کد خبر 1141253
تاریخ انتشار: ۱۹ آبان ۱۳۹۹ - ۱۰:۰۲

تحولات و رویدادهای پسا انتخاباتی در آمریکا، عرصه سیاست داخلی این کشور را به شدت متاثر کرده است.

به گزارش مشرق، انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ آمریکا روز سوم نوامبر (۱۳ آبان) برگزار شد. نتیجه این انتخابات، «جو بایدن»، دموکرات را به عنوان پیروز معرفی کرد؛ نتیجه‌ای که به هیچ وجه به مذاق «دونالد ترامپ»، چهل و پنجمین رییس جمهور و دهمین رییس جمهور تک دوره‌ای آمریکا خوش نیامد.

بیشتر بخوانید:

«بایدن» و ترامپ‌زدایی از آمریکا

به گزارش «فاکس نیوز، سی ان ان، واشنگتن پست، آکسیوس و رویترز»، مهم‌ترین خبرها و تحولات مربوط به انتخابات و عرصه سیاسی آمریکا در ساعات گذشته عبارتند از:

آخرین آمار از آرای مردمی: براساس جدیدترین نتایج اعلام شده بایدن تاکنون ۷۵ میلیون و ۴۰۴ هزار و ۱۸۲ و ترامپ، ۷۰ میلیون و ۹۰۳ هزار و ۹۴ رای کسب کردند.

- برنامه‌های پساانتخاباتی ترامپ: پایگاه اینترنتی «آکسیوس» به نقل از مشاوران ترامپ نوشت «رییس جمهور آمریکا قصد دارد تجمع‌هایی مانند تجمع‌های انتخاباتی را برگزار کند.» این پایگاه در ادامه نوشت «کارزار انتخاباتی ترامپ همچنین قصد دارد تیم‌هایی را با وظیفه بازشماری آرا در ایالت‌های مهم معرفی کند.»
- نماینده جمهوریخواه مسئول بازشماری آرا در جورجیا: کارزار انتخاباتی ترامپ، «داگ کالینز»، نماینده ایالت «جورجیا» در مجلس نمایندگان را به عنوان سرپرست تیم حقوقی پیگیر بازشماری آرا در این ایالت معرفی کرد.
- درخواست تیم انتقال بایدن از ترامپ: تیم انتقالی بایدن از ترامپ خواست بلافاصله روند انتقال قدرت به چهل و ششمین رییس جمهور آمریکا را آغاز کند. تیم انتقالی بایدن اعلام کرد «نتایج انتخابات برای انتقال قدرت واضح و کافی است و حتی اگر چالش قانونی وجود داشته و نیاز به حل و فصل داشته باشد.»
- تلاش تیم ترامپ برای تاخیر در آغاز روند انتقال قدرت: «واشنگتن پست» نوشت «امیلی مورفی، رییس اداره دولتی خدمات عمومی دولت ترامپ، در تلاش است تا آغاز روند انتقال را به تاخیر بیندازد.»
- سندرز خواهان برچیده شدن نظام الکترال شد: «برنی سندرز»، سناتور ایالت «ورمونت» و نامزد انصرافی انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ آمریکا، با اشاره به موفقیت نامزدهای دموکرات در کسب بالاترین آرای مردمی در ۷ دور انتخابات گذشته آمریکا، خواستار کنار گذاشته شدن نظام الکترال کالج و جایگزینی «یک نفر، یک رای» شد.
- لندن نتیجه انتخابات آمریکا را روشن می‌بیند: «دومینیک راب»، وزیر خارجه انگلیس، با تاکید بر اجتناب لندن از درگیر شدن در مسائل داخلی آمریکا، گفت «از نظر ما نتیجه انتخابات قطعی است.»
- انتقاد شدید نویسنده کتاب جنجالی علیه ترامپ از وی: «باب وود وارد»، نویسنده آمریکایی کتاب «خشم»، در گفت‌وگو با «سی ان ان»، ضمن متهم کردن ترامپ به پنهانکاری در مورد شیوع «کرونا»، عملکرد وی را فاجعه بار خواند.
- ملانیا نیز از ترامپ خواست نتیجه را بپذیرد: منابع مطلع می‌گویند پس از «جرد کوشنر»، داماد و مشاور ترامپ، «ملانیا ترامپ» همسر رییس جمهور آمریکا، نیز از وی خواسته تا نتیجه انتخابات و شکست را بپذیرد.
- ۹۸ درصد آرا در ایالت‌های «کارولینای شمالی»، «جورجیا» و «آریزونا» شمارش شد.
- گمانه زنی در مورد مسئولان نهادهای امنیتی دولت بایدن: «مایک مورل» و «آوریل هینز» از مقام‌های اطلاعاتی ارشد دولت «باراک اوباما»، رییس جمهور پیشین آمریکا، گزینه‌های مطرح برای تصدی ریاست نهادهای اطلاعاتی دولت بایدن هستند.
- ادعای مشاور بایدن در مورد برجام: «آموس هاچسن»، مشاور ارشد سابق بایدن در گفت‌وگو با «اسرائیل تایمز» مدعی شد «بایدن درصدد بازگشت سریع به برجام در صورت تغییر در برخی از بندهای مانند زمان انقضای این توافق است.»
- تفرقه در حلقه نزدیکان ترامپ: در حالی که کوشنر و ملانیا درصدد متقاعد کردن ترامپ برای پذیرش نتیجه انتخابات هستند، ۲ پسر وی به فشار بر جمهوریخواهان برای حمایت از ترامپ در مورد مخالفت با نتیجه انتخابات ادامه می‌دهند.
- نظر تئوریسین آمریکایی به تغییرناپذیر بودن سیاست خارجی آمریکا: «استفان والت»، استاد دانشگاه و نظریه پرداز روابط بین الملل با انتشار توییتی، گفت حاضر است شرط ببندد که سیاست خارجی بایدن در عراق، افغانستان، ناتو، لیبی، سوریه، عربستان، یمن و روسیه تغییری نخواهد کرد.
- پیام تبریک بوش به بایدن: «جورج دبلیو بوش»، رییس جمهور اسبق آمریکا، تنها رییس جمهور جمهوریخواه آمریکاست که پیروزی بایدن در انتخابات ریاست جمهوری را در تماسی تلفنی به وی تبریک گفت. دفتر جورج بوش با انتشار بیانیه‌ای در روز یکشنبه اعلام کرد وی با بایدن و «کامالا هریس»، معاونش تماس گرفته و پیروزی در انتخابات را به آن‌ها تبریک گفته و بر عادلانه بودن نتیجه انتخابات تاکید کرده است.
- تیراندازی در نزدیکی تجمع هواداران بایدن: بر اثر تیراندازی در نزدیکی تجمع هواداران بایدن در «سیاتل» یک مرد ۳۱ ساله کشته شد.

