کد خبر 1140187
تاریخ انتشار: ۱۷ آبان ۱۳۹۹ - ۰۸:۴۱

بازار سرمایه در هفته‌ای که گذشت تحت تاثیر ریسک های سیاسی بین‌المللی با نوسان روبرو شد و روزهای پرتنش و نگران‌کننده‌ای را برای فعالان این بازار به همراه داشت.

به گزارش سرویس بورس مشرق، با توجه به تداوم اصلاح شاخص بورس در چند ماه گذشته، اکثر کارشناسان معتقدند که اکنون بازار سرمایه در بهترین موقعیت برای سرمایه گذاری قرار گرفته و بهتر است افرادی که به دنبال موقعیتی مناسب برای ورود سرمایه‌های خود در بازار هستند با توجه به جذابیت ایجاد شده در قیمت سهام شرکت‌ها در بورس، تصمیم به سرمایه‌گذاری در بازار سهام بگیرند.

بیشتر بخوانید:

بورس و متغیرهای اقتصادی در فضای جدید

اکنون بازار در موقعیتی قرار گرفته که اکثر سرمایه‌گذاران در انتظار مشخص شدن نتیجه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا و تصمیم گیری برای سرمایه گذاری در بازار سرمایه هستند، با وجود اظهار نظر اکثر کارشناسان بازار سرمایه در زمینه بی تفاوتی و عدم تاثیرپذیری معاملات بازار سرمایه از انتخاب «ترامپ» یا «بایدن»، همچنان روند این بازار در هاله‌ای از ابهام قرار گرفته است.

نوسانی از جنس اصلاح در بازار سرمایه

امیرعلی امیرباقری با بیان اینکه هفته گذشته بازار با روند نوسانی رو به منفی همراه شد و تحت تاثیر انتخابات ریاست جمهوری آمریکا و کلیت سیاسی حاکم در کشور قرار گرفت، اظهار داشت: از مدت‌ها قبل جهت معاملات بورس تغییر کرد، اکنون سرمایه‌گذاران باید دقت مضاعفی به این مقوله داشته باشند که بورس در چه مسیری قرار دارد و باید از چه استراتژی مناسبی برای این روند استفاده کنند.

امیرباقری افزود: طبق پیش‌بینی‌هایی که از قبل انجام شده بود در کلیت بازار نوسان از جنس اصلاح صورت گرفت و همچنین اعلام شد که تا مدت‌ها شاهد روند قوی صعودی در بازار نخواهیم بود.

این کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه با روشن شدن تکلیف اوضاع سیاسی در آمریکا به تدریج جهت اصلی بازارها برای میان‌مدت و بلندمدت مشخص خواهد شد، خاطرنشان کرد: نکته‌ای را که سرمایه‌گذاران باید به آن توجه کنند این است که به احتمال زیاد در روزهای آینده با اخباری مواجه خواهیم شد که این اخبار می‌توانند تحرکی مثبت را در بازارها ایجاد کنند اما با وجود متغیرهای بنیادی موجود نباید در انتظار روندهای صعودی قوی در بازار باشیم.

وی اظهار داشت: با توجه به شکل‌گیری روند صعودی قوی در بازارها، سرمایه‌گذاران بدون توجه به متغیرهای بنیادی و چشم‌انداز آنها اقدام به انجام معامله‌های هیجانی در این بازارها کردند، بنابراین بازارها به دلیل تجربه روند صعودی غیراصولی و هیجانی از ارزش ذاتی و قیمتی خود فاصله گرفتند.

امیرباقری با اشاره به اینکه اصلاح در بدنه بازار سرمایه قبل از تحت تاثیر قرار گرفتن کشور از اتفاق‌های سیاسی رخ داد، افزود: این موضوع به معنای آن است که بازار سهام به اعداد و ارقامی رسیده بود که با اعداد فعلی و آتی تورم، نرخ ارز و سایر متغیرهای بنیادی همخوانی نداشت، بنابراین در مسیر اصلاحی قرار گرفت و درصد قابل توجه و معقولی از اصلاح را تجربه کرد.

سیاست آمریکا در برابر ایران وابسته به شخص رییس جمهور نیست

این کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه در صورت پیروزی دموکرات‌ها در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا باید به این نکته توجه کرد که سیاست کلی آمریکا در برابر ایران چندان وابسته به شخص رییس جمهوری نیست، گفت: ممکن است نتیجه انتخابات بر فضای کلی سیاسی کشور تاثیرگذار باشد و یک سری از متغیرها همسو با مسایل سیاسی تغییر کند اما عمده تاثیر آن از بعد انتظارها رخ خواهد داد، تئوری انتظارها سال‌های سال از جمله مقوله‌های مهمی در اقتصاد کشور بوده است و بسیاری از اقتصادان‌ها نسبت به این مقوله توجه ویژه‌ای داشته‌اند.

