به گزارش مشرق به نقل از مهر، عباس رجایی رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس در جلسه علنی روز سهشنبه در بررسی نحوه اجرای فاز دوم قانون هدفمندی یارانهها که با حضور مسئولان اقتصادی دولت در دستور کار مجلس قرار گرفت طی سخنانی به چالشهای حوزه کشاورزی در ارتباط با اجرای قانون هدفمندی یارانهها پرداخت.
وی گفت: حوزه کشاورزی در قسمتهایی که با سیستمهای دولتی مرتبط است دارای چالش است وگرنه مرام در این حوزه به خوبی عمل میکنند، مسایل مربوط به پیش درآمد یا پس درآمد کشاورزی است که چالشهای خود را دارد و متاسفانه گامهای اساسی در هدفمندی یارانه ها در ای حوزه برداشته نشد.
وی تاکید کرد: همیشه اعلام شده است که رفتارهای اقتصادی و رفتارهایی که برای اصلاح ساختار انجام میشود نباید در یک مدل باشد، نباید یک مدل را در همه بخشها جاری و ساری کنیم و انتظار داشته باشیم تا از آن نتیجه بگیریم.
رجایی ادامه داد: نوع مسایل حوزه کشاورزی و صنعت و دیگر حوزهها با هم متفاوت است. ما در بخش کشاورزی با موجود زنده مواجه هستیم که اگر زمان مناسب به آن نپردازیم اصل موضوع آسیب میبینید در بخش کشاورزی ما دارای ریسک بالا هستیم و باید برای آن چاره اندیشیده شود.
وی افزود: در این حوزه هنوز ساختارهای لازم برای گذار از اقتصاد معیشتی فراهم نشده است و کاری برای اقتصاد صنعتی نکردهایم و باید مدل متفاوتی ارایه شود.
رئیس کمیسیون کشاورزی تاکید کرد: بهره برداران بخش کشاورزی اصولاً آدمهای ضعیفی هستند و درآمدشان اینقدر نیست که مسایل ناشی از افرایش قیمتها را تحمل کنند. همچنین تداوم تغییرهای ناگهانی در قیمتها این طور نیست که هزینهها را جای دیگری شیفت دهند در حالیکه معمولاً در حوزه صنعت این امکان وجود دارد.
وی گفت: محصولات کشاورزی هر روز در سفره مردم است و هر تغییر کوچکی در این بخش صدای مصرف کننده را در میآورد و متاسفانه مسئولان برای حل این مسئله راه حل را واردات بیشتر میدانند.
وی ادامه داد: در حوزه کشاورزی قرار بود ساختارهای مناسبی فراهم شود تا هدفمندی یارانهها دنبال شود اما چگونه میشود با بودجه موجود و هدف اصلاح ساختار بخش کشاورزی انتظار داشت هدفمندی یارانهها بتواند در بخش کشاورزی شفابخش باشد.
رجایی از مسئولان اقتصادی دولت خواهش کرد تا به این موضوع توجه کنند و ادامه داد: واردات بیرویه از موضوعات جدی امروز حوزه کشاورزی است، درست است که وضعیت از گذشته بهتر شده اما همچنان واردات وجود دارد و امروز اثر تحریمهای اقتصادی بر واردات نهادهها را شاهدیم.
وی تاکید کرد: سهم یارانه بخش کشاورزی امسال در بودجه باید به طور شفاف مشخص شود و این سهم به سازمان هدفمندی یارانهها داده نشود بلکه به صورت نقدی در بخش کشاورزی تعریف شود.
رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس پیشنهاد داد دولت 10 تا 40 درصد هزینه تمام شده هر کالا را تعریف کند و به بهرهبرداران بخش کشاورزی بدهد، اگر چنین اتفاقاتی نیافتد ما در مجلس مخالف اجرای گام دوم قانون هدفمندی یارانهها در بخش کشاورزی هستیم.
رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس تاکید کرد: در صورتی که در اجرای قانون هدفمندی یارانهها مشکلات موجود در بخش کشاورزی ادامه یابد مجلس مخالف اجرای گام دوم هدفمندی یارانهها در بخش کشاورزی است.