رئیس فدراسیون گلف گفت: خیلی از مردم شناختی از این رشته ندارند و اگر از آنها بپرسید، می‌گویند رشته‌ای لوکس که ترامپ بازی می‌کند.

به گزارش مشرق، حمید عزیزی رئیس فدراسیون گلف در خصوص مسائل مختلف از جمله نبود زمین، بودجه، وضعیت این روزهای گلف مصاحبه‌ای را انجام داد.


* انتخابات جدی‌تر از سلام و احوالپرسی‌هاست
* با هر معیاری گلف مظلوم است
* کمترین بودجه را از کمیته و وزارت می‌گرفتیم
* یک ریال از بودجه تعریف شده مجلس نگرفتیم
* گلف رشته لاکچری نیست
* گلف اسلامی‌ترین رشته مدرن است
* به دنبال حضور بخش خصوصی برای بازسازی زمین انقلاب هستیم
* هیچ پولی برای اعزام‌ها نمی‌گیریم

متن کامل مصاحبه را در زیر می‌خوانید:

 برای خیلی‌ها این سوال مطرح شده که چطور شما دندانپزشک هستید و به فدراسیون گلف آمدید؟
افتخار می‌کنم به عنوان نخستین حضور به خبرگزاری فارس آمدم. این حضور را به فال نیک می‌گیرم. اما راجع به سوال شما باید بگویم هر کسی شغلی دارد. بنده هم به تناسب و فراخور شرایط تحصیلی و گذشته‌ای که داشتم، رشته دندانپزشکی را انتخاب و در این رشته تحصیل کردم.

 در همان زمان هم در رشته ورزشی فعالیت داشتید؟
بله من در حوزه‌ها و فعالیت‌های ورزشی بودم و بر همین اساس هم در رشته‌های مختلف فعالیت‌هایی را انجام دادم که می‌توان از حضور در مسابقات و بعضاً مسئولیت در رده‌های مختلف نام برد. ما رشته‌ای به نام کروکت داریم که از ورزش‌های تابعه گلف محسوب می‌شود. در مسابقات قهرمانی استان تهران که برگزار می‌شد شرکت می‌کردم و در دوره اخیری که برگزار شد، رتبه اول را کسب کردم. این قبل از انتخابات فدراسیون گلف بود که سال ۹۷ برگزار شد.

 برخی براین باور بودند که شما به خاطر رابطه‌ای که با برادرتان دارید به عنوان رئیس انتخاب شدید.
یکی از نکاتی که باید توجه کرد اینکه اساساً میزان استقلال شخصیتی افراد را باید لحاظ کرد. یعنی شما برای اینکه بشود راجع به فردی چنین قضاوتی کرد، لازم است که این فرد باید به نحوی زیرمجموعه کسی بتواند تعریف شود. در هر انتخاباتی که برای فدراسیون‌ها برگزار می‌شود، تعدادی از همکاران ما در وزارت ورزش و کمیته ملی المپیک یا ادارات کل استانها اقدام به ثبت‌نام می‌کنند. بعضاً تا پایان هم در انتخابات می مانند و رقابت می‌کنند. این نشان دهنده این است که موضوع انتخابات فدراسیونها جدی تر از این حرفهاست و جدی‌تر از سلام و احوالپرسی به این افراد.

در بسیاری از انتخابات مشاهده می‌کنیم پیش‌بینی‌ها با آنچه اتفاق می‌افتد، متفاوت است. بنابراین این موضوع نمی‌تواند اثرگذار باشد. من در ورزش مراحلی را طی کردم. خودم را ورزشکار و کسی می‌دانم که از کودکی در این فضا حضور داشته و سلول به سلول بدن من با ورزش ساخته شده است. برای رخ دادن اتفاقات در درون خانواده شاید مسائل بیرونی خیلی اثرگذار نباشد؛ مخصوصاً در موضوع انتخابات.

شما یکی از جوانترین روسای فدراسیون‌ها بودید و همینطور ورزشکار. فکر می‌کنید در این خصوص به نیازهای ورزشکاران توجه شده است؟
باید توجه کنیم که ما باید شناسنامه گلف را مد نظر قرار دهیم. در مقایسه با سایر رشته‌ها و فدراسیون‌ها با وجود قدمتی که گلف در کشور ما و دنیا دارد، از نظر توجهات سیستماتیک در داخل کشور مهجور و به نحوی محروم و مظلوم واقع شده است. هیچ معیاری وجود ندارد که ما گلف را درون ترازو قرار بدهیم و مظلوم واقع نشویم. ما با هر معیار یا متری به این موضوع نگاه کنیم متوجه می‌شویم که چقدر گلف مظلوم واقع شده است.

