناهنجاری ها به فضای دلالی موجود در ورزش باز می گردد؛ امروز دلال ها هستند که مربیان را جابجا می کنند و مربیان بزرگی چون حشمت مهاجرانی، حسن حبیبی، جلال طالبی و ... خانه نشین هستند چون نه اهل باندبازی و دلالی هستند نه پارتی دارند.

در فوتبال امروز دلال‌ها حرف اول را می‌زنند

مناجاتی اظهار داشت: امروز چه کسانی بر مسند کار نشسته اند؟ کسانی که حتی فوتبال هم بازی نکرده اند و فوتبالی نیستند، دلال ها امروز در سطح باشگاه ها و حتی ملی جولان می دهند، بازیکنانی را انتخاب و معرفی می کنند که از کنار آنها پولی به جیب بزنند، برخی مربیان آبرو برای این قشر نگذاشته اند دلالی بازیکن می کنند، در چنین شرایطی دیگر جایی برای اخلاق و معرفت باقی نمی ماند.
مربی اسبق تیم ملی تصریح کرد: امروز برخی از بازیکنان و حتی مربیان ما درگیر شب زنده داری ها و محفل های غیراخلاقی شده اند؛ با چهره هایی نامناسب ظاهر می شوند و بچه های ما همین افراد را الگوی خود می کنند. یا در گذشته وقتی تیم وارد زمین می شد کاپیتان حرف اول و آخر را می زد و اگر اتفاقی می افتاد یا نیاز به اعتراض به دارو بود کاپیتان این کار را می کرد اما الان داور یک سوت که میزند همه از زمین و نیکمت ذخیره به او حمله می کنند.

داور می خواهد زورش را به بازیکن تحمیل کند

مناجاتی افزود: حتی با وجود داوران خوبی که داریم برخی از آنها رفتارهای نامناسبی دارند و وقتی وارد زمین می شوند و بازیکن بزرگی را می بینند می خواهد زورش را به او تحمیل کند این رفتارها که در همه سطوح دیده می شود ریشه این فضای نامطلوب اخلاقی در ورزش است.

فدراسیون ریشه اصلی مشکلات امروز فوتبال است

این پیشکسوت فوتبال اما در ادامه مشکل اصلی را متوجه فدراسیون فوتبال و مدیران آن کرد و اظهار داشت: هرچه به گذشته بر می گردیم فدراسیون ها وضعیت بهتری داشتند و هرچه جلوتر می رویم وضعیت بدتر و بدتر می شود در دوره های گذشته تا این اندازه نفوذ دلال ها در فوتبال را نمی دیدیم اما امروز دلال ها حرف اصلی را می زنند.

روسا و مدیران دلسوز ورزش نیستند

مناجاتی تاکید کرد: روسا و مدیران ورزشی دلشان به حال ورزش نمی سوزد، افرادی را در راس هرم گذاشته اند که یا ورزشی نیستند یا اصلا فوتبال را نمی شناسند، افرادی که زمانی ارزویشان دیدن همین بازیکنان و مربیان و پیشکسوتان بوده است. همین افراد اگر شعور اجتماعی بالایی داشته باشند می توانند به درستی مدیریت کنند و همه را حول یک محور جمع کنند اما متاسفانه اینگونه نیستند.
وی ادامه داد: در فوتبال روز دنیا بازیکنان قدیمی و باتجربه مدیر فنی می گذارند اما در ایران روسا فکر می کنند حضور این بزرگان به نفعشان نیست چون ممکن است به حرف آنها گوش ندهند در حالیکه که این بزرگ و پیشکسوت حرفی که بزند از روی دلسوزی است نه چیز دیگر. هرچند با فضای موجود و عرض اندام دلال ها مطمئنا من قدیمی نمی توانم در این فضا کار کنم.

رییس باشگاه حق اظهارنظر فنی ندارد

بازیکن اسبق تیم پاس با بیان اینکه حرمت مربی این روزها به شدت زیرپا گذاشته می شود، خاطرنشان ساخت: رییس باشگاه همه کاره شده است. بعد از بازی به جای اینکه از مربی در مورد مسائل فنی سوال شود به سراغ رییس باشگاه می روند، رییس باشگاه صلاحیت و حق اظهارنظر ندارد، مسئولیت او تعریف شده است یعنی باید مشکلات باشگاه را رفع کند و حق حرف زدن در مورد مسائل فنی را ندارد.
این پیشکسوت فوتبال برخی مربیان امروز فوتبال را مربیانی خودفروخته دانست و گفت: بعد از هر بازی مربی را تحقیر یا تهدید به اخراج می کنند، مربیان هم به لحاظ مشکلات و ضعف های مالی و شخصیتی سکوت می کنند و جلو رییس باشگاه سر خم می کنند. اگر یک بار با مربیان قدیمی اینگونه برخورد می شد پایشان را هم در باشگاه نمی گذاشتند.