کد خبر 1110657
تاریخ انتشار: ۴ شهریور ۱۳۹۹ - ۱۰:۴۸

پس از بی نتیجه ماندن رایزنی‌های رئیس پارلمان لبنان با رئیس‌جمهور این کشور در خصوص بازگشت «سعد الحریری» احتمال می‌رود رئیس‌جمهور بزودی خواستار آغاز رایزنی‌های الزام‌آور پارلمانی برای انتخاب نخست‌وزیر شود.

به گزارش مشرق، رایزنی‌های غیر رسمی در لبنان برای تشکیل دولت جدید در جریان است و گفت‌وگوهای «نبیه بری» رئیس پارلمان با «میشل عون» رئیس‌جمهور و «جبران باسیل» داماد وی و رئیس «التیار الوطنی الحر» جهت راضی کردن آنها به بازگشت «سعد الحریری» به جایی نرسیده است.

در همین زمینه، منابع آگاه به روزنامه کویتی «الانباء» گفتند: میشل عون تصمیم به دعوت برای انجام رایزنی‌های پارلمانی الزام‌آور برای انتخاب نخست‌وزیر در هفته جاری گرفته و دنبال یک دولت تکنوکرات غیرمتعارف با مشارکت جامعه مدنی است.

بیشتر بخوانید:

از آب گل آلود ماهی گرفتن سودجویان به بهانه کمک به لبنان

اما این منابع آگاه اعلام کردند، شکل‌گیری دولت جدید لبنان در سایه هیمنه منطقه‌ای کنونی تا قبل از انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا بعید است و تلاش‌ها و تماس‌ها و رایزنی‌های آشکار و پنهان در این زمینه مانند «بازی در وقت اضافه» است .

در ادامه این گزارش آمده، حزب‌الله و جنبش امل در راستای بازگرداندن سعد الحریری کار می‌کنند اما نظر جبران باسیل شخص دیگری به جز سعد الحریری است. متحدان الحریری به وی توصیه کرده‌اند در مرحه فعلی «نواف سلام» (۷۴ ساله) سفیر سابق لبنان در سازمان ملل را برای نخست‌وزیری نامزد کند . احزاب «القوات اللبنانیه» (وابسته به سمیر جعجع) و «التقدمی الاشتراکی» (وابسته به ولید جنبلاط) موافق نخست‌وزیری دوباره سعد الحریری در برهه فعلی نیستند.

خلاصه مواضع طرف‌های سیاسی سرشناس لبنان در خصوص دولت جدید

میشل عون

بر اساس گزارش «الانباء» میشل عون برای دعوت به رایزنی‌های پارلمانی الزام‌آور قبل از توافق بر سر تشکیل دولت آینده و چگونگی آن درنگ می‌کند اما این درنگ به دو دلیل بازمی‌گردد: اول؛ تضمین رسیدن به دولتی که توازن سیاسی و نمایندگی داشته باشد نه فقط سهمیه‌بندی‌های طایفه‌ای. دوم؛ عون معتقد است که برگ قدرت وی در دعوت به رایزنی‌های پارلمانی است و پس از مأمور کردن هر شخصی برای تشکیل دولت دیگر نمیتواند کنترل بازی را در دست داشته باشد .

نبیه بری

نبیه بری بر نامزد کردن سعد الحریری به عنوان تنها گزینه نخست‌وزیری اصرار دارد. هیچ کسی از بری نشنیده که بر دولت وحدت ملی به عنوان گزینه اول اصرار داشته باشد بلکه از نظر وی تا زمانی که سعد الحریری نخست‌وزیر دولت شود مهم نیست که در این دولت متشکل از سیاسیون، تکنوکرات یا هر دو باشد.

سعد الحریری

سعد الحریری از افتادن در باتلاق رایزنی‌های دولتی زودهنگام بر حذر است و ترجیح می‌دهد فرمان در دست بری باشد. وی تا کنون سکوت کرده و موضعی نداشته است اما ممکن است هفته جاری موضع خود را اعلام کند.

گزینه‌های موجود

بر اساس این گزارش، در حال حاضر دو گزینه در خصوص دولت جدید لبنان مطرح است. اول؛ اینکه سعد الحریری بازگردد اما این مسیر پس از چاله و مین است و بری به تنهایی قادر به بازگشایی آن نیست.

دوم؛ اینکه الحریری گزینه خود را برای نخست‌وزیری که مورد حمایت شخص وی است، معرفی کند. اسامی پیشنهادی از حلقه نزدیکان به الحریری مانند «سعد الحسن» و «سمیر الجسر» هستند و خارج از این حلقه به ویژه نخست‌وزیران سابق نیستند.

منبع: فارس

برچسب‌ها