منظورتان زیرساخت‌ها و اختصاص منابع مالی است؟
همین از نظر تامین منابع می کنم، هم توجه رسانه‌ای، توجه افکار عمومی و تامین زیرساخت‌ها و مسائل گوناگون می‌گویم. میزان توجه به گلف نشان می‌دهد که رویدادهای بین المللی ما از یک سو و رویدادهای داخلی از سوی دیگر و همینطور میزبانی‌های مهم می‌تواند ملاک و مطرح باشد. برای قضاوت راجع به این ابعادی که گفتم در رشته گلف کم کارنامه هستیم. در این مدت به دنبال این بودین که نقطه آسیب فدراسیون گلف کجاست؟

به چه نتیجه‌ای رسیدید؟

یکی از ابعاد بین‌المللی بود که بسیار ضعیف هستیم. وضعیت گلف در بعد بین المللی و دوم بعد رسانه‌ای بود. گلف کمتر در این زمینه خودی نشان داده و رسانه‌ها هم کمتر توجه کرده بودند؛ به نحوی که باکس رسانه‌ای در صدا و سیما خالی از اخبار گلف است. بنابراین آسیب دوم را در حوزه رسانه تشخیص دادیم. آسیب سوم را در حوزه منابع مالی تشخیص داده و تلاش کردیم در آن جهت گام‌ برداریم. مهمترین بخش سرمایه انسانی است. بنابراین اگر سرمایه انسانی تامین نشود، برای هر موضوعی و هر رشته از جمله فدراسیون گلف نمی‌شود در ابعاد دیگر پا پیش گذاشت و ادعا کرد.

تلاش کردیم با برگزاری دوره‌های داوری و مربیگری، برگزاری مسابقات در سطوح گوناگون و البته تفکیک رشته‌های مختلف زیرنظر فدراسیون گلف برنامه‌ها را پیش ببریم. اعلام کردیم هر ورزشکار می‌تواند فقط در یک رشته در مسابقات شرکت کند. رده‌های سنی را کامل تفکیک کردیم، برای هر رده سنی تیم ملی تشکیل داده و سرمربی تیم ملی منصوب کردیم. ما در رده زیر ۱۸ و بالای ۱۸ سال برای آقایان و خانم ها اعزام داشتیم. تلاش می‌کنیم که در این بعد گام‌های رو به جلو برداریم که به ما کمک می‌کند.

با آسیب شناسی‌ها چه کارهایی انجام دادید؟
اولاً درک صحیح از جایگاه رسانه‌ها داشتیم و معتقد بودیم برای توسعه گلف و رشته‌های تابعه، رسانه‌ها می‌توانند مفید باشند. تلاش کردیم با رسانه‌ها از جمله صداوسیما ارتباط صحیح برقرار بکنیم که می‌توان به برگزاری جام رسانه در دو دوره پیاپی اشاره کرد. تعداد زیادی از اصحاب رسانه را جذب کردیم. خود این عزیزان می توانند که برای توسعه رشته‌های تابعه ما و همچنین فعالیت‌های فدراسیون خیلی کمک کننده باشند.

در بعد بین‌المللی هم ما باید به همه رشته‌ها توجه کنیم. در کروکت سال گذشته به عنوان سی و یکمین عضو فدراسیون جهانی پذیرفته شدیم. به صورت رسمی در وودبال نایب رئیسی آسیا را گرفتیم. در مینی گلف دبیرکلی آسیا را گرفتیم. یک کرسی در کمیته توسعه فدراسیون جهانی و یک کرسی در کمیته همگانی گرفتیم. ارتباط خوبی با رئیس فدراسیون آسیا و اقیانوسیه آقای تیمور حسن از پاکستان برقرار کردیم. در تلاشیم بتوانیم برای گلف هم این اتفاق را رقم بزنیم.

شما همیشه از بودجه دریافتی کمیته و وزارت انتقاد داشتید.
ما کمترین بودجه را از وزارت ورزش و کمیته ملی المپیک دریافت کردیم. اعتراض ما برای افزایش بودجه نیست؛ بلکه بر این بود که ملاک و معیار توزیع را اعلام کنند. درخواست ما این بود که هر متر و معیاری برای تخصیص و توزیع بودجه برای فدراسیون‌ها دارند اعلام کنند. بیش از ۵۰ بار من این موضوع را پیگیری کردم. همه عزیزان و مسئولین سطح یک وزارتخانه و کمیته قطعاً این موضوع تایید می‌کنند که چقدر بنده پیگیری کردم که در نهایت در دوره مهدی علی‌نژاد او قول داد حتماً جدول را تدوین می‌کنند و این اتفاق رخ داد. گام بسیار موثری بود.

