روزنامه شرق نوشته:چرا بدبین باشیم؛ شاید بازی دنیا به نفع مردم ایران تغییر کرد...به‌طور قطع محمدجواد ظریف همچنان یک احتمال بسیار قوی برای انتخابات ۱۴۰۰ است.

سرویس سیاست مشرق - روزانه می‌توان از لابه‌لای گزارش‌ها و عناوین خبری رسانه‌های مکتوب و حتی غیر مکتوب، نکات قابل‌توجهی استخراج کرد؛ موضوعاتی که می‌تواند برای مخاطبین قابل‌استفاده و محوری برای تحلیل باشد، در گزارش روزانه "ویژه‌های مشرق" نکات و تأملات قابل‌استخراج از رسانه‌ها برای مخاطبین عرضه خواهد شد؛ با   «ویژه‌های مشرق» همراه شوید.

*******

**شعبه «بی بی سی فارسی» در تهران افتتاح شد

روزنامه اعتماد در یادداشتی به قلم «مسعود بهنود» ضدانقلاب لندن نشین و کارشناس بی بی سی فارسی با عنوان «۲۸ های مرداد» نوشت: «۶۷ سال بعد از آن ۲۸ مرداد، اینک نسلی است که آزادی و استقلال می‌طلبد و کمتر فریب گرگ‌هایی را می‌خورد که در نهایت منفعت خویش می‌جویند. درس مقاومت مصدق همین بود».

شبکه تلویزیونی و سایت «بی بی سی فارسی» ابزار دولت انگلیس برای تحقیر، توهین، تفرقه افکنی و مأیوس کردن مردم ایران است. این رسانه همانند دولت بدسابقه انگلیس نگاهی استعماری به مردم ایران دارد.

بسیاری از صاحبنظران و تحلیل گران عرصه سیاست و رسانه یکی از دلایل اصلی شکل گیری شبکه تلویزیونی بی بی سی فارسی و صرف هزینه های هنگفت از سوی دولت انگلیس برای آن را، نقش آفرینی در فتنه ۸۸ می دانند. بی بی سی فارسی با ردیف بودجه اختصاصی وزارت خارجه انگلیس راه اندازی شده است.

خبرسازی با هدف تحریم مردم ایران، حمایت ویژه از گروهک های تروریستی تجزیه طلب، توهین به مقدسات، تشویق مردم به آشوب و آتش زدن و تخریب اماکن عمومی، تمسخر عقاید دینی مردم، تشویق زنان به کشف حجاب، کوچک نمایی نقاط پیشرفت، بزرگنمایی نقاط ضعف، بن بست نمایی وضعیت کشور و...از جمله کارویژه های بی بی سی فارسی است.

در سالهای گذشته تعدادی از فعالین رسانه ای در داخل با خیانت به مردم کشورشان به استخدام بی بی سی فارسی درآمدند و در نقش پادوهای ملکه انگلیس، در این شبکه ضدایرانی مشغول به کار شدند. یکی از این افراد، «مسعود بهنود» است.

بهنود، در دوران رژیم پهلوی  با حمایت  «محمود جعفریان» از اعضای شورای عالی مطبوعات داخلی ساواک، به تلویزیون شاهنشاهی رفت و به عنوان عامل نزدیک به ساواک در رسانه ها به فعالیت پرداخت.

«پرویز ثابتی» مسئول اداره کل سوم ساواک طی سال‌های ۱۳۵۲ تا ۱۳۵۷ به صراحت بهنود را روزنامه‌نویسی بی‌سواد و خبرچین ساواک معرفی می‌کند که به اصطلاح رفیق فابریک سرهنگ «سیف الدین عصار» بود که با هم جلسات دود و دم به راه می‌انداختند. سیف الدین عصار، آخرین رییس زندان قزل قلعه در زمان شاه، مامور ارتش در ساواک و به روایتی همان افسری بود که در ۱۳ آبان سال ۴۳ مامور بازداشت حضرت امام شد.

