کد خبر 1135891
تاریخ انتشار: ۸ آبان ۱۳۹۹ - ۰۲:۵۹

بسیاری از افرادی که با دندان درد شدید به دندان پزشکی مراجعه می کنند، نمی دانند که آیا دندان پوسیده شان باید کشیده شود یا نه و آیا گذاشتن ایمپلنت دندانی ضروری است؟

به گزارش مشرق، با پیشرفت دندان پزشکی کشیدن دندان راه حل درمانی نیست، بلکه دندان پزشک از روش های مختلفی مانند پرکردن دندان پوسیده وعصب کشی برای درمان آن استفاده می کند زیرا باقی ماندن دندان آسیب دیده در دهان می تواند مشکلات جدی برای سایر دندان ها ایجاد کند. 

بیشتر بخوانید:

۳ باور نادرست در بهداشت دهان و دندان

۵ دلیل کشیدن دندان

کشیدن دندان به چند دلیل محدود ازجمله موارد زیرانجام می شود:

۱- پوسیدگی شدید دندان

یکی از شرایط ضروری برای کشیدن دندان زمانی است که دندان به دلیل پوسیدگی شدید آسیب جدی دیده باشد و پوسیدگی به مرکز دندان یا همان پالپ رسیده باشد. دراین شرایط عصب کشی می تواند به درمان عفونت دهان و دندان کمک کند اما در صورتی که عفونت شدید باشد، دندان باید کشیده و با ایمپلنت جایگزین شود تا از گسترش عفونت جلوگیری شود.

۲- بیماری دهان و دندان

بیماری های پریودنتال در مراحل اولیه همان ژنژویت است که درحد عفونت لثه باقی مانده است اما درصورتی که درمان نشود ، درمراحل شدیدتر بیماری لثه، روی استخوان فک تأثیر قابل توجهی می گذارد و عفونت آن قدر شدید می شود که بدون کشیدن دندان درمان امکان پذیر نیست.

۳- دندانی که زیر لثه باقی مانده

گاهی اوقات برخی از دندان ها زیر لثه باقی می مانند. وجود این دندان زیرلثه موجب خارج شدن سایر دندان ها از جای خود می شود و نظم دندان ها را به هم می ریزد.

۴- روی هم افتادن دندان ها

کشیدن یک یا چند دندان ممکن است برای جلوگیری از روی هم افتادن دندان ها در دهان ضروری باشد.

۵- بعد از حوادث

معمولاً بعد از تصادفات رانندگی یا حوادثی مانند مسابقات ورزشی، برخی از دندان های فرد به شدت آسیب می بیند و کشیدن آن ها ضروری است.

علایم دندانی که باید کشیده شود

در شرایطی که دندان حتما باید کشیده شود، علایم مشخصی وجود دارد که نشان می دهد دندان آن قدر آسیب دیده که نمی توان آن را با روش های معمول ترمیم کرد.

۱- درد شدید هنگام وارد کردن فشار یا جویدن غذا بیشتر می شود.

۲- احساس درد و تورم شدید لثه اطراف دندان.

۳- عفونت در لثه به علت پوسیدگی شدید دندان.

مراقبت های پس از کشیدن دندان

۱- بهتر است پس از کشیدن دندان ۲۴ ساعت استراحت و طی یک تا دو روز بعد از فعالیت بدنی شدید خودداری کنید.

۲- در صورتی که درد شدید است می توانید از مسکنی که توسط پزشک تجویز شده است، استفاده کنید.

۳- از کمپرس یخ و دهان شویه استفاده و مصرف خوراکی جامد و نوشیدنی شیرین را تا چند روز محدود کنید.

مناسب ترین زمان عمل کاشت ایمپلنت

معمولاً سه تا شش ماه به لثه زمان داده می شود تا پیش از کاشت پایه ایمپلنت بهبود یابد. البته این زمان نباید طولانی شود، زیرا طولانی شدن جای خالی دندان در دهان مشکلاتی مانند تحلیل استخوان فک در بیمار ایجاد و در نتیجه کاشت ایمپلنت را هم با مشکل مواجه می کند. اگر کاشت ایمپلنت به تعویق بیفتد ممکن است نیاز به انجام عمل جراحی تکمیلی مانند پیوند استخوان فک پیش از کاشت ایمپلنت باشد.