از اولین هفته آغاز به کار نمایندگان مجلس یازدهم و در شرایطی که هنوز اعضای کمیسیون ها نیز مشخص نشده بودند، رسانه های اصلاح طلب فریاد وامصیبتا سردادند که چرا این مجلس برای مردم کاری انجام نداده است!؟

سرویس سیاست مشرق - روزانه می‌توان از لابه‌لای گزارش‌ها و عناوین خبری رسانه‌های مکتوب و حتی غیر مکتوب، نکات قابل‌توجهی استخراج کرد؛ موضوعاتی که می‌تواند برای مخاطبین قابل‌استفاده و محوری برای تحلیل باشد، در گزارش روزانه "ویژه‌های مشرق" نکات و تأملات قابل‌استخراج از رسانه‌ها برای مخاطبین عرضه خواهد شد؛ با   «ویژه‌های مشرق» همراه شوید.

*******

**جلایی پور:سیاست خارجی مبتنی بر «آمریکاستیزی» پرهزینه است

«حمیدرضا جلایی پور» فعال سیاسی اصلاح طلب در مصاحبه با روزنامه شرق گفت: «سیاست خارجی مبتنی بر «آمریکاستیزی» پرهزینه است؛ تاجایی‌که سیاست‌ خارجی منطقه‌ای ما هم قادر نبوده رابطه‌ قابل دفاعی با کشورهای عربی به‌ویژه عربستان و مصر داشته باشد... در نتیجه، به یک معنا مشکلات خارجی ما به نتایج انتخابات آمریکا کار ندارد، بلکه به سیاست خارجی خود ما ربط دارد و سیاست خارجی ما نیازمند بازبینی است».

جلایی پور در ادامه گفت: «معتقدم در انتخابات آتی آمریکا، چه ترامپ پیروز شود و چه بایدن، «عمل‌گرایی دیرهنگام» ما عمل خواهد کرد و در روند تحریم‌ها گشایش‌هایی رخ خواهد داد. این حدس من به معنای این نیست که پس از انتخابات آمریکا به‌سرعت رابطه ایران و آمریکا بهبود خواهد یافت، نه، چنین اتفاقی نمی‌افتد، ولی مذاکرات بین ایران و آمریکا برای رسیدن به یک توافق حداقلی (مثل بازگشت آمریکا به برجام تحت شرایطی) اتفاق خواهد افتاد... بنابراین به نظر من پس از تحمل سختی‌ها در سه سال گذشته از سوی مردم، در ماه‌های آینده گشایش در پیش است».

گویا آقای جلایی پور دچار ضعف حافظه شده است. چرا که در دولت آقای روحانی در سیاست خارجی بازبینی شد و برجام نتیجه همان بازبینی است.

گفت و گوی تلفنی ۱۵ دقیقه ای روحانی و اوباما و قدم زدن ظریف و جان کری نیز از مصادیق بازبینی دولت روحانی در سیاست خارجی است.

آیا این بازبینی در سیاست خارجی منجر به گشایش اقتصادی برای مردم شد!؟ پاسخ منفی است. پس از پیروزی انقلاب، دولت آمریکا هیچگاه به خود اجازه نمی داد که از ورود سفیر ایران به سازمان ملل جلوگیری کند، اما دولت اوباما دقیقا در ماه عسل روابط دوجانبه دولت روحانی با طرف غربی در اقدامی بی سابقه از ورود نماینده ایران به سازمان ملل جلوگیری کرد و وی را تروریست! نامید.

دقیقا همان روندی که در دولت اصلاحات به وقع پیوست. دولت اصلاحات توافق سعدآباد را امضا کرد و بر همین اساس تاسیسات هسته ای پلمپ شد. دولت اصلاحات همچنین با آمریکا در موضوع افغانستان همراه شد اما در نهایت از سوی رئیس جمهور آمریکا به عنوان «محور شرارت»! نامیده شد.