وی گفت: از قبل اعلام شده بود که گرچه اخبار می‌توانند بر بازارهای مالی تاثیرگذار باشند و باعث نوسان در این بازارها شوند اما چیزی که بازارهای مالی را در میان مدت و بلندمدت تغییر می‌دهد متغیرهای کلان و بنیادی در اقتصاد کشور است.

امیرباقری خاطرنشان کرد: ممکن است در میان‌مدت شاهد فضای رکودی در اکثر بازارهای سرمایه‌گذاری باشیم که این فضا ترمز تورم را تا حدودی می‌کشد و فرصتی مناسب را در اختیار سیاست‌گذاران اقتصادی قرار خواهد داد.

این کارشناس بازار سرمایه با اشاره به اینکه سیاست‌گذاران اقتصادی کشور در دو سال گذشته تحت شدیدترین فشارها قرار گرفته بودند، گفت: اتفاقی که در چند وقت اخیر برای کشور رخ داد، بی‌سابقه بوده است و باید با دید منصفانه عملکرد برخی از نهادها مانند دولت و بانک مرکزی را مورد بررسی قرار داد.

به گفته وی، نکته ای که باید به آن توجه کرد این است که اکنون سیاست‌گذاران دچار فرصتی شدند تا بتوانند نسبت به فضای آتی کشور تصمیم‌گیری‌های بهتری را اتخاذ کنند.

امیرباقری خاطرنشان کرد: اقتصاد ایران اکنون نیازمند سیاست‌هایی است که ضربه‌گیر شوک‌ها باشد و بهتر است سیاست‌هایی به کار گرفته شود که بتواند کشور را به سمت آرامش بکشاند.

این کارشناس بازار سرمایه با اشاره به اینکه  در کشور باید اقدامی در دستور کار قرار گیرد تا بحران نقدینگی کنترل و در کنار آن قوانین قیمت‌گذاری دستوری کنار گذاشته شود، افزود: این موضوع به جای آنکه حاشیه رفاهی را برای مصرف‌کننده ایجاد کند سودهای کلانی را در اختیار دلال‌ها قرار داده است.

وی با بیان اینکه با توجه به وضع و متغیرهای موجود در کشور می‌توان نسبت به آینده اقتصاد ایران خوشبین بود، افزود: طبق فرمایش رهبر معظم انقلاب در زمینه جهش تولید و تاکید مسوولان بر تولید واقعی، ایران می‌تواند در میان مدت و بلندمدت به لحاظ اقتصادی به یکی از قدرت‌های اقتصادی در دنیا تبدیل شود.

پیش‌بینی معاملات بورس در هفته جاری

امیرباقری پیش‌بینی خود از روند معاملات بورس در هفته جاری را اینگونه بیان کرد: در هفته پیش‌رو، طرف عرضه بر بدنه بازار قوی‌تر خواهد بود و کلیه بازارها در کنار بازار سرمایه به دلیل هیجانی که بر آنها وارد می‌شود دچار فرآیند اصلاحی خواهند شد.

این کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه به احتمال زیاد ضربه اصلاح در بازار سرمایه نسبت به سایر بازارها کمتر خواهد بود، خاطرنشان کرد: این بازار از قبل به پیشواز اصلاح ایجاد شده به دلیل انتخابات آمریکا رفته بود و می‌تواند یک فضای هیجانی کوتاه‌مدت را در بازار ایجاد کند اما به دلیل جذاب شدن قیمت سهام، بازار به سرعت از این هیجان عبور خواهد کرد.

وی با اشاره به اینکه ممکن است به این زودی‌ها شاهد روند صعودی قوی در بازار  نباشیم، گفت: اکنون شرایط حاکم بر بازار تغییر کرده است و سرمایه‌گذاران باید در زمانی مناسب و با در نظر گرفتن تحلیل و متغیرهای بنیادی اقدام به معامله در این بازار کنند.

امیرباقری افزود: سرمایه‌گذاران باید علاوه بر پارامترهای اقتصادی مسایل بنیادی موجود در کشور را در نظر بگیرند.

منبع: ایرنا