به گزارش مشرق، پس از انفجار بیروت در چهارم آگوست «امانوئل ماکرون» رئیسجمهور فرانسه اولین مقام رسمی بود که وارد این کشور شد و پس از آن یک بار دیگر نیز به لبنان سفر و بر انجام اصلاحات مورد نظر خود و تشکیل دولت اصرار کرد.
وبگاه خبری-تحلیلی «المدن» لبنان در گزارشی در همین باره، تحرکات ماکرون را به تحرکات «نیکولا ساکوزی» رئیسجمهور پیشین فرانسه برای لبنان و کنفرانس «سان-کلو» در همین زمینه تشبیه کرد و نوشت، فرانسه امروز همان مسیر را با امانوئل ماکرون و در پایان دوره ریاستجمهوری «دونالد ترامپ» در آمریکا تکرار میکند اما سرنوشت این تحرکات پاریس را نتایج انتخابات آمریکا مشخص خواهد کرد. آمریکاییها از نزدیکی میان خود و پاریس در پرونده لبنان سخن میگویند.
بیشتر بخوانید:
راز سفرهای مکرر ماکرون به لبنان
آمریکا: حزب الله نباید در دولت جدید لبنان حضور داشته باشد
المدن افزود، آمریکا با فرانسه در موضوع اصلاحات، بحران اقتصادی، مالی و اداری و عملکرد دولت و مأموریت آن همراه است اما اختلاف اساسی میان این دو درباره حزبالله و نقش آن است. این بدان معناست که شروط آمریکا همچنان پابرجاست به نحوی که «دیوید شنکر» معاون وزیر خارجه آمریکا در امور خاور نزدیک در سفر به بیروت دیدارهای خود را تنها با نمایندگان جامعه مدنی و نه سیاستمداران لبنانی محدود میکند.
در ادامه این گزارش آمده، واشنگتن همچنین اشارههایی مبنی بر عدم مشارکت در کنفرانسی بینالمللی برای لبنان که از سوی پاریس اعلام شده، داشته و گفته، حتی در صورت مشارکت تا قبل از تحقق شروط سیاسی مورد نظر خود، کمکی نخواهد کرد. موضع آمریکا حتما با عربستان سعودی هماهنگ شده است.
المدن سپس نوشت، از نظر سیاسی شنکر بر عدم حضور حزبالله در دولت لبنان اصرار دارد و خواستار تغییر موازنه مدیریت سیاسی در این کشور است. واشنگتن با تعامل با حزبالله به عنوان یک حزب لبنانی بدون سلاح موافقت کرده است، این همان چیزی است که پاریس در این باره میگوید و از طرح پرونده موشکهای نقطهزن، ترسیم مرزها، توقف «قاچاق اسلحه و کالا از گذرگاههای غیررسمی» دوری نکرده اما پیشنهاداتی در این خصوص نداده و منتظر پیشنهادات خود لبنانیهاست.
در پایان این گزارش آمده، اهتمام و توجه آمریکا در حال حاضر بر روی اتفاقات کشورهای حاشیه خلیج فارس و عادیسازی روابط آنها با رژیم صهیونیستی متمرکز است و حتما این همان چیزی است که واشنگتن قصد دارد از خلال اعمال فشار ، طی سالهای آینده در لبنان اجرایی کند؛ به همین دلیل به نظر میرسد آمریکا اکنون توجهی به پرونده لبنان به جز بحث تحریمها ندارد. زمانی که از «میشل عون» رئیسجمهور لبنان درباره آمادگی این کشور برای عادیسازی پرسیده شد، وی پاسخ داد، پروندههای مورد اختلاف زیادی هست که باید حل شود.