برخلاف ادعای جلایی پور، هم سازش با آمریکا هزینه دارد و هم چالش با آمریکا؛ اما تجربه های متعدد در کشورهای دیگر و همچنین تجارب ایران در سالهای گذشته، این مسئله را اثبات کرده است که هزینه سازش و تعامل یکطرفه با آمریکا قطعا بسیار بیشتر از هزینه چالش با آمریکاست.

تجربه قذافی و صدام و همچنین آینه عبرت سران مرتجع عربی و وضعیت اسفبار گاوهای شیرده ترامپ و ماحصل برجام همگی از مصادیق تعامل یکطرفه با آمریکاست.

پرتاب اولین ماهواره نظامی به فضا(با فواید متعدد اقتصادی و امنیتی)، خودکفایی در تولید بنزین و صادرات آن به دیگر کشورهای جهان، هدف قراردادن پهپاد متجاوز و گران قیمت آمریکایی و موشک باران پایگاه عین الاسد نیز از مصادیق رویکرد مقتدرانه در مقابل آمریکاست.

** عماد باقی:جان انسان متعلق به خداوند است

روزنامه اعتماد در مطلبی با عنوان «فریاد از برخوردهای دوگانه» با اعتراض نسبت به اینکه چرا اکبر طبری اعدام نشد؟، نوشت: «غلامحسین اسماعیلی در قامت سخنگوی قوه قضاییه جمهوری اسلامی پس از ماه‌ها فراز و فرود و پیگیری پرونده، خبر از صدور حکم پرونده اکبر طبری داد. این مقام سابق قوه قضاییه در ۸ عنوان اتهامی از مجموع ۱۰ عنوان متهم شناخته و بر اساس اعلام دستگاه قضا به «۳۱ سال حبس تعزیری و ضبط اموال ناشی از ارتشاء و انفصال دائم از خدمات دولتی و بیش از ۴۳۰ میلیارد ریال جزای نقدی «محکوم» شد. این حکم نه‌تنها انتقادات بسیاری از کنشگران سیاسی و ناظران بین‌المللی و افکار عمومی را درپی داشت بلکه روز گذشته سبب شد تا اصولگرایان نیز به جرگه منتقدان این حکم پیوسته و از دوگانگی‌های قوه قضاییه انتقاد کنند».

این روزنامه اصلاح طلب در ادامه به نقل از یکی از فعالین رسانه ای نوشت: «با کدام تفسیر حقوقی، عنوان «مفسد فی الارض» شامل سلطان سکه شده و با سرعت اعدام می‌شود اما سلطان رشوه، کارچاق‌کنی، خریدن قاضی و عامل بالاترین رسوایی در قوه قضاییه پس از انقلاب، حکمی چنین سبک می‌گیرد؟ ! ».

«عمادالدین باقی» فعال سیاسی اصلاح طلب نیز در یادداشتی در روزنامه شرق نوشت: «برای من که ‌آنچه اصالت دارد و ارزش هست، جان انسان‌هاست با هر روحیه و گرایشی و معتقدم جان انسان متعلق به ‌خداوند است...واقعا در ‌جایی که می‌بینم کسی که دارد اعدام می‌شود، انسان شریفی است...واقعا دلم به درد می‌آید که شاهد مرگ ‌چنین فردی به اسم قاتل ‌باشیم».

یکی از ویژگی های رفتار قبیله ای و باندی، واکنش متفاوت به موضوعات واحد است. افرادی و جریان ها و رسانه هایی که به رفتار قبیله ای و باندی آلوده هستند، مفسدین اقتصادی را به دو گروه تقسیم می کنند؛ «مفسد اقتصادی خوب و ذخیره نظام و کارآفرین برتر» و «مفسد اقتصادی بد و عامل همه بدبختی مردم»؛ یا «تروریست جانی» و «تروریست خوب» یا «جاسوس وطن فروش» و «جاسوس خوب» و...

