به گزارش سرویس بورس مشرق، بازار سرمایه از نیمه دوم مرداد گرفتار ریزش شده و رکوردهای قابل توجهی را در این زمینه جابهجا کرده است. این بازار در مرداد از سایر بازارهای رقیب خود جا ماند و در حالی که بازار مسکن بازدهی ماهانه 10 درصد و بازار خودرو و سایر کالاهای مصرفی بازدهی 9.1 درصد را به جا گذاشت، بازار سرمایه با منفی 8 درصد از تمام بازارهای موازی عقب افتاد.
بیشتر بخوانید:
پیشبینی وضعیت بورس در مهر ماه امسال
بازار سرمایه که امسال قله 2 میلیون و 70 هزار واحد را فتح کرده بود با عقبنشینی حدود 25 درصدی به کانال یک میلیون و 600 هزار واحدی برگشته است. البته اصلاحات کمجان، شاخص کل را تا یک میلیون و 700 هزار واحد بالا برد اما بازار دوباره درجا زد و به کانال یک میلیون و 600 هزار واحد برگشت.
امروز هم بازار با افت 2.5 درصدی مواجه شد و شاخص کل را به ابتدای کانال یک میلیون و 600 هزارواحد عقب راند. همین موضوع نگرانی بسیاری از سهامداران خرد را به دنبال داشته و موج خروج آنها را از بازار رقم زده است.
بر اساس محاسبات محمد خبریزاد، کارشناس بازار سرمایه روند ورود سرمایه به بورس در شهریور ماه منفی شد و از ابتدای شهریور تا امروز 16 هزار و 36 میلیارد تومان سرمایه حقیقیها عطای بورس را به لقایش بخشید.
این در حالی است که در ماه مرداد 21 هزار و 273 میلیارد تومان، در تیر 36 هزار و 662 میلیارد تومان و در خرداد 10 هزار و 241 میلیارد تومان سرمایه حقیقیها به بورس وارد شده بود. همچنین در اردیبهشت 25 هزار و 745 میلیارد تومان و در فروردین 18 هزار و 108 میلیارد تومان پول از جانب سهامداران خرد به بازار تزریق شد.
خروج نقدینگی از بازار سرمایه در شرایطی رخ میدهد که نگرانی برای ورود این پولها به بازار خودرو، مسکن، دلار و سایر بازارهای واسطهای بالا گرفته است و گفته میشود که جهش یکباره قیمت خودرو از اواخر هفته گذشته تاکنون، ناشی از خروج سرمایه از بورس بوده است.
منبع: تجارتنیوز