کد خبر 1111514
تاریخ انتشار: ۶ شهریور ۱۳۹۹ - ۱۱:۵۶

در این جملات حاج قاسم هم،‌ انتخاب هوشمندانه صورت گرفته و بی‌مقدمه‌چینی بخشی از سخنان آن بزرگوار را در حالی می‌شنویم که معلوم است تعارف را کنار گذاشته و...

گروه جهاد و مقاومت مشرق - منتظرم تلفنش را جواب بدهد. ناگهان صدای حاج قاسم از آن‌سوی خط می‌آید. گوشم را تیز می‌کنم. صدا خش‌دار است. لحن استوارش می‌خورد توی سینه‌ام. دو جمله که می‌گوید به خودم می‌آیم. تازه می‌فهمم سخنرانی حاج قاسم را گذاشته‌اند برای پیشواز خط‌شان. جالب است. قطع می‌کنم. دوباره شماره را می‌گیرم. خدا خدا می‌کنم گوشی را برندارد. می‌خواهم تا آخرش گوش بدهم. 

... ما ملت شهادتیم، ما ملت امام حسینیم، بهتر است بپرسی، ما حوادث سختی را پشت سر گذاشتیم. ما تشنه شهادت و از بین بردن استکباریم... 

گوشی را برمی‌دارد. به کلی فراموش کرده‌ام که تماسم برای چه بوده. خانمی آن طرف مدام می‌گوید:‌ الو... الو... بفرمایید... و من غرق در کلام حاج قاسمم... صدای بوق ضرب‌دار حواسم را جمع می‌کند. انگار گوشی را قطع کرده است. می‌خواهم دوباره زنگ بزنم؛ اما نمی‌دانم به کی و چرا؟ دست به گوگل می‌شوم برای دریافت کد پیشواز. نباید عقب بمانم. حالا دیگر خیلی از شماره‌ها را که بگیرم، قبل از هر چیز می شنوم؛ ...ما ملت شهادتیم، ما ملت امام حسینیم، بهتر است بپرسی، ما حوادث سختی را پشت سر گذاشتیم. ما تشنه شهادت و از بین بردن استکباریم...

بعدها می‌فهمم سرلشکر قاسم سلیمانی در یادواره عملیات رمضان در همدان خطاب به گزافه‌گویی‌های ترامپ این حرف‌ها را گفته...

***

بیش از ۱۰ سال است آوای انتظار به خدمات اپراتورهای تلفن همراه در کشورمان اضافه شده. در این مدت، انواع و اقسام نواها و موسیقی‌های شاد و غمگین، پاپ و کلاسیک، مذهبی و ملی و... در این خدمات قرار گرفته تا هر کسی بنا بر ذوق و سلیقه‌اش از آن بهره ببرد. 

در این میان،‌ تعداد کلام‌های بی‌موسیقی شاید به تعداد انگشت‌های دو دست هم نرسد. حقیقت این است که محتوای کلام و ضرباهنگ آن باید به گونه‌ای باشد تا مخاطب را جذب کرده و لحظات انتظار در پشت خط را برای شنوندگانش دلپذیر کند.

آوای انتظار باید در کمترین زمان، با شنونده‌اش ارتباط بگیرد و آن را برای لحظاتی به خود جذب کند، تا سختیِ‌ انتظار برایش آسان شود. این کارکردِ آوای انتظار، انتخاب محتوای استاندارد برای آن را با سختی‌ها و حساسیت‌های زیادی روبرو می کند. محتوای این آوا باید بی‌درنگ به سراغ اصل موضوع برود و حرفش را با صراحت بزند. مثلا نمی‌شود برای یک تصنیف، سراغ بخش‌های پیش‌درآمد آن رفت. باید بلافاصله تأثیرگذارترین بخش از شعر را انتخاب کرد و بُرش داد. درباره بخش‌های خاص مثل سخن بزرگان هم همینطور است. نمی‌شود سراغ مقدمه‌ها رفت و هر جمله‌ای را به آوای انتظار تبدیل کرد. بلافاصله باید رفت سراغ اصل مطلب. 

در این جملات حاج قاسم هم،‌ انتخاب هوشمندانه صورت گرفته و بی‌مقدمه‌چینی بخشی از سخنان آن بزرگوار را در حالی می‌شنویم که معلوم است تعارف را کنار گذاشته و صراحتا با رییس جمهور آمریکا حرف می‌زند. نه توهینی در کار است و نه تحقیری. هر چه هست، بیان یک واقعیت و ترسیم حقیقتی است که آمریکا به عنوان بزرگترین دشمن ایران، هر از چند گاهی آن را فراموش می کند. حقیقتی که باید مراقب باشیم فرموشمان نشود.

*میثم رشیدی مهرآبادی