همین طیف یکروز فریاد وامصیبتا سر می دهد که چرا اعدام کردید!؟ و فردای آن روز فریاد می زند که چرا اعدام نکردید!؟

رسانه های اصلاح طلب حامیان ثابت و دوآتشه مفسدان اقتصادی و مدیران نجومی بگیر و جاسوسان دوتابعیتی و قاتلِ یک زن و دیگر مجرمان هستند؛ از شهرام جزایری و محمدعلی نجفی تا نوید افکاری و نازنین زاغری.

روزنامه اعتماد که تا دیروز همصدا با بی بی سی و صدای آمریکا مدعی بود که نباید نوید افکاری(قاتلی که با کشتن پدر یک خانواده، سه فرزند او را یتیم کرد)  اعدام می شد، حالا مدعی است که چرا طبری اعدام نشد.

در روزهای گذشته، «علی بهادری جهرمی» رئیس مرکز وکلای قوه قضاییه درباره حکم صادر شده برای طبری گفت: «در حال حاضر در نظام کیفری ما جرائم به چهار دسته تعزیر، حد، قصاص و دیات تقسیم می‌شوند. آنچه مشخص است جرایم ارتکابی طبری از نوع تعزیر می‌باشد و خود مجازات‌های تعزیری هم به هشت درجه تقسیم می‌شود که شدیدترین آن، مجازات تعزیری درجه یک و میزان حبس تعزیری درجه یک هم بیش از ۲۵سال است. تعیین ۳۱ سال حبس به عنوان مجازات اشد برای وی بیانگر صدور یک حکم سنگین علیه آقای طبری است و در واقع می‌توان گفت شدیدترین مجازات تعزیری برای وی درنظر گرفته شده است».

بهادری جهرمی افزود: «این حکم را نباید با جرایم حدی مستوجب اعدام یا جنایات عمدی مستوجب قصاص مقایسه کرد؛ چرا که نوع اتهامات ماهیتا متفاوت از یکدیگر است. علاوه بر این باید متذکر شد که وی تنها به مجازات حبس محکوم نشده است، بلکه برای وی جزای نقدی سنگین و مصادره اموال نیز در نظر گرفته شده است».

قوه قضاییه در مبارزه با فساد هیچ خط قرمزی ندارد، حال فرد موردنظر برادر رئیس جمهور باشد یا نزدیک ترین فرد به رئیس جمهور سابق و یا فردی از داخل مجموعه قوه قضاییه؛ مهم اجرای عدالت است.

عماد باقی در یادداشت مذکور تاکید کرده است که جان اسنان متعلق به خداوند است؛ اما این را نگفته که خداوند متعال در قرآن کریم می فرماید: «وَلَکُمْ فِی الْقِصَاصِ حَیَاهْ یَا أُولِی الْأَلْبَابِ- (۱۷۹بقره) ». حکم اسلامی قصاص که در تمامی ادیان الهی نیز وجود دارد، به تعبیر قرآن کریم  «حیات‌آفرین»  است.

 حکم اسلامی قصاص تضمین‌کننده جان انسان‌های بیگناه و تامین‌کننده امنیت جوامع است و کسانی که قصاص قاتل را ناموجه قلمداد می‌کنند،  برخلاف پُز به اصطلاح اصلاح طلبانه و بشردوستانه که می‌گیرند،  از رواج قتل و جنایت دفاع کرده و بین قاتل که مرتکب ظلمی بزرگ شده است و مقتول که بی‌گناه کشته شده است، جانب قاتل را گرفته و قاتلان را به ارتکاب جرایم بعدی تشویق می کنند!