امسال بر اساس جدولی که تدوین شد جلسات تفاهمنامه بین فدراسیون‌ها و وزارتخانه برگزار و بر اساس آن جدول میزان بودجه تعیین می‌شد. برخی در جدول افت داشتند، تعدادی همان حالت قبلی بودند و تعدادی هم رشد داشتند. از جمله فدراسیون‌هایی که رشد داشتند گلف بود. دیگر فدراسیون گلف، آخر نیست.

برخی روسای فدراسیون‌ها تلاش می‌کنند با ارتباطاتی که در مجلس دارند بودجه‌ای را بگیرند. شما نمی‌توانستید این کار را انجام دهید؟
وقتی یک برنامه‌ریزی صورت می‌گیرد در جهت برنامه حرکت می‌شود. گاهی اوقات همه برنامه محقق می‌شود و گاهی نیز بخشی از آن اما گاهی هیچ اتفاقی رخ نمی‌دهد. ما برای گلف ردیفی را در بودجه کل کشور پیش‌بینی کردیم. سال ۹۷ که مسئولیت فدراسیون به عهده بنده گذاشته شد. با وزارت ورزش وارد گفت‌وگو شدم. در آن زمان خادم معاون پارلمانی بود. با جلب رضایت و اطلاع معاونت مالی به موضوع ورود کردیم و توانستیم ردیفی ذیل بودجه اصلی وزارت ورزش، تحت عنوان کمک به چهار فدراسیون گلف، کشتی، تیروکمان و جانبازان و معلولان با مبلغ ۱۰ میلیارد تومان تعریف کنیم که در تاریخ اول فروردین سال ۹۸ به عنوان قانون بودجه رسمی ابلاغ شد.

از این پول چیزی به شما نرسید؟
از این مبلغ وزارت ورزش یک ریال هم به فدراسیون گلف پرداخت نکرد. ما باید از سرانجام این قانون مطلع شویم. به همین دلیل نامه نوشتیم و پرسیدیم سرنوشت این بودجه چه شد که پاسخ دریافت نکردیم. بعد از اینکه انتخابات فدراسیون کشتی برگزار شد، وزارت ورزش بخشی از این پول را به روایتی ۶ میلیارد تومان و به روایت دیگر ۸ میلیارد تومان به کشتی داد. البته اینکه توانستیم بودجه را بگیریم جای خوشحالی دارد. خوشحالیم تلاشی که ما کردیم در بودجه واقع شد. کشتی ورزش اول ماست.

از این موضوع خوشحالیم که ما تلاش کردیم و این ردیف که با اطلاع و هماهنگی ارکان وزارت‌خانه هم بود رخ داد. تا این لحظه که خدمت شما هستم از آن محل یک ریال هم دریافت نکردیم. البته من خواهش کردم که از این محل یک ریال به ما بدهند! وقتی این اتفاق نیفتاد من برای سال ۹۹ پیگیری نکردم. گفتم ما بکاریم و هیچ محصولی برداشت نکنیم؟ می‌دانید فدراسیون‌ها در ردیف حضور نداشتند اما وقتی روزنه باز می‌کنید، این مسیر می‌تواند ادامه پیدا کند.

خیلی‌ها به رشته گلف به عنوان رشته لوکس و لاکچری نگاه می‌کنند. نظر شما در این باره چیست؟

باید امیدوار باشیم که در ارکان کشور مظلومیت و محرومیت گلف از بین برود. انتظار کمک آنچنانی نداریم. انتظار داریم موانع ایجاد نشود. الان از خیلی‌ها بپرسید چه شناختی شناخت از گلف دارند، می‌گویند رشته لاکچری است و اینکه ترامپ آن را بازی می‌کند. جمله سوم چیزی نمی‌گویند. در وهله اول باید تلاش کنیم که گلف را به درستی بشناسانیم. به نظر من اسلامی‌ترین رشته بین رشته‌های مدرن گلف است.
 

