کد خبر 112615
تاریخ انتشار: ۳۰ فروردین ۱۳۹۱ - ۱۲:۵۹

ابوترابی فرد گفت: ما می‌توانیم در بودجه سال 91 درآمد نفت را از هزینه‌های جاری جدا کنیم.

به گزارش مشرق به نقل از فارس، حجت‌الاسلام حسن ابوترابی فرد در همایش ارتقاء توان تولید با حمایت از نیروی کار و سرمایه ایرانی که در هفدهمین نمایشگاه بین‌المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی برگزار شده است، گفت: هم اکنون در آستانه یک تغییر و تحول عظیم و نگرش جدید بر ذخایر نفت و گاز هستیم.

وی ادامه داد: امیدوارم این تغییر نگاه بتواند راهگشای توسعه اقتصادی کشور و تحول جدی در عرصه‌های سیاسی،اجتماعی و فرهنگی شود.

وی با بیان اینکه ایران سرمایه‌های ارزشمندی را همچون نظام سیاسی مستقل و با تکیه بر اراده ملی و همچنین نیروی کار جوان و متخصص و ذخایر عظیم صنعت نفت و گاز است، گفت: کشور ژاپن که هم اکنون دومین اقتصاد جهان را در اختیار دارد زمان دوره قاجار توانست با تکیه بر یک نظام سیاسی خود را به چنین جایگاهی برساند.

ابوترابی تصریح کرد: هم اکنون ایران دارای سرمایه بزرگی به عنوان نیروی انسانی عالم و متخصص است که نقش این نیرو بر توسعه جوامع بشری بر کسی پوشیده نیست.

وی با بیان اینکه امروز با یک جامعه جوان و در حال رشد روبرو هستیم، تصریح کرد: من مطمئن هستم که هم اکنون در هیچ حوزه‌ای نیست که نخواهند از این نیروها استفاده کنند.

وی با بیان اینکه با ارزش‌ترین سرمایه ای که امروز در اختیار ملت ایران است ذخایر گرانبها و عظیم نفت و گاز است، تصریح کرد: این سرمایه‌های سه گانه افق روشنی را برایمان رقم زده به طوری که در آینده جهان می‌توانیم به یک جایگاه شاخصی برسیم.

وی در ادامه سخنان خود به فرمایشات مقام معظم رهبری در دیدار با صنعتگران حوزه نفت که سال گذشته برگزار شد، تصریح کرد: ما باید نگاه خود را به درآمدهای نفتی تغییر دهیم و هر چه زودتر رابطه نفت با هزینه‌های جاری را اجرایی کنیم.

ابوترابی خاطر نشان کرد: در برنامه‌ پنجم توسعه به دنبال این هستیم که رابطه نفت با هزینه‌های جاری قطع شود و حتی باید به این سمت حرکت کنیم که نفت را نیز از هزینه‌های عمرانی جدا کنیم.

وی با اشاره به بودجه سال 91 گفت: ما می‌توانیم در بودجه سال 91 حداقل نفت را از هزینه جاری جدا کنیم که این کار قابل اجرا است.

ابوترابی با بیان اینکه 30 سال است کارهای غیرعاقلانه‌ای انجام داده‌ایم، گفت: اگر هزینه نفت با هزینه‌های جاری قطع می‌شد هم اکنون ایران در این جایگاه عالی از نظر اقتصادی به سر می‌برد.

وی خاطر نشان کرد: در سال 89 و بنا به فرموده  مقام معظم رهبری صندوق توسعه ملی احداث شد که  20 درصد از درآمدهای نفتی به این صندوق واریز شده است که هم اکنون در این صندوق 35 میلیارد دلار سرمایه وجود دارد که باید در اختیار بخش خصوصی قرار گیرد تا موجبات رشد اقتصادی ایران را فراهم کند.

ابوترابی ادامه داد: اگر در طول مدتی که گاز تولید می‌کنیم تنها نیمی از آن را به اروپا صادر می‌کردیم اکنون کشورهای اروپایی جرأت پیدا نمی‌کردند که نفت ما را تحریم کنند و یا اینکه ما را تهدید نظامی کنند.

وی در پایان خاطر نشان کرد: امیدوارم روزی برسد که صندوق توسعه ملی از 20 درصد به 50 درصد افزایش یابد که این کار زمان زیادی را می‌طلبد.