کد خبر 1134583
تاریخ انتشار: ۴ آبان ۱۳۹۹ - ۱۴:۰۰

طی روزهای گذشته در قطر مزایده‌ای برای فروش پرندگان شکاری برگزار شد که در آن برخی از پرندگان شکاری ایران که به صورت قاچاق به قطر رسیده بودند به فروش رسیدند.

به گزارش مشرق، این روزها در کشور قطر نمایشگاه پرندگان شکاری برگزار می‌شود و قوشبازان با شرکت در مزایده، پرنده مورد نظرشان را خریداری می‌کنند. این پرنده‌ها بعضا در ایران، افغانستان و عراق صید شده و به صورت قاچاق به قطر رسیده‌اند تا پس از رام شدن توسط قوشبازان، برای شکار هوبره در فصل زمستان آماده شوند.

در این نمایشگاه‌های مجلل، پرندگان ایرانی، از محبوبیت بیشتری برخوردار هستند و البته از قیمتی بالاتر؛ به طوری که در مزایده‌ای که طی روزهای گذشته برگزار شد، یک بالابان ایرانی به قیمت دویست هزار ریال قطر معادل با یک میلیارد و ششصد و پنجاه میلیون تومان به فروش رسید.

در ادامه، فیلمی از مزایده این بالابان را مشاهده می‌کنید:

مرورگر شما از ویدئو پشتیبانی نمی‌کند.
فایل آن‌را از اینجا دانلود کنید: video/mp4


علی برهانی‌کیا، دامپزشک و جراح پرندگان درباره صید، قاچاق و فروش پرندگان شکاری گفت: بالابان، شاهین و بحری، گونه‌هایی از پرندگان شکاری هستند که شیوخ عرب به قوش‌بازی با آنها علاقه دارند و برای خریدشان هزینه‌های بالایی صرف می‌کنند.

وی با ابراز تاسف از اینکه طی سال‌های گذشته، صید این پرندگان در ایران با هدف قاچاق به کشورهای عربی به شدت افزایش یافته گفت: با شروع فصل مهاجرت پرندگان یعنی ماه‌های شهریور و مهر پرندگان از عرض‌های شمالی به سمت پایین حرکت می‌کنند؛ جایی که صیادان انتظارشان را می‌کشند. به همین دلیل است که اوایل پاییز بهترین زمان برای برگزاری نمایشگاه‌ها و مزایده‌هاست.

این دامپزشک یادآور شد: پس از آنکه پرندگان صید و قاچاق شده و در اختیار قوشبازان قرار گرفتند به مدت یک ماه تحت آموزش قرار گرفته و نهایتا با فرا رسیدن زمستان برای شکار هوبره مورد استفاده قرار می‌گیرند.

وی در پاسخ به اینکه چه شاخص‌هایی قیمت این بالابان را به دویست هزار ریال قطر رسانده گفت: طیف رنگ، اندازه بزرگ و سن کم، معیار انتخاب بهترین پرنده‌هاست. هرچه طول یا وزن پرنده بیشتر باشد برای شکار هوبره مسلط‌تر است و هرچه سنش کمتر باشد راحت‌تر رام می‌شود. به همین دلیل سن زیر یک سال برای انتخاب این پرندگان در نظر گرفته می‌شود.

برهانی‌کیا با اشاره به اینکه با آغاز ورود شاهین‌سانان از شمال شرق و غرب کشور به سمت جنوب، صید گسترده آنها آغاز می‌شود گفت: بیشترین میزان صید این پرندگان شکاری را در استان اصفهان شاهد هستیم و متاسفانه باید بگویم جمعیتی قابل توجهی از پرندگانی که صید می‌شوند بدون اینکه به فروش برسند یا هنگام صید یا هنگام حمل و نقل تلف می‌شوند. بسیاری از آنها هم گزینه مناسبی برای قوشبازی نیستند و خریداری ندارند.

وی با اشاره به کلاهی که سر پرندگان شکاری را می‌پوشاند گفت: وقتی جلوی دید پرندگان گرفته شود، پرنده آرام می‌شود و کمتر بی‌قراری می‌کند. به همین دلیل پیش از آغاز حمل و نقل، سر پرنده را با این کلاه‌ها می‌پوشانند. در بسیاری از موارد هم به منظور کاهش هزینه‌ها به جای استفاده از کلاه، پلک‌های پرنده را به هم می‌دوزند و پس از رسیدن پرنده به مقصد پلک‌ها را باز می‌کنند که بعضا با عفونت و یا تغییر شکل دائمی پلک‌ها همراه است.

این دامپزشک با ابراز تاسف از عدم وجود عزمی برای جلوگیری از صید گسترده این پرندگان ارزشمند در سطح کشور گفت: از سازمان حفاظت محیط زیست انتظار می‌رود با استفاده از ابزارهای قانونی از این تخلفات گسترده که بقای نسل شاهین‌سانان را تهدید می‌کند جلوگیری کنند، با این حال شاهد افزایش چشمگیر صید این پرندگان توسط شبکه‌ای از سودجویان هستیم.

در ادامه تصاویری از سایر پرندگان شکاری ایران که اخیرا در مزایده برگزارشده در قطر به فروش رسیدند را مشاهده می‌کنید.

مرورگر شما از ویدئو پشتیبانی نمی‌کند.
فایل آن‌را از اینجا دانلود کنید: video/mp4

ضرر و زیان وارده به محیط زیست ناشی از صید غیرمجاز هر شاهین، بالابان یا بحری، دویست میلیون تومان است.

 *بازنشر مطالب شبکه‌های اجتماعی به منزله تأیید محتوای آن نیست و صرفا جهت آگاهی مخاطبان از فضای این شبکه‌ها منتشر می‌شود.