به گزارش مشرق، «علیرضا میریوسفی» سخنگوی نمایندگی دائم ایران در سازمان ملل در نیویورک در گفتوگو با هفتهنامه آمریکایی «نیوزویک» به لفاظی آمریکاییها درباره حضور ایران در سوریه که خواستار خروج ایران از سوریه هستند، واکنش نشان داد.
وی تصریح کرد: «نقش ایران در سوریه صرفاً برای کمک به مردم سوریه و دولت این کشور در مبارزه با تروریسم و احیای ثبات و امنیت است. این حق مسلم و نیاز اساسی مردم سوریه است».
میریوسفی در پاسخ به اتهامات واشنگتن در خصوص حضور ایران در سوریه گفت: «علیرغم اتهامات آمریکا، تنها مکانیسم مؤثر برای سوریه در ۹ سال گذشته، فرایند آستانه بوده است که شامل همکاری ایران، روسیه، روسیه و ترکیه میشده است».
بیشتر بخوانید:
سخنگوی نمایندگی دائم ایران در سازمان ملل در نیویورک با اشاره به دخالتهای واشنگتن در سوریه ادامه داد: «ایالات متحده یک مزاحم ناخوانده در منطقه و سوریه است که کاری جز تشدید ناامنی و تحمیل رنج بیشتر بر مردم سوریه انجام نداده است. ایالات متحده و همپیمانانش سالهاست که به صورت آشکارا از گروههای افراطی در سوریه، از النصره و احرار الشام گرفته تا دیگر گروههای تروریستی، حمایت میکنند و اخیراً نیز تحریمهای جدیدی را تحت عنوان «سزار» بر مردم خسته از جنگ سوریه تحمیل کرده است. این اقدامات اشکهای تمساح ایالات متحده برای مردم سوریه را تضعیف میکند».
میریوسفی در ادامه بر همکاری راهبردی ایران و سوریه تأکید کرد و گفت: «ایران و سوریه برای بیش از چهار دهه، شرکای راهبردی بودهاند و این ائتلاف مانعی برای تجاوزات خارجی در منطقه محسوب می شود. ایران با افتخار به کمک خود به دولت سوریه برای حفظ تمامیت ارضی و حفظ مردمش در مقابل گروههای تروریستی ادامه میدهد».
یکی از سخنگویان وزارت خارجه آمریکا در حالی از حضور نظامی واشنگتن در سوریه حمایت کرده است که مسکو و دمشق روز پنجشنبه هفته گذشته با صدور بیانیهای تأکید کرده بودند که حضور نظامی آمریکا در سوریه موجب تشدید تنشها در این کشور غرب آسیا میشود.
سوریه و روسیه تاکید کردند که حضور غیر قانونی نیروهای اشغالگر ایالات متحده در خاک کشور مستقل سوریه منجر به تشدید تنشها در منطقه میشود و اقدام واشنگتن در عقد معاملات و توافقنامهها با شبه نظامیان جدایی طلب نیروهای دموکراتیک سوریه، یک رفتار غیرقانونی است.
به گفته کارشناسان، حضور نظامیان آمریکایی در شرق سوریه مانعی بزرگ دربرابر تلاشهای روسیه برای آشتی دادن نیروهای دموکراتیک سوریه با حکومت بشار اسد است به خصوص که بسیاری از قبایل این منطقه هم با تقویت روابط خود با دمشق به جبهه مقاومت مسلحانه در برابر نظامیان اشغالگر آمریکا و مزدوران آن ها پیوستهاند.