به گزارش مشرق، به نظر "عبدالله حمدوک" نخستوزیر سودان که چندی پیش با "مایک پمپئو" وزیر خارجه آمریکا در خارطوم دیدار کرد، با اظهارات شدیداللحن و هشدارآمیز این وزیر آمریکایی مواجه شده که گفته است: "اگر سودان میخواهد از فهرست آمریکایی کشورهای حامی تروریسم خارج شود باید با رژیم اسرائیل عادیسازی کند. " یعنی اینکه پمپئو سودانیها را بین انتخاب دو گزینه گرسنگی و عادیسازی مختار کرده است. در مقابل، حمدوک با لحن و گفتمان دیپلماسی گفته است، دولت او دولت موقت است و صلاحیت انعقاد معاهدات بینالمللی را ندارد لذا آمریکا بایستی منتظر دولتی برخاسته از انتخابات سراسری بماند.
به نظر میرسد آمریکاییها از سخنان حمدوک قانع نشدند؛ بنابراین آنها همچنان به طور مستقیم یا غیرمستقیم از طریق رژیم سعودی و امارات به فشار علیه سودان ادامه میدهند تا با صهیونیستها عادیسازی کند، و متعاقب آن، پمپئو به رئیس آشفته و بحرانزدهاش "دونالد ترامپ" هدیهای بدهد به این امید که شانس پیروزیاش در انتخابات آتی افزایش یابد.
فشار و باجخواهی وقیحانه آمریکا حمدوک را بر آن داشت تا با صراحت تمام اعلام کند که با مرتبط کردن خروج نام این کشور از فهرست تروریسم با عادیسازی روابط با رژیم صهیونیستی مخالف است. او همچنین متذکر شد که آمریکا از طریق نگهداشتن سودان در فهرست تروریسم، روند گذار به دموکراسی را تهدید میکند. حمدوک اخبار و شایعهها مبنی بر عادیسازی قریبالوقوع سودان و اسرائیل را در مقابل حذف نامش از فهرست تروریسم رد کرد.
جهان می داند فهرست آمریکایی تروریسم، اهرم فشاری علیه کشورهایی است که مخالف عادی سازی رابطه با رژیم صهیونیستی هستند و هیچ ارتباطی با موضوع تروریسم ندارد اما دولت فعلی آمریکا پس از آنکه کوشنر داماد ترامپ مسئولیت پرونده خاورمیانه را عهده دار شد، از این اهرم، خبیثانه استفاده کرد.
استمرار فشار آمریکا بر سودان برای عادی سازی رابطه با رژیم صهیونیستی به خاطر آن است که خارطوم را از گردونه حمایت از فلسطین خارج کند چرا که سودان در زمینه حمایت از آرمان فلسطین و مخالفت با عادی سازی رابطه با رژیم صهیونیستی تاریخی طولانی دارد.
حمدوک مدتی قبل گفت که تحریمهای اعمال شده توسط آمریکا اقتصاد سودان را فلج کرده است، بدون شک، تحریم، تاثیری منفی بر اقتصاد سودان دارد اما بهتر آن است که حمدوک برای آنکه مجبور به تسلیم شدن در برابر خواسته های آمریکا و رژیم صهیونیستی و دیگران نباشد، اقتصادی مبتنی بر خودکفایی داخلی بنا کند.
سودان به خاطر برخورداری از اراضی کشاورزی قابل کشت و آب، سبد غذایی جهان محسوب می شود، مساحت زمینهای کشاورزی آن بسیار زیاد است و دارای بیش از ۱۱۰ میلیون راس دام و مراتع گسترده می باشد که به این کشور امکان می دهد نه فقط خودکفا باشد بلکه سبد غذای تمام جهان باشد و دیگر شخصی منفور مانند پومپئو نتواند مردم سودان را بر سر دو راهی گرسنگی یا عادی سازی رابطه با رژیم صهیونیستی قرار دهد.