به گزارش مشرق، محمدرستم پور فعال رسانهای درباره اینکه بنیاد دفاع از دموکراسی به مرکز آزار آنلاین منتقدان ترامپ تبدیل شده است نوشت:
«بنیاد دفاع از دموکراسیها»، اندیشکدهای که حمله نظامی به ایران را ترویج و تشویق میکند و توسط یکی از بزرگترین حامیان مالی کمپینهای انتخاباتی ترامپ تأمین مالی میشود، اخیراً یک پروژه بحثبرانگیز تبلیغاتی به نام «ایران دیساینفو» را اجرا کرد. این پروژه که به صورت مشخص بودجه آن از مالیات آمریکاییها هزینه میشود، بر آزار و اذیت آنلاین منتقدان سیاست خارجی ترامپ در خاورمیانه تمرکز داشت. دو نفر از نمایندگان کنگره آمریکا که در جلسه توجیهی کنگره با «مرکز تعامل جهانی»، بازوی مشترک وزارت دفاع و کنگره آمریکا برای مقابله با پروپاگاندا و عملیات روانی حضور داشتند، تأیید کردند سعید قاسمینژاد، مشاور ارشد اندیشکده اف.دی.دی و پیمانکار پروژه ایران دیساینفو بوده است. در یک ماه گذشته این دومین موردی است که یک کارمند اف.دی.دی در آزار و اذیت آنلاین منتقدان سیاست خارجی ترامپ مشارکت داشته است.
در می 2019، در پی رسوایی ناشی از حملات مجریان پروژه دیساینفو به منتقدان داخلی آمریکایی سیاستهای ترامپ، وزارت خارجه آمریکا بودجه یک و نیم میلیون دلاری پروژه دیساینفو را قطع کرد. چرا که دیساینفو قرار بود با اطلاعات گمراهکنندهای که مقامات ایرانی در مورد اقدامات آمریکا منتشر میکنند، مبارزه کند. در یک نمونه، اکانت توئیتری پروژه به یک تحلیلگر دیدبان حقوق بشر که اثرات تحریم آمریکا بر ایران را بررسی کرده بود، حمله کرد و ادعا کرد این تحلیلگر «به اصطلاح میانهروها» را در ایران تبلیغ میکند. در حمله دیگری، این اکانت یکی از روزنامهنگاران بیبیسی را متهم کرد که به «صدای اطلاعات گمراهکننده ایرانیها در بیبیسی» تبدیل شده است.
حساب کاربری توئیتر پروژه دیساینفو همچنین در توئیتی در فوریه 2019 به اندیشکده شورای آتلانتیک حمله کرد و تصمیم این اندیشکده مستقر در واشنگتن برای لغو نشست با ظریف را تحسین کرد. در آوریل 2019، بنیاد دفاع از دموکراسی و پروژه دیساینفو به اندیشکده دیگری به نام «انجمن آسیا در نیویورک» با توئیت علیرضا نادر، از همکاران ارشد بنیاد اف.دی.دی حمله کردند. در فوریه 2019، پروژه ایران دیساینفو توئیتی از مریم معمارصادقی، مدیر آموزشکده جامعه مدنی (توانا) که پروژه مشابهی را برای وزارت خارجه آمریکا اجرا میکند، بازنشر کرد که در آن معمارصادقی، جیسون رضائیان را به «انتشار اطلاعات غلط رژیم ایران» و «انتشار مجدد دروغهایی که قبلاً بالا آورده» متهم کرده بود. همان ماه، حساب کاربری پروژه، توئیت نادر علیه توماس اردبرینک، روزنامهنگار نیویورکتایمز که آن موقع، رئیس دفتر تایمز در تهران بود، نیز بازنشر کرد.
وبسایت تحقیقی اینترسپت (Intercept) جزئیات خاتمه این پروژه را ماه پیش منتشر کرد. براساس گزارش این وبسایت، دیساینفو در زمره عملیاتهای گروه توانا با بودجه ده میلیون دلاری در ده سال اخیر بوده است. اما نقش کارمندان اف.دی.دی در پروژه دیساینفو تاکنون مبهم مانده است. ماه پیش مقامات وزارت خارجه آمریکا در جلسهای غیرعلنی با نمایندگان کنگره در مورد سوءاستفادههای این پروژه بحث کردند. براساس یک ایمیل که در تاریخ 14 دسامبر 2018 ارسال شده، قاسمینژاد به دنبال برنامهریزی برای دیدار با کیارش احفاد، از مدیران میز ایران در وزارت خارجه آمریکا و استراتژیست رسانههای اجتماعی بوده است. مشارکت قاسمینژاد در این پروژه از الگوی کلی کارکنان اف.دی.دی در کمپینهای آزار و اذیت آنلاین هدفمند علیه منتقدان سیاستهای ترامپ در خاورمیانه پیروی میکند. نوامبر گذشته یک حساب توئیتری از مجموعه اکانتهای اف.دی.دی یک تئوری توطئه مسخره علیه ایلهان عمر، نماینده زن مسلمان کنگره آمریکا و از منتقدان ترامپ مطرح ساخت و او را به دریافت پول از یک دولت خارجی برای انتقال اطلاعات حساس به ایران متهم کرد.
امتناع اف.دی.دی از مهار کارمندانش در حمله به منتقدان لغو برجام از سوی آمریکا و سیاست فشار حداکثری با رفتارهای حامی مالی این بنیاد یعنی رابرت مارکوس که در سال 2016 بیش از 7 میلیون دلار به کمپین انتخاباتی ترامپ کمک کرده و رقمی معادل 35 درصد بودجه این بنیاد را تأمین میکند، همخوانی دارد. مارکوس درست مثل ترامپ و قاسمینژاد عقاید افراطی خود در مورد سیاست آمریکا در خلیج فارس را پنهان نمیکند و سریعاً از ادبیات شیطانی و شرورانه استفاده میکند. او در سال 2015 در مصاحبهای با فاکس بیزنس گفته بود: «وقتی با ایران تجارت میکنید، دچار مشکلات عمیقی میشوید و من فکر میکنم ایران شیطان است».
*بازنشر مطالب شبکههای اجتماعی به منزله تأیید محتوای آن نیست و صرفا جهت آگاهی مخاطبان از فضای این شبکهها منتشر میشود.