چطور؟
اینکه روی گلف اسم لاکچری گذاشته می‌شود را شکستیم چرا که رشته بسیار ارزانی است و اگر کسی بخواهد با لباس ساده و یک جفت کتانی می‌تواند بازی کند. برای تمرین به سادگی می‌توان وارد این رشته شد. البته برای مسابقه هم مانند سایر رشته‌ها لباس مخصوص دارد اما در تمرین می‌توانید خیلی راحت با لباس عادی کار کنید. تجهیزات گلف با ست کامل در حد ۲-۳ میلیون تومان است که اعضای خانواده همگی می‌توانند از این ست تا ۵۰ سال استفاده کنند. هزینه منچ بیشتر از گلف در می‌آید.

به نظر می‌رسد شرایط رقابت و مسابقه برای اعضای خانواده در مینی‌ گلف فراهم است.
در خصوص مینی‌گلف هم این رشته در پارک ملت در دسترس همه است. همه می‌توانند با ۳۰۰ هزار تومان تجهیرات گلف را تهیه کرده و اگر نخواستند اجاره کنند. این رشته راحت در تمام استان‌های ما تقریباً توسعه یافته بوده، در اکثرا استانها زمین‌های استاندارد و زمین‌های خوبی داریم که در دسترس همه است و در معرض دسترسی عمومی قرار دارد. در رشته‌های تابعه ما بدون هیچ محدودیت شرعی، عرفی و قانونی افراد یک خانواده، مرد و زن، پیر و جوان، خواهر و برادر می توانند در کنار هم ورزش کرده و با هم رقابت کنند.

در واقع مینی گلف به تحکیم خانواده هم توجه دارد...
به این نکته باید اشاره کرد که بعد تحکیم مبانی خانواده در گلف وجود دارد. شما کدام رشته را سراغ دارید که همه اعضای یک خانواده را با هر سنی و با هر جنسیتی با هم رقابت کنند و این رقابت معنی‌دار باشد؟ یعنی بچه هفت-هشت ساله می‌تواند فرد ۴۵ ساله را شکست بدهد. از طرفی در رشته‌های تابع فدراسیون، در حین ورزش می‌شود گفت و گو کرد. در هر رشته دیگر باید ورزش را متوقف کرده و گفت‌وگو کنید و دوباره ادامه دهید. نکته دیگر اینکه رشته‌های ما همگی در فضای باز و در فضای محیط زیست سالم برگزار می‌شوند ؛ یعنی دوستدار محیط زیست هستند.

بنابراین این ادعا که ما می‌گوییم در بین رشته‌های مدرن، اسلامی‌ترین‌ رشته هستیم، ادعای کاملا به جا، صحیح و اثبات شده است. رشته‌های دیگر یا از همان ابتدا برای خانم‌ها قابل انجام نیست. در این صورت نصف جمعیت کنار می‌روند یا اگر انجام شود خانمها و آقایان با هم نمی‌تواند به آن رشته بپردازند.

گلف در المپیک داور هم ندارد.
بله، خود ورزشکار اسکور کارت یا نمراتش را نوشته و تحویل می‌دهد و ملاک و معیار ارزیابی سنجش مسابقه است یعنی گلف اخلاقی‌ترین رشته است که این یعنی اعتماد کامل به ورزشکار.
تفاوت بزرگی که گلف با سایر رشته‌ها دارد اینکه درست است که ما تندرستی را برای افراد تامین می‌کنیم، روان‌درستی را تامین می‌کنیم که کلمه مغفول مانده در رشته‌های مختلف ورزشی است اما گلف رشته‌ای است شخصیت‌ساز. یعنی گلف به ورزشکار شخصیت می‌دهد. گلف با راه رفتن، نحوه سلام کردن و نحوه مواجهه با ورزشکار کار دارد. گلف یکی از پر قانون‌ترین رشته است و نزدیک به ۷۰۰ تا قانون بیشتر دارد. این همه دعوا و تشنج نه فقط در ایران بلکه در سطح دنیا در رشته‌های گوناگون ورزشی می‌شنویم. درگیری فیزیکی در برخی رشته‌ها جزئی از فرهنگ آن رشته است اما شما در سطح دنیا یک نمونه درگیری لفظی یا فیزیکی در گلف سراغ ندارید.

یکی از مشکلاتی که فدراسیون گلف دارد، زمین است. در این خصوص توضیح دهید.

