به گزارش مشرق، سخنگوی نیروهای مسلح یمن چند روز پیش از اسنادی رونمایی کرد که بیانگر همکاریهای نظامی و تجاری حکومت سابق در این کشور با رژیم تلآویو بود. وی طی یک نشست خبری، با ارائه اسنادی در اینباره گفت که دولت نجات ملی یمن دلایل و اسناد دیگری از مشارکت نظامی رژیم اسرائیل در حمله به یمن طی سالهای اخیر دارد که در زمان مناسب از آنها نیز رونمایی خواهد کرد.
روزنامه لبنانی الاخبار در یادداشتی با اشاره به نقش امارات در سوق دادن یمن در دوران ریاستجمهوری «علی عبدالله صالح» به سوی عادیسازی روابط با تل آویو از دسترسی به اسنادی محرمانه خبر داد که بر نقش ابوظبی در این امر صحه میگذارد و نشان میدهد که امارات دولتی چندلایه است که با هربار کنار رفتن و افتادن یک لایه، لایه جدیدی از آن برملا میشود و این امر، تَه ندارد. این چیزی است که از پیگیری نقشی که ابوظبی در عادیسازی روابط میان کشورهای خلیج [فارس] با رژیم دشمن [اسرائیلی] بازی میکند، برداشت میشود و تلاش برای کشاندن یمن به درون این باتلاق یکی دیگر از ماموریتها وظایف امارات است.
بیشتر بخوانید:
در این یادداشت آمده است: «نبرد امروز، نبرد سرنوشتسازی است و ایستادن در برابر متجاوزان، ایستادن در برابر طرحها و توطئههای اسرائیلی است». سرتیپ «یحیی سریع» سخنگوی نیروهای مسلح یمن، چند روز پیش با این عبارات به وضوح، تجاوز تحت رهبری عربستان سعودی به یمن که از پنج سال پیش آغاز شده را به اسرائیل مرتبط کرد.
«در سخنان این سرلشکر یمنی، این بار چیزی فراتر از نشانههای پیروی ارتش آل سعود و همپیمانانش از استراتژیهای نظامی ابتکاری ارتش دشمن اسرائیلی طی جنگهای آن علیه فلسطینیها و ملتهای منطقه و تکیه آنها به کشتار غیرنظامیان و نابودی تمدن و آبادانی کشورهایشان و تخریب و نابودی کلیه ارکانی که داشتن یک زندگی باعزت را تضمین میکند به صورت سیستماتیک و مستمر دیدهمیشود. سرلشکر سریع از اسناد و ادلهای سخن گفت که بیانگر مشارکت نظامی اسرائیل در تجاوز به یمن است و تاکید کرد که در زمان مناسب این اسناد علنی خواهد شد.»
در ادامه این یادداشت آمده است که با افشای این اسناد همزمان با آشکار شدن همپیمانی دشمن صهیونیست با برخی کشورهای حوزه خلیج فارس و در رأس آنها امارات، پرده از روی بسیاری امور برداشته میشود. سرتیپ سریع در سخنان اخیر خود با اشاره به اینکه عادیسازی روابط میان رژیمها و حکام عرب با رژیم صهیونیستی که در جنگ علیه یمن مشارکت دارد، بیانگر آن است که انصارالله در جایگاه درستی ایستادهاست و اسناد محرمانهای نیز در خصوص خطری که امنیت ملی یمن را با اجرای پروژه دادن تابعیت به دهها هزار اسرائیلی در این کشور تهدید میکند، در دست دارد.
گرفتن تابعیت یمنی برای ۶۰ هزار یهودی
نویسنده این یادداتش تصریح میکند: اسرائیلیهایی که سرتیپ سریع درباره آنها هشدار میدهد، تا سالهای دهه پنجاه از قرن پیش، بخشی از بافت اجتماعی یمن به شمار میرفتند. پیش از آنکه آژانس یهود آنها را از صنعاء به تل آویو انتقال دهد تا بخشی لاینفک از جامعه اسرائیل را تشکیل دهند.( آخرین نوبت از مهاجرت آنها به فلسطین اشغالی در عملیاتی محرمانه در سال ۲۰۱۷ صورت گرفت).
«باوجود ظلمی که مقامات اسرائیلی به این یهودیان روا داشتند که در رأس آنها، فروش بیش از پنج هزار کودک آنها به خانوادههای اشکنازی و آمریکایی برای فرزندخواندگی و اعمال تبعیض علیه این یهودیان در مقایسه با یهودیان غربی، فرزندان آنها وارد ارتش اسرائیل شدند و خیلی زود به شهروندان اسرائیلی و شریکان کنونی در جنایت کشتار فلسطینیها و عربها تبدیل شدند.حال جزئیات این قضیه چیست؟ چرا سرتیپ سریع اکنون آن را فاش میکند؟ آیا سندی که او از آن سخن میگوید، اخیرا به دست نیروهای یمنی افتاده است؟ یا نه این امر به این دلیل فاش شد که مستقیما با موضوع عادیسازی روابط مرتبط است و اجرای این پروژه یک حلقه از سلسله پروژههای طراحی شده علیه یمن و امنیت آن است؟»
جزئیات اسناد محرمانه نقش امارات در ایجاد نزدیکی میان صنعاء و تلآویو
روزنامه الاخبار به دو سند محرمانه مرتبط با این موضوع دسترسی یافته است. یکی آنچه که سرتیپ سریع در سخنان اخیرش از آن سخن گفت، است که به سفارت امارات در صنعا ارتباط دارد و دومی نامه سرویس امنیت ملی یمن به «علی عبدالله صالح» رئیس جمهور سابق این کشور است.
