به گزارش مشرق، معترضان نماز جمعه را مقابل دفتر سازمان ملل اقامه کردند. در این تجمع اعتراض آمیز، "عمار الاضرعی" مدیر اجرایی شرکت نفت دولت صنعا نیز حضور داشت.
در بیانیه شرکت نفت دولت صنعا آمده است: محاصره جانکاه و تحمیلی نفتکشهای یمنی جان بیش از ۲۶ میلیون یمنی را به خطر انداخته است و توان عملیاتی بخشهای مختلف کشورمان را به شدت تهدید و موجب توقف آنها خواهد شد، اقدامی که مغایر با تمام قوانین بینالمللی و انسانی است.
در ادامه این بیانیه آمده است: ائتلاف عربی همچنان ۱۹ نفتکش را در توقیف دارد که از توقیف پنج فروند از آن بیش از ۶ ماه، چهار فروند دیگر بیش از پنج ماه و سه فروند دیگر نیز بیش از سه ماه میگذرد.
شرکت نفت دولت صنعا اعلام کرد: مجموع جریمههای ناشی از توقیف نفتکشهای یمنی بالغ بر ۱۲۱ میلیون دلار است که ۳۱ میلیون آن مربوط به سال ۲۰۱۹ و بقیه آن مربوط به سال ۲۰۲۰ است.
در ادامه این بیانیه آمده است: در ۱۳۰ روز گذشته تنها ۱۴ درصد از نیاز فعلی یمن به بنزین و گازوئیل از سوی ائتلاف سعودی رفع توقیف شده است که شامل ۱۳۹ هزار تن بار از پنج نفتکش میشود که آخرین فروند این نفتکشها اواخر جولای گذشته (تیر/ مرداد) رفع توقیف شد.
شرکت نفت دولت صنعا اعلام کرد: این میزان اندک از حجم آزاد شده از سوخت توسط ائتلاف سعودی بیانگر جنایت و پلشتی این ائتلاف است و این اقدام میزان نادیده گرفتن ارزشهای انسانی و مسؤولیتهای بینالمللی این کشورها را نشان میدهد.
شرکت نفت یمن ائتلاف عربی و سازمان ملل متحد را مسؤول پیامدها ناشی از ادامه توقیف نفتکشهای این کشور دانست و از این اقدام ائتلاف به دزدی دریایی تعبیر و اعلام کرد، ادامه این شرایط موجب خواهد شد، پیامدهای فاجعهبار آن تمام بخشهای حیاتی یمن به ویژه بخش بهداشت، آب، ارتباطات، حمل و نقل، برق و کشاورزی را تحتالشعاع قرار دهد.
در همین ارتباط، وزارت بهداشت دولت نجات ملی یمن چندی پیش نسبت به وخامت اوضاع بهداشتی درمانی این کشور هشدار داده بود.
این وزارتخانه اعلام کرده بود، یمن وارد مرحله دشواری شده است و به دلیل ادامه محاصره تا هفتههای آینده فعالیتها و خدماترسانی بهداشتی درمانی یمن تقریبا متوقف میشود.
این بیانیه تصریح کرده بود: اگر فراوردههای نفتی مورد نیاز بیمارستانها به پایان برسد، شاهد جان باختن روزانه ۵۰۰ نفر در یمن خواهیم بود.
ائتلاف سعودی در حالی اجازه ورود نفتکشهای یمنی را نمیدهد که یمن پنج سال است در محاصره قرار دارد و مردم این کشور در بدترین وضعیت زندگی قرار دارند.
محاصره و تداوم درگیری، موجب شده بیشتر یمنیها محتاج کمکهای انسانی باشند.
میلیونها یمنی در آستانه قحطی قرار دارند و طبق اعلام سازمان ملل، یمن بدترین بحرانهای انسانی در جهان را تجربه میکند.