گلف زمینی بین ۴۰ تا ۵۰ هکتار می‌خواهد. بنابراین توسعه خود رشته بسیار دشوار است. باید اشاره کنم که یکی از راه‌های ارزیابی میزان توسعه ورزش در کشورهای مختلف میزان توسعه گلف است چون توسعه بسیار دشواری دارد. اگر گلف توسعه‌ یافته باشد یعنی همه رشته‌ها توسعه یافته هستند. همانطور که می‌دانید اقلیم کشورمان پرباران است و نمی‌توان به راحتی از چمن نگهداری کرد. بنابراین ما زمین‌های خاکی کشور را پیدا کرده به محوطه‌های آموزشی رو آوردیم یعنی تلاش می‌کنیم.

زمین گلف مجموعه ورزشی انقلاب چطور است؟
شما بهتر از من می‌دانید که این زمین چی بوده و چی شده، اساساً کجاست و چگونه است. در زمان خودش این زمین یکی از بهترین زمین‌های دنیا بود. در واقع با تکه پاره شدن باز هم یکی از زمین‌های زیباست. واقعاً بعضی از خارجی‌ها از بازی در باشگاه گلف انقلاب لذت می‌برند. اساساً زمین‌های گلف به خاطر وسعت خارج از شهر قرار دارند اما گلف انقلاب در وسط شهر و در بهترین نقطه است که خیلی مورد توجه قرار دارد. موانع طبیعی یعنی رودخانه و دره که در زمین هستند خیلی جلب توجه می‌کند و برای بازیکنان خارجی جذاب است اما در طول زمان ساختمان‌های ساخته شده در قسمت‌های مختلف، زمین را از ۱۸ زمین تبدیل ۱۳ زمین کرده است.

زمین انقلاب در اختیار شما که نیست؟
حداقل الان این زمین در اختیار ما نیست اما تلاش می‌کنیم که بتوانیم نقش فدراسیون را در زمین پررنگ کنیم. ما برای قهرمانی کشور و تمرینات تیم ملی هزینه‌ای پرداخت نمی‌کنیم اما برای سایر مسابقات مثل لیگ باید اجاره بدهیم.

نمی‌توانید به صورت مزایده زمین انقلاب را چند سال بگیرید و درآمدزایی کنید؟
کاری که در طول این مدت انجام دادیم این بود که بتوانیم در این زمینه اتفاق بهتری را رقم بزنیم. اتفاق بهتر هم این است که ما بتوانیم سرمایه‌گذار بخش خصوصی را بیاوریم. تلاش این است که بتوانیم چنین فضایی را پیگیری کنیم و بهترین اتفاق اینکه بخشی از این ظرفیت زمین در اختیار فدراسیون قرار بگیرد.

برای رسیدن به این هدف چه گام‌هایی برداشته شده است؟
قدم‌های خیلی خوبی برداشتیم. با سرمایه‌گذاران مختلفی صحبت کردیم. پروپوزال‌ها ارائه شدند و با شرکت توسعه در تمام یک سال و نیم در حال مذاکره و پیگیری بودیم. البته نکته دیگر اینکه خود فدراسیون می‌تواند کار را به عهده بگیرد. اساساً باید فکر بهتری برای همه فدراسیون‌های ورزشی شود چرا که بخش مهمی از نشاط اجتماعی بر عهده ورزش کشور است و ویترین ورزش کشور هم فدراسیون‌ها و فعالیت‌های سطح ملی و بین‌المللی هستند. ۸۰ و ۹۰ درصد این نشاط اجتماعی در ورزش تامین می‌شود که وابسته به نتایج فدراسیون‌های ورزشی در سطح بین‌المللی ورزش است اما به همین میزان توجه لازم از نظر میزان بودجه نشده است.

کل بودجه ورزش کشور، وزارت ورزش، کمیته ملی المپیک، فدراسیون‌های ورزشی، باشگاه‌های ورزشی آماتور را جمع بزنید اندازه یک سال بودجه رئال مادرید و بارسلونا نمی‌شود. از این منابع مالی به فدراسیون‌ها در بین ورزش کشور میزان کمی تعلق می گیرد. ۱۴۰-۵۰ میلیارد تومان برای فدراسیون‌ها بودجه بسیار کمی است. البته ما وضع کلی کشور را درک می‌کنیم اما با در نظر گرفتن اینکه ورزش می‌تواند بخش زیادی از بار روانی کشور را کم کند می‌توان توجه بیشتری به ورزش داشت.