در سند نخست به شماره ۱/۱/۴-۱۱ مورخ ۲۰۰۴/۳/۳، «حمد سعید الزعابی» سفیر امارات در یمن خطاب به معاون وزیر خارجه امارات درباره سفر ،هیأتی از کنست رژیم اسرائیل (پارلمان) به صنعاء مینویسد که اخیرا یک هیأت اسرائیلی تحت عنوان «هیأت میراث یهودی یمن» به یمن سفر کرده و با شماری از مقامات مسئول یمنی از جمله علی عبدالله صالح دیدار کرده است.
وی مینویسد: سفر این هیأت که شامل «یحیی مرجی» از یهودیان اسرائیل، «ابراهیم یحیی یعقوب» دارای تابعیت آمریکا و «سلیمان جرافی» بود، در چارچوب تلاشهای صهیونیستی برای عادیسازی روابط میان دولت یهودی و یمن صورت گرفت.هیأت مذکور چندین درخواست از مقامات مسئول یمنی داشتند که عبارتند از:
۱- ایجاد یک موزه میراث فرهنگی یهود در صنعاء (پایتخت)
۲- محصور کردن و دیوارکشی اطراف مقبره «الشبزی» یکی از حاخامهای یهود در تعز (جنوب غرب یمن)
۳- محصور کردن قبور یهودیان در عدن، رادع و تمامی مناطقی که یهودیان در آن زندگی میکردند
۴- اعطای تابعیت یمنی مجدد به ۴۵ هزار یهودی اسرائیل و ۱۵ هزار یهودی آمریکایی
۵- احداث کنیسه و مدرسه در «ریده»
به نوشته سفیر وقت امارات در یمن، این هیأت طی نامهای به نخستوزیر یمن درخواست کرد تا موزهای برای یهودیان احداث شود و اهمیت و دلایل خود را متذکر شد اما تا به این لحظه، نخستوزیر به این درخواست پاسخ نداده و چه بسا که منتظر دستور رئیسجمهور در این باره است.
در ادامه این سند در اثبات ارتباط میان این هیأت و مقامات سابق یمن به ویژه رئیسجمهور وقت آمده است: رئیس جمهور صالح به اعضای این هیأت وعده داد تا یک کنیسه و یک مدرسه در ریده احداث کند و این شهرک، زادگاه ابراهیم است و وی طی سفرهایش به یمن، ویلایی در این شهرک احداث کرده است و سلیمان برادر او نیز که مقیم اسرائیل است در این شهرک ویلا دارد.
سفیر امارات در ادامه مینویسد که اعضای این هیأت در ادامه حضورشان در یمن با سرتیپ «مطهر المصری» معاون وزیر کشور نیز دیدار کردند و وی به گرمی از آنها استقبال کرد و به نظر میرسد که آنها از پیش یکدیگر را میشناختند. زیرا المصری با هماهنگی همین افراد، پیشتر به اسرائیل سفر کرده بود. آنها همچنین با سرتیپ «علی محسن الاحمر» فرمانده منطقه شمالی - غربی و رئیس اداره گذرنامه دیدار کردند و یحیی مرجی در این دیدار از او خواست که برای فرزندانش و مادرشان که همگی مقیم اسرائیل بودند، گذرنامه صادر کند.
روزنامه الاخبار نوشت: در این سند مشخص نیست که دلیل توجه ویژه سفیر الزعابی به این دیدار چیست. چه بسا هدف او، اطلاعرسانی به معاون وزیر خارجه امارات درباره نقشی بود که قرار بود صنعاء در چارچوب عادیسازی روابط یهودی - یمنی ایفا کند و این طرح در چارچوب طرح بزرگتری که ایالات متحده آمریکا برای منطقه ترسیم کرده، است.
روزنامه الاخبار سپس به سند دوم تحت عنوان بهکلی محرمانه اشاره میکند که پیامی است که از «علی محمد الانسی» رئیس سرویس امنیت ملی یمن به علی عبدالله صالح در تاریخ ۲۰۰۷ تحت عنوان «سفر "بروس کاشدان" مشاور ویژه وزیر خارجه اسرائیل» ارسال شده است.
