کد خبر 1131647
تاریخ انتشار: ۲۷ مهر ۱۳۹۹ - ۱۶:۳۲

خشونت خانگی، بحران رو به رشد ماه‌های اخیر در سراسر جهان در پی اعمال قرنطینه همچنان قربانی می‌گیرد.

به گزارش مشرق، اکتبر، ماه آگاهی در مورد «خشونت خانگی» است؛ اما سال جاری از این جهت تفاوت عمده‌ای با ۴ دهه گذشته دارد که تلاش‌ها برای پایان دادن به خشونت خانگی در این ماه شدت بیشتری یافت.

اصلی‌ترین و تنهاترین دلیل این امر، شیوع بیماری کرونا و اعمال قرنطینه اجباری است که سبب افزایش نرخ خشونت خانگی است.

بیشتر بخوانید:

تاثیر قوانین و مقررات در بروز خشونت خانگی

به گزارش «دیلی میل، ای بی سی و سوئیس اینفو»، خشونت خانگی به عنوان الگوی رفتاری می‌تواند شامل آزارهای جسمی، جنسی، عاطفی، کلامی و معنوی باشد که با اقدامات کنترل کننده یا خشونت بار ترکیب می‌شود؛ قربانیان این جنایت خاموش عمدتا زنان و کودکان هستند.

شیوع گسترده بیماری کرونا در کشورهای مختلف جهان و روند رو به رشد قربانی گرفتن آن، سبب شد تا تمهیداتی برای مقابله با شیوع آن توسط دولت‌ها اتخاذ شود.

این تمهیدات که طیف وسیعی از اقدامات فردی و اجتماعی را شامل می‌شوند، در برخی موارد سبب بروز مخاطرات دیگری می‌شوند که می‌تواند به بهای جان یک انسان تمام شود.

اعمال و اجرای قرنطینه را باید یکی از مهم‌ترین اقدامات مقابله‌ای کرونا دانست که سبب شده تا بحران خاموش دیگری به سرعت تشدید شود.

خشونت خانگی را باید یکی از خطرناک‌ترین عواقب قرنطینه دانست که همچنان در حال گرفتن قربانی است و پیش بینی می‌شود در ماه‌های آینده و به موازات بروز موج‌های جدید شیوع بیماری تشدید نیز شود.

سازمان ملل در گزارش خود در ماه ژوئن در مورد خشونت خانگی در زمان شیوع کرونا، اعلام کرده بود، این بحران رشد ۲۰ درصدی داشته است.

نکته مهم در این زمینه فقر، کاهش یا قطع کمک‌های مالی و استرس مالی زنان است که سبب می‌شود آنان در موقعیت‌های خشونت آمیز باقی بمانند و نتوانند برای خروج از آن اقدامی کنند.
این معضل زنان و کودکان و پناهجویان را در سراسر اروپا و آمریکا هدف قرار داده است.

براساس گزارش جدید وزارت دادگستری آمریکا، بیش از ۵۰۰ مورد خشونت‌های خانگی ثبت شده در آمریکا در دوران قرنطینه، شامل استفاده از سلاح گرم بوده است.

از انگلیس خبر می‌رسد افزایش خشونت و سوءاستفاده خانگی از مهاجران و پناهجویان در انگلیس در دوران قرنطینه به رشد ۷۰۰ درصدی تماس‌های اضطراری منجر شده است.

ضمن اینکه تماس‌های اضطراری در مورد خشونت خانگی مردان علیه زنان در این کشور حدود ۱۶.۶ درصد رشد داشته است.

پلیس سوئیس نیز اعلام کرد که موارد خشونت خانگی در این کشور در مقایسه با سال گذشته ۶.۲ درصد رشد داشته است.

براساس اعلام اداره فدرال آمار سوئیس در سال ۲۰۱۹، ۲۹ زن سوئیسی جان خود را بر اثر خشونت خانگی از دست دادند، اما هنوز آماری مربوط به سال ۲۰۲۰ منتشر نشده و نگرانی‌ها در مورد عدم گزارش خشونت خانگی در زمان قرنطینه را افزایش داده است.

منبع: میزان