با پیروزی انقلاب اسلامی، مسعود بهنود در رویکردی منافقانه شروع به افشاگری علیه حامیان خود در رژیم پهلوی کرد. وی چندی بعد برای اینکه وانمود کند از گذشته خود پشیمان است، فیلمنامه «خانه عنکبوت» را نوشت و خودش نیز در آن فیلم بازی کرد. بهنود در یکی از سکانس های فیلم خانه عنکبوت گفت: «عروسک خیمه‌شب بازی فرح پهلوی شده بودم».

از زمانی که مسعود بهنود به اتفاق اکبر گنجی، محسن سازگارا، ماشاالله شمس الواعظین، حمیدرضا جلایی پور و عمادالدین باقی روزنامه جامعه را به عنوان روزنامه جامعه مدنی ایران در بهمن ۱۳۷۶ راه اندازی کردند، در طی ۸ سال دوره اصلاحات، نسلی از روزنامه‌نگاران در مکتب این روزنامه (و زنجیره‌ای دیگر از روزنامه‌ها و نشریاتی که توسط همین کادر تأسیس و بعد توقیف شدند) تربیت شدند که بعدها شاکله مطبوعات اصلاح‌طلب و رسانه‌های فارسی‌زبان ضدانقلاب در خارج از کشور را تشکیل دادند.   

بهنود به سبب فرافکنی و تشویش اذهان عمومی و همچنین توهین به مقامات نظام توسط دستگاه قضا مجرم شناخته و جمعا به تحمل ۲۳ ماه زندان محکوم شد. هنوز شش ماه از محکومیت او نگذشته بود که با قرار وثیقه چهل هزار دلاری آزاد شد. در تاریخ ۱ ژوئن سال ۲۰۰۲ هنگامی که وی در تور سخنرانی اروپایی مشغول فعالیت بود قوه قضائیه اعلام نمود که دستور دستگیری او یکبار دیگر صادر شده است و به موجب این دستور وی بایست برای گذراندن ۱۶ ماه دیگر از مدت باقی مانده‌ی محکومیتش به ایران بازگردد، اما مسعود بهنود دیگر به ایران برنگشت و به انگلیس گریخت.

بهنود بعد از خروج از کشور با راه اندازی وبسایت خبری روزآنلاین (با همکاری هوشنگ اسدی و نوشابه امیری) یک سرپل خبری برای روزنامه‌نگاران متمایل به غرب در درون کشور ایجاد کرد، تا این دسته از خبرنگاران و مطبوعاتی‌ها، بعد از ترک کشور به امید شغل خوب و پول و رفاه، مدتی را در این وبسایت به کارآموزی بگذرانند تا بعد جذب شبکه‌هایی چون بی‌بی‌سی شوند.

مسعود بهنود نقش بسیار مهمی در شبکه‌سازی برای اپوزیسیون و کار فرهنگی خزنده و طولانی مدت علیه جمهوری اسلامی ایران دارد. با اینحال روزنامه اصلاح طلب اعتماد در صفحه اول یادداشت این فرد بدسابقه را منتشر کرده است.

لازم به ذکر است که در هفته های گذشته روزنامه اعتماد مستندی با حضور مسعود بهنود و علی اصغر رمضانپور(معاون وزیر ارشاد در دولت اصلاحات و سردبیر فعلی شبکه ایران اینترنشنال-وابسته به آل سعود) را پخش کرد.

مستند مذکور و در ادامه، یادداشت امروز بهنود در روزنامه اعتماد از یکسو پیوند جریان رسانه ای اصلاح طلب با ضدانقلاب خارج نشین را آشکار می کند و از سوی دیگر از پروژه ای حکایت دارد که در پی تطهیر ضدانقلاب خارج نشین و قبح شکنی و عادی جلوه دادن فعالیت این افراد در رسانه های داخل کشور است.