** همه مقصرند به جز دولتِ اصلاح طلبان!

روزنامه آرمان در مطلبی با عنوان «شرایط تغییر نکند؛ انتخابات ۱۴۰۰ مثل ۹۸» به قلم «سید ناصر قوامی» فعال سیاسی اصلاح طلب نوشت: «با توجه به شرایط موجود در جامعه و نارضایتی‌های به‌وجودآمده اگر شرایط به همین صورت باشد و تغییری ایجاد نشود در انتخابات پیش‌رو نیز همچون انتخابات ۹۸ شاهد مشارکت بسیار پایین‌تر مردم در انتخابات باشیم. البته مساله دیگر نیز بحث رقابتی بودن انتخابات و حضور همه سلایق جریان‌های سیاسی است. بدین صورت که جریانات سیاسی با تمام ظرفیت خود وارد عرصه شده و از فیلترهای نظارتی عبور کنند تا بتوانند رقابتی داغ را فراهم آورند. اگر این چراغ سبز از سوی نهادهای مسئول به شخصیت‌های با سلایق مختلف برای حضور در انتخابات داده شود آن زمان می‌توان به حضور مردم در انتخابات نیز امیدوار بود. البته اکنون مشکل مردم انتخابات نیست بلکه مشکلات اقتصادی و معیشتی آنها را به ستوه آورده است. هرچند مردم وقتی می‌بینند که با انتخابات نمایندگان مجلس و گذشت ۳ ماه از این مجلس هنوز هیچ تغییر مثبتی به سمت جامعه اتفاق نیفتاده است، از شرکت در فرآیندهای انتخاباتی مایوس می‌شوند».

از اولین هفته آغاز به کار نمایندگان مجلس یازدهم و در شرایطی که هنوز اعضای کمیسیون ها نیز مشخص نشده بودند، رسانه های اصلاح طلب فریاد وامصیبتا سردادند که چرا این مجلس برای مردم کاری انجام نداده است!؟

در ادامه وقتی نمایندگان مجلس به میان کارگران هفت تپه و مردم غیزانیه در اهواز و سپس به میان مردم سیستان و بلوچستان رفتند، رسانه های اصلاح طلب اعتراض کردند که چرا نمایندگان حوزه انتخابیه تهران به حوزه نمایندگان دیگر وارد شدند؟

پس از آن وقتی قالیباف به خوزستان رفت و در سفری ۴ روزه با ۲۵ بازدید به هر ۱۴ حوزه انتخابیه در این استان سر زد و رودر رو با مردم دیدار کرد، باز هم اصلاح طلبان اعتراض کردند که این رفتار پوپولیستی است و قالیباف نباید واردحوزه انتخابیه خوزستان می شد!

در ماههای گذشته دلار تا مرز ۲۵ هزارتومان افزایش یافت و اصلاح طلبان اعلام کردند که این مسئله تقصیر مجلس یازدهم است!

مجلس یازدهم دو طرح بسیار مهم را در اولویت گذاشت؛ اخذ مالیات از خانه های خالی و تصویب کالابرگ برای اقلام اصلی سبد خانوار. نکته قابل تأمل اینجاست که رسانه های اصلاح طلب به هیچ عنوان به این مسئله اشاره نکرده و آن را سانسور کردند.

مجلس یازدهم با مدیریت جهادی و انقلابی، معیشت مردم را در اولویت قرار داده اما طیف اصلاح طلب با رویکرد قبیله ای همچنان در پی تخریب نمایندگان مردم است.

دولت روحانی در هشتمین سال فعالیت خود به سر می برد، نکته قابل توجه اینجاست که اصلاح طلبان مجلس یازدهم را عامل وضع موجود جا می زنند و از دولتی که حدود هشت سال در راس کار بوده مطالبه گری نمی کنند. به عبارت دیگر، همه مقصرند به جز دولت اصلاح طلبان!

فعالین اصلاح طلب بارها اذعان کرده اند که علت اصلی کاهش مشارکت مردم در انتخابات مجلس یازدهم، کارنامه بسیار ضعیف دولت روحانی و مجلس دهم بوده است.

برچسب‌ها