بروس کاشدان فردی است که وزارت خارجه اسرائیل ۳۰ سال پیش او را به عنوان نماینده و فرستاده خود در خلیج فارس تعیین کرد تا توافق صلح این کشورها با اسرائیل را رقم بزند و حاصل تلاشهای او در این زمینه، اعلام رسمی عادیسازی روابط میان امارات و بحرین با اسرائیل است.
الانسی در این پیام اشاره میکند: سرویس امنیت ملی یمن به حضور جنابعالی عرض میکند که نامبرده (کاشدان)، از ۲۰۰۷/۷/۱۴ تا ۲۰۰۷/۷/۱۶ در کشور ما به سر میبرد و بنا بر دستورات شما در تاریخ ۲۰۰۵/۲/۲ سفر او از سوی این سرویس پیگیری شد و در صورت تکرار سفر او به کشور ما باید این امر مورد توجه قرار گیرد.
در ادامه این نامه آمده است: در این سفر،کاشدان در دیدار با (مقامات مسئول یمنی که در میان آنها نزدیکان رئیس جمهور صالح نیز بودند) خود را مشاور ویژه وزیر خارجه اسرائیل معرفی کرده که مکان اقامت او دبی است. وی خود را هماهنگکننده میان دولت اسرائیل و دولت دبی اعلام کرده است. قابل ذکر است که وی در بسیاری از کشورهای منطقه از جمله عربستان سعودی، یمن و جیبوتی تحت پوشش تاجر تردد داشته و دارای گذرنامه آمریکایی است.
الانسی در ادامه این نامه مینویسد: سرهنگ «عمار محمد عبدالله صالح» معاون سرویس امنیت ملی در بخش عملیات خارجی در پاسخ به سوال درباره نقش کاشدان در یمن پس از پرسوجو از او، ابتدا گفت: فعالیت او در جمهوری یمن هنوز به شدت محدود است و دلیل آن، خودداری دولت یمن از ارتباط با اسرائیل است. وی با بسیاری از شخصیتهای سیاسی مثل «عبدالکریم الاریانی» و برخی مقامات مسئول در وزارت برنامهریزی دیدار کرده و با بازرگانان یمنی نیز دیدارهایی داشته است.
اما درباره اهدافی که کاشدان طی سفرهای مکرر به یمن به دنبال تحقیق آن بود، در این سند آمده است: وی به دنبال توسعه فعالیت اقتصادی اسرائیل در یمن است که در پی آن، چراخاندن چرخ سیاسی کشور است. کاشدان در پی تقویت همکاری در زمینههای امنیت و مبارزه با تروریسم و تضمین امنیت در دریای سرخ است. همچنین در زمینه نظامی به دنبال توسعه و نوسازی تجهیزات نظامی و گارد ساحلی و بخش کشاورزی و آبها است.
سرویس امنیت ملی یمن در ادامه همین نامه چندین توصیه به رئیسجمهور وقت یمن ارائه میدهد: اکتفا کردن به رویارویی معاون سرویس امنیت ملی در بخش عملیات خارجی با کاشدان به عنوان مشاور وزیر خارجه اسرائیل و عدم انجام هیچ ملاقاتی از سوی مقامات رسمی کشور با او به عنوان مشاور وزیر خارجه اسرائیل در داخل کشورمان، منحصر کردن مسأله تعامل اسرائیل با کشورمان در چارچوب روابط غیررسمی نامبرده با شخصیتهایی که شهروندان ما میشناسند، رصد دقیق و پیگیری اطلاعاتی این دیدارها و تحرکات و مستندسازی مو به موی امور مربوطه.
الاخبار در ادامه مینویسد: به این تریب نظر سرویس امنیت ملی یمن درباره عادیسازی روابط با رژیم صهیونیستی، قاطعانه نیست زیرا در ادامه به صالح توصیه میکند که «ابعاد مختلف همکاری پیشنهادی از سوی کاشدان و تبعات مثبت و منفی آن و میزان منفعت آن برای کشورمان و تاثیرش بر منافع ما برای رسیدن به یک رویکرد و دیدگاه استراتژیک بررسی شود و نیز نحوه تماس با نامبرده در محل اقامت او که به صورت شبه دایم در دبی است، مشخص شود تا در صورت هرگونه همکاری در آینده بر اساس پیشنهادهایی که ارائه میدهد، با او ارتباط برقرار شود.
در ادامه یادداشت الاخبار آمده است: هر دو سند در این امر با یکدیگر تلاقی پیدا میکنند که امارات نقش مهمی در چارچوب تلاش برای عادیسازی روابط میان دشمن اسرائیلی و یمن ایفا کرده است. دلیل آن در اهتمام ویژه سفیر امارات در یمن به سفر هیأت اسرائیلی به صنعا و میزبانی دبی برای کاشدان است. فردی که از سالها پیش از سفر به یمن، قهرمان عادیسازی روابط اسرائیل با کشورهای خلیج [فارس] در خاک خودشان محسوب میشد.