** اگر ظریف رئیس جمهور شود، بازی دنیا به نفع ایران تغییر می کند

روزنامه شرق در گزارشی با عنوان «آقای دیپلمات در قامت ریاست جمهوری» نوشت: «محمدجواد ظریف بارها گفته است: "به‌طور قطع نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری نخواهم شد". در بیان دلیل این تصمیم نیز گفته:"سیاست‌مدار نیستم. من یک کارگزار دیپلماسی هستم، به غیر از این هیچ کاری در زندگی‌ام نکرده‌ام؛ یا درس دادم یا کار دیپلماتیک کردم". اما مسئله فقط خواست قلبی او نیست و گاهی ضرورت‌ها، مسئولیت‌های جدیدی با خود به همراه می‌آورند. تا چند هفته پیش، بسیاری بر این باور بودند که او به دلیل تمایل‌نداشتن نامزد انتخابات نخواهد شد؛ اما این روزها با اینکه موضع شخصی ظریف تغییر نکرده، به یک گزینه محتمل برای انتخابات تبدیل شده و پیشنهاد و دعوت از او برای حضور در کارزار انتخابات در حال جدی‌شدن است».

این روزنامه اصلاح طلب در ادامه نوشت: «چرا بدبین باشیم؛ شاید بازی دنیا به نفع مردم ایران تغییر کرد. همان اندازه که اصولگرایان اما و اگرهای سیاسی را به نفع خود تعبیر می‌کنند، اصلاح‌طلبان نیز با آمدن ظریف می‌توانند موازنه قدرت در کارزار انتخابات را به نفع خود تغییر دهند. به همین دلیل، به‌طور قطع محمدجواد ظریف همچنان یک احتمال بسیار قوی برای انتخابات ۱۴۰۰ است و می‌تواند روحی تازه بر کالبد فرسوده اصلاح‌طلبان بدمد و منتفی‌دانستن حضور او به دلیل عدم تمایل شخصی، کمی دور از ذهن است».

شاخص ترین بخش کارنامه ظریف، توافق هسته ای و به عبارتی همان برجام است. توافقی که نه تنها هیچ دستاوردی برای مردم ایران نداشت بلکه خسارت های فراوانش، مردم را با مشکلات عدیده مواجه کرد.

روزنامه اصلاح طلب «آرمان» - تیر ۹۸- در مطلبی نوشته بود: «متأسفانه برجام به شکلی تنظیم شده که هرگونه بی‌تعهدی ایران در مقابل برجام همراه با هزینه است و در مقابل اقدامات آمریکا و کشورهای اروپایی علیه برجام بدون هزینه و یا با هزینه‌های کمی همراه خواهد بود. در نتیجه اشکال از ذات برجام است... هنگامی که توافقی امضا می‌شود که ماهیت ساختاری ندارد و فاقد رویکردهای الزام‌آور برای طرف مقابل است و در نتیجه احتمال برگشت تحریم‌ها وجود دارد، طبیعی است که دستاورد قابل توجهی به دست نخواهد آمد».

روزنامه اصلاح طلب «اعتماد» نیز - آذر ۹۷- در مطلبی نوشته بود: «متاسفانه در شرایط کنونی در مساله توافق هسته‌ای هیچ راه حل منفعت آوری در مقابل کشورمان وجود ندارد... متاسفانه در تیم کارشناسان مذاکره کننده ما تعداد کافی از متخصصان به ویژه در حوزه‌های مالی، تجاری و بانکی حضور نداشتند که خط به خط و بند و به بند توافق را دقیق و به طور تخصصی بررسی کنند تا امروز دچار چنین شرایط ناشی از بی تعهدی آمریکا و اروپا نشویم».