- امتناع جمهوریخواهان ارشد کنگره از پذیرش نتیجه انتخابات
- اقدام‌های بایدن برای آغاز فرآیند انتقال قدرت: بایدن و هریس علاوه بر آماده کردن تیمی از افراد برای شروع به کار با آژانس‌های فدرال به منظور انتقال قدرت در این هفته، وب سایتی را نیز برای این منظور در نظر گرفته اند.
- نگرانی دموکرات‌ها از حق وتوی مک کانل: اعضای حزب دموکرات آمریکا، نگران اقدام‌های احتمالی «میچ مک کانل» رییس جمهوریخواه سنا، در مقابل بایدن هستند که می‌تواند قدرت اجرایی وی را «واشنگتن»، پایتخت محدود کند. مک کانل که در انتخابات هفته گذشته برای هفتمین بار از ایالت «کنتاکی» به سنا راه یافت، قادر به محدود کردن حوزه کار دموکرات‌ها در زمینه‌های مهاجرت، تغییرات اقلیمی، انتصابات در دادگاه فدرال و کابینه است.
- ابراز نگرانی محققان دانشگاه «استنفورد» در مورد برگزاری جشن‌های پیروزی بایدن در میانه شیوع کرونا
- حضور بایدن بر مزار پسرش پس از پیروزی در انتخابات
- انتقاد جمهوریخواهان از رویکرد دوگانه نظام بهداشتی در مورد کرونا: جمهوری خواهان از رویکرد دوگانه کمیسیون بهداشت «نیویورک» و نیز «آنتونی فائوچی»، رییس مرکز آلرژی و بیماری‌های همه گیر آمریکا در مورد برگزاری جشن پیروزی بایدن انتقاد کردند.
- کارزار انتخاباتی ترامپ از رای دادن مردگان در «لاس وگاس» خبر داد.
- پیش بینی در مورد نخستین دستور اجرایی بایدن: پیش بینی می‌شود نخستین دستور اجرایی بایدن پس از حضور در کاخ سفید، اجباری شدن پوشیدن ماسک باشد.
منبع: میزان

برچسب‌ها