به گزارش سرویس بورس مشرق، مهدی صادقی نیارکی، معاون امور صنایع وزارت صمت در گفت وگو با رادیو پیام گفت: در شرایطی که ما طی دو سال گذشته با همکاری نهادهای مختلف از جمله بورس و بررسی آمارهای خرید محصولات فولادی از بورس کالا و میزان تولیدات آنها به نتایج و دستاوردهای خوبی رسیده ایم، طرح خروج فولاد از بورس کالا برای ما جای تعجب دارد.
بیشتر بخوانید:
تلاش دولت برای خروج فولاد از بورس کالا
وی با تاکید بر لزوم عرضه تمام محصولات فولادی در بورس کالا و انتقال کل تقاضا به این بازار گفت: طی دو سال گذشته بررسیهای زیادی در خصوص آمار میزان خرید محصولات فولادی از بورس صورت گرفته و میزان تولید واحدهای فولادی نیز از سامانه بهین یاب دریافت کردیم. براساس این آمار ۶۳ واحد صنعتی ۷۰ درصد محصولات فولاد مبارکه را خریداری کرده اند. حالا که ما به کمک این آمار به دستاوردهای خوبی رسیده ایم و خیلی چیزها را متوجه شده ایم، اینکه میگویند فولاد از بورس خارج شود برای ما محل تعجب است.
وی تاکید کرد: ماهیت بورس این است که کالایی که در آن عرضه میشود، مشمول قیمت گذاری نمیشود و براساس مکانیسم قیمتهای جهانی فروخته میشود. به همین دلیل باید کل عرضه محصول در برابر تقاضا قرار گیرد تا بازار به تعادل برسد؛ از این رو نمیتوان تنها با عرضه بخشی از محصولات در بورس در مقابل تقاضای زیاد خریداران، یک محصول را کشف قیمت کنیم. ضمن اینکه در این شرایط برخی فولادسازان بخش اندکی از محصولات خود را به قیمت جهانی در بورس میفروشند و مابقی محصولات خود را در بازار خارج از بورس عرضه میکنند که ما در حال اصلاح این موضوع هستیم و مطمئن باشید که این شرایط ساماندهی میشود.
به گفته صادقی نیارکی، حتماً باید تمام محصولات فولادی و نه بخشی از آن، از طریق بورس عرضه شده و کل تقاضا نیز به بورس انتقال یابد. ضمن اینکه ما در حال بازبینی سهمیهبندیهای سامانه بهین یاب براساس صورتهای مالی حسابرسی شده خریداران هستیم.
وی تاکید کرد: تأمین مواد اولیه فولاد باید حتماً ذیل سامانه بهین یاب و بر اساس سهمیههایی که مستند بر صورتهای مالی حسابرسی شده است؛ انجام شود و همچنان که کل تقاضا باید از طریق بورس باشد، همه تولیدکنندگان فولاد نیز مکلف هستند تمام عرضه خود را از طریق بورس انجام دهند.
معاون امور صنایع وزارت صمت گفت: کسانی که بر اساس مصوبه ستاد تنظیم بازار کشور در بورس عرضه را انجام ندهند، ورق گرم برای تبدیل به ورق سرد به آنها تحویل نخواهد شد و واحدهایی که ورق گرم خود را به بورس عرضه نکنند، به آنها نیز اسلب تعلق نخواهد گرفت.
وی افزود: اطلاعات مربوط به روند عرضه به شکل مچینگ از خود شرکت فولاد مبارکه دریافت شده و همکاری خوبی هم از طرف این شرکت در روند عرضه و تقاضا وجود داشته است.