فدراسیون را با چقدر بدهی تحویل گرفتید و الان در چه وضعیتی قرار دارید؟

سالی ۱۰۰ میلیون از کمیته ملی المپیک دریافت می‌کردیم. یک میلیارد تومان بودجه ما از وزارت بود که همیشه به صورت کامل محقق نمی‌شد. ما سال ۹۷ که فدراسیون را تحویل گرفتیم ۴.۶ میلیارد بدهی مالیاتی از سال ۹۱ تا ۹۴ برای حقوق، تکلیفی، عملکرد و جرائم بود. ارزش افزوده هم داریم. ملاک ارزیابی میزان مالیات ارزش افزوده، میزان مالیاتی بر این چهار تا موضوع بود البته ما دنبال ارزش افزوده نرفتیم و سراغ دیگر موارد رفتیم. حدود ۷۰۰-۸۰۰ و نهایتا یک میلیارد تومان اینجا بدهی داشتیم که در کنار سایر بدهی‌ها به ۵ تا ۵.۵ میلیارد می‌رسید. زمانی که فدراسیون را تحویل گرفتیم مجامع ۳ سال برگزار نشده بود.

تلاش کردیم مجامع برگزار شود. آن زمان ۱۳ بند حسابرسی داشتیم. بعد به دنبال بحث حل و فصل بدهی‌های جانبی بودیم. مسائل مالیاتی سال‌های ۹۱ تا ۹۴ را تعیین تکلیف کردیم. مالیات سال ۹۵ را محاسبه و پرداخت کردیم. برای سال‌های ۹۶ و ۹۷ معافیت مالیاتی گرفتیم و تنها فدراسیونی هستیم که بند حسابرسی نداریم.
تنها فدراسیونی هستیم که از زمان قاجاریه تا کنون گزارش حسابرس مستقل در سال ۹۸ مطلوب بدون بند حسابرسی ارزیابی شده است. در مجمع سال ۹۸ با اصرار بنده پیشنهاد شد فعل و انفعالات گلف روی سایت قرار بگیرد و شفاف سازی شود.

در سال جدید هم توانستید بودجه را افزایش دهید...
برای نخستین بار جلسه هیات اجرایی کمیته ملی المپیک در فدراسیون گلف تشکیل شد. در این جلسه مصوب شد بودجه ما از ۱۰۰ میلیون به ۲۴۰ میلیون تومان افزایش یابد البته مبلغ قابل توجه نیست اما افزایش آن قابل توجه است. بودجه ما در وزارت هم به یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان افزایش یافت اما باز هم ما معترض بودیم چرا که نمرات اعلام شده صحیح نبود.

گلف جزو فدراسیون‌هایی است که کادر مدیریتی جوان دارد.
از نظر تعداد پرسنل ما کمترین تعداد را داریم. متوسط سنی همه پرسنل و کادر مدیریتی جوان‌ترین هستیم. در بین مسئولان فدراسیون، جوانترین هستم. با همین مشکلاتی که شنیدید و با همه این بحث‌ها تلاش می‌کنیم با استفاده از ظرفیت‌های خانواده گلف و تمامی دوستان بتوانیم گام‌های موثر رو به جلو برداریم.

شنیده شده برای اعزام بین‌المللی از ورزشکاران هزینه گرفته می‌شود.
در دوره جدید تمام هزینه‌ها را فدراسیون پرداخت می‌کند. یکی از قوانینی که بنده گذاشتم و خیلی هم اصرار دارم اینکه در اعزام‌ها ۵۰ درصد زیر ۱۸ سال باشند تا بتوانیم در آینده آنها را به گونه‌ای پرورش دهیم که بتوانند سرمایه‌های آینده کل کشور ما باشند. ما در فدراسیون نه تنها ریالی دریافت نمی‌کنیم بلکه برای اعزام‌های خارجی تمام هزینه‌ها را پوشش می‌دهیم.

در خصوص بحران کرونا و تاثیر آن روی تقویم گلف توضیح دهید. شرایط را چطور می‌بینید؟
در سال ۹۷ تقویم ورزشی سال ۹۸ را تدوین کردیم. ما ۴۰ عنوان برنامه را برای نخستین بار در گلف انجام دادیم مانند دوره داوری که ۸۰- ۹۰ داور تربیت کردیم. تقویم سال ۹۸ بسیار سنگین بود اما با سرعت و شتابی که فدراسیون گلف داشت با بحران کرونا شوک بزرگی وارد شد و فعالیت‌های متعدد تأثیر قرار گرفت. مثلا جام دیپلمات‌ها قابل برگزاری نیست چون با شخصیت‌های سیاسی سایر کشورها طرف هستیم. جای افسوس دارد که کرونا باعث شد این مسابقات لغو شود. 

منبع: فارس