رهبر معظم انقلاب- ۱۹ بهمن ۹۷- در دیدار همافران ارتش فرمودند: «درباره امریکا هم از چند سال قبل و در مذاکرات هسته‌ای، هم در جلسات خصوصی و هم در جلسات عمومی مکرر به مسئولان می‌گفتم به امریکایی‌ها اعتمادی ندارم و شما هم به قول و حرف و لبخند و امضای آنها اعتماد نکنید. اکنون نتیجه این شده است مسئولانی که آن روزها مذاکره می‌کردند، خودشان می‌گویند امریکا غیرقابل اعتماد است. باید از اول این را تشخیص می‌دادند و بر این مبنا حرکت می‌کردند».

یکی از نقاط ضعف جدی برجام این بود که براساس اعتماد مطلق به آمریکا تنظیم شد.

ظریف- شهریور ۹۷- در مصاحبه با شبکه تلویزیونی سی‌ان‌ان و در پاسخ به این سؤال خبرنگار که «اگر شما احساس می‌کردید آمریکا به تحریم‌ها اعتیاد دارد، چرا توافق را ادامه دادید؟» گفت: «این شاید یک اشتباه بوده است اما مشکل اینجا بود که احساس ما این بود ایالات متحده یاد گرفته که دست کم در مورد ایران، تحریم‌ها علی‌رغم ایجاد مشقت‌های اقتصادی، نتایج سیاسی مد نظر آنها را به بار نمی‌آورند و من فکر می‌کردم که آمریکایی‌ها این درس را یاد گرفته‌اند.  متأسفانه، اشتباه می‌کردم».

بنابر مستندات متعدد، ظریف یکی از ضعیف ترین وزرای دولت روحانی است. طبیعتا شخصی با چنین کارنامه ضعیفی نمی تواند گزینه مناسبی برای ریاست جمهوری باشد.

** انفعال و بی عملی، نسخه همیشگی اصلاحات در مقابله با آمریکا

روزنامه آرمان در یادداشتی با عنوان «گزینه های آمریکا برای فعال کردن مکانیسم ماشه» به قلم «داریوش قنبری» معاون پارلمانی شهردار تهران نوشت: «هرچند برجام با مشکلاتی همراه است اما هنوز تحت تحریم‌های شورای امنیت نیستیم و آمریکا تابه‌حال یکجانبه و یکطرفه تحریم‌های سختی اعمال کرده که اثربخش نبوده و نتوانسته به اهدفش برسد و اکنون دنبال پیمودن راه جدید فعال‌سازی مکانیسم ماشه است. هرگونه پیش‌دستی در این زمینه از سوی ما به نفعمان نخواهد بود و ارائه طرح دوفوریتی خروج خودکار از برجام در صورت فعال‌سازی مکانیسم ماشه به لحاظ سیاسی فاز خوبی نخواهد داشت.

این روزنامه اصلاح طلب در ادامه نوشت: «آمریکا چنانچه در این زمینه دست به کاری زند با تقابل افکارعمومی مواجه می‌شود و هرگونه پیش‌دستی ما در راستای خواست ترامپ و آمریکاست. در شرایطی که دشمنان سعی در بحران‌سازی دارند، از احساسات پرهیز و با عقلانیت و خردگرایی سعی در مدیریت بحران داشته باشیم نه اینکه عمق آن را بیشتر کنیم. تلاش ایران از طریق دیپلماتیک می‌تواند به استفاده از ظرفیت کشورهای دیگر منجر شود».

آمریکا و تروئیکای اروپا(انگلیس، فرانسه، آلمان) فقط زبان زور را می فهمند. اگر در مقابل این کشورها منفعل باشیم، روز به روز بر گستاخی آنان افزوده خواهد شد.

برای نمونه، در شرایطی که ایران تمامی تعهدات برجامی خود را انجام داده، طرف اروپایی همچنان کشورمان را متهم کرده و مدعی است که ایران باید همین رویکرد را در صنعت موشکی و قدرت متطقه ای خود نیز پیاده کند.

انفعال و بی عملی، نسخه همیشگی طیف اصلاح طلب در مواجهه با آمریکاست. نسخه ای خسارت بار که در سالهای اخیر مشکلات عدیده ای را برای مردم کشورمان در پی داشته است.

برچسب‌ها