سخنگوی دولت گفت: درباره رعایت پروتکل‌های بهداشتی اخبار خوبی نداریم، شاهد کاهش ۲۰ درصدی رعایت پروتکل‌های بهداشتی به خصوص استفاده از ماسک هستیم که باعث شده در برخی از استان‌ها با نگرانی روبرو باشیم.

علی ربیعی امروز در نشست خبری خود گفت: ۳۱ شهریور ماه روز جهانی صلح بود و فرصتی برای یادآوری بخشی دیگر از سیاست و هویت ایرانی‌ها است. ما همانطور که ملت مقاومت هستیم ملت همکاری و صلح نیز هستیم.

سخنگوی دولت با بیان اینکه امروز با عقب راندن متجاوز تروریسم اقتصادی، صلح و امنیت را به کشور و منطقه باز خواهیم گرداند افزود: اگر تجاوزگران به تعهدات خود بازگردند قطعا صلح به منطقه بازخواهد گشت و مردم منطقه روزهای ایمن‌تری را تجربه خواهند کرد.

سخنگوی دولت ادامه داد: ما در ارائه طرح‌های صلح از یمن تا سوریه و سراسر خلیج‌فارس پیشتاز بوده‌ایم و از نگاه ما اختلافاتی بین همسایگان نیست که با گفت‌وگو برطرف نشود مشروط بر آنکه همه دولت‌ها مثل ما مشتاق صلح باشند و از دوستی با دشمنان منطقه دست بردارند، اگر آن گروه از کشورهای همسایه که به اردوی فشار علیه ملت ما پیوسته‌اند برای صلح گام بردارند مطمئن باشند که ما دو گام خواهیم برداشت.

ربیعی با اشاره به مصوبات ستاد ملی مقابله با کرونا، گفت: درباره رعایت پروتکل‌های بهداشتی اخبار خوبی نداریم، شاهد کاهش ۲۰ درصدی رعایت پروتکل‌های بهداشتی به خصوص استفاده از ماسک هستیم که باعث شده در برخی از استان‌ها با نگرانی روبرو باشیم.

وی افزود: امروز در جهان در رتبه ۱۳ قرار داریم و باید با رعایت پروتکل‌های بهداشتی آن رتبه را بهبود ببخشیم چرا که با عدم رعایت پروتکل‌های بهداشتی میزان مرگی و میر افزایش خواهد یافت.

سخنگوی دولت گفت:‌ در پاساژها، نانوایی‌ها، پایانه‌های مسافربری با رعایت حداقلی نکات بهداشتی روبرو هستیم.

ربیعی با اشاره به پیاده‌روی اربعین گفت: به رقم اعلام مسئولان عراقی و ایرانی مبنی بر برگزار نشدن راهپیمایی اربعین عده‌ای هنوز با خبرسازی کاذب به تحریک مردم برای حضور در مرزها اقدام می‌کنند.

وی افزود: علمای دینی ما هم‌زیستی سلامت و مباحث دین را مطرح کردند و رهبر معظم انقلاب نیز بر رعایت دستورالعمل‌های ستاد ملی مقابله با کرونا تأکید دارند بنابراین مجددا عرض می‌کنم که هیچ برنامه در رابطه با راهپیمایی اربعین وجود ندارد.

سخنگوی دولت درباره تهیه واکسن کرونا، گفت: دولت تلاش خود را شروع کرده است، تولید واکسن آنفلوانزا در جهان در سال گذشته ۲۵۰ میلیون بود و شاید امسال به بیش از یک میلیارد برسد و حداکثر ۱۵ تا ۲۰ درصد جهان را بتواند پوشش بدهد.

ربیعی با اشاره به خرید و تولید واکسن آنفلوانزا در کشور گفت: در این باره اقدامات لازم انجام شده است، زنان باردار، کودکان، افراد مسن در اولویت هستند. توزیع از طریق سیستم بهداشت و درمان خواهد بود. افراد بالای ۶۵ سال از طریق داروخانه‌ها با کارت ملی دریافت خواهند کرد. در این برنامه کودکان یک ماهه تا ۵ ساله نیز در اولویت ما قرار دارند.

وی با اشاره به واکسن کرونا، گفت: هم در تولید و هم در خرید واکسن کرونا فعالیت‌های مداوم انجام می‌شود با برخی کشورها مذاکره شده است بخشی از اقدام به خرید از سازمان بهداشت جهانی را پیگیری می‌کنیم.

سخنگوی دولت ضمن تشکر از استان‌های مرزی در سیستان و بلوچستان در بحث کرونا، گفت: این در حالی است که کشورهای همسایه ما درگیر این بیماری هستند، اما مردم سیستان و بلوچستان مرزبانی را به خوبی انجام دادند و قدردان مراعات مردم این بخش از کشور هستیم.