کد خبر 1143781
تاریخ انتشار: ۲۵ آبان ۱۳۹۹ - ۰۹:۱۸

علی رغم مطرح شدن دو طرح فوق الذکر بازهم خروجی خاصی از سوی دولت و یا برنامه جامعی از سوی رئیس جمهور به بیرون از پاستور نیامد و تنها در چارچوب یک اظهار نظر باقی ماند.

به گزارش مشرق، «ستاد اقتصادی دولت تصمیمات مهمی برای ۹ ماه آینده اتخاذ کرده است». این بخشی از خبری بود که رئیس جمهور در جلسه هیات وزیران روز چهارشنبه ۱۴ آبان اعلام کرد و در تکمیل آن افزود که هماهنگی های لازم بین دستگاه های اقتصادی همچون وزارت اقتصاد، وزارت صمت و بانک مرکزی ایجاد شده است، تصمیمات اقتصادی دولت از چند هفته قبل بدون توجه به اینکه در آمریکا چه اتفاقی می افتد اتخاذ شده است.

*ادامه رویکرد اعلام برنامه‌های خالی

قابل انکار نیست که دولت در شرایط اقتصادی فعلی به دنبال تدوین و برنامه‌ریزی یک برنامه هماهنگی اقتصادی باشد اما همزمانی اعلام این خبر با انتخابات ریاست جمهوری آمریکا موجب شد افکار عمومی نسبت به این طرح حساس و منتظر انتشار جزئیات این طرح باشند.

بیشتر بخوانید:

روحانی برای صدور فرمان برنامه ۹ ماهه اقتصادی منتظر انتخابات آمریکا بود؟

طی سال‌های اداره کشور در دولت دوازدهم، با وجود اینکه بارها و بارها از سوی دولت‌مردان از «جنگ اقتصادی» سخن به میان آمده است اما نبود یک برنامه مدون از سوی کارشناسان یکی از دلایل وضعیت فعلی اقتصاد ایران معرفی شده است.

این برنامه تنها برنامه اعلامی از سوی رئیس جمهور در سال آخر ریاست جمهوری نیست. پیش از این روحانی از برنامه‌های اقتصادی خود پرده برداری کرده بود. ۱۱ شهریور امسال نیز رئیس جمهور  با بیان اینکه نباید اجازه دهیم تکانه‌های اقتصادی چون تحریم یا تنگناهای کرونایی، آهنگ توسعه کشور را کند کند و به اقتصاد خانوار و معیشت و رفاه مردم ضربه بزند، گفت: دولت تلاش کرده در دو حوزه اقتصاد کلان و اقتصاد خانوار سیاست‌ها و برنامه‌های دقیقی در این زمینه تدوین و اجرایی کند.

بیشتر بخوانید:

اظهار بی‌اطلاعی مجلس از برنامه ۹ ماهه اقتصادی دولت

قبل از آن نیز در مرداد سال ۹۹ بحث یک برنامه جامع اقتصادی مطرح شده بود. سخنگوی دولت نیز در این باره در نشست خبری خود با خبرنگاران گفت: رییس‌جمهوری نقشه راه اقتصادی یک سال باقی مانده به قرن جدید را بزودی با مردم در میان خواهند گذاشت که شامل برنامه‌ها و پروژه‌های مهم و اثرگذار در زندگی مردم است و پیام روشنی است مبنی بر اینکه دولت با همه تنگناها و فشارها و محدودیت‌ها و درس آموزی از مکتب امام حسن (ع) هیچ‌گاه در رساندن کشورمان به جایگاهی که سزاوارش است، از پا نخواهد نشست.

*در پاستور بر روی خروجی طرح‌های دولت بسته است

علی رغم مطرح شدن دو طرح فوق الذکر بازهم خروجی خاصی از سوی دولت و یا برنامه جامعی از سوی رئیس جمهور به بیرون از پاستور نیامد و تنها در چارچوب یک اظهار نظر باقی ماند. حال مجدد در یکی دو هفته گذشته روحانی از یک برنامه ۹ ماهه اقتصادی حرف زد. سخنی که بعد از گذشت قریب به ده روز هنوز جزئیاتی از آن ارائه نشده است.  

در همین رابطه علی ربیعی در مورد جزئیات این بسته اقتصادی  ۹ماهه گفت: برنامه ۹ ماهه در تداوم طرح‌های متناسب با شرایط جنگ اقتصادی است که بعد از خروج ترامپ از برجام اتخاذ شده اند. ما در دوران برجام نوعی از سیاست‌های اقتصادی را دنبال می کردیم که مبتنی بر ایجاد رشد اقتصادی و جلب سرمایه گذاری بود. ما در یک سال شاهد آمدن شرکتهای خارجی به ایران با حدود ۸۰ میلیارد دلار برای سرمایه گذاری خارجی بودیم. بدیهی است در دوران جنگ اقتصادی لازم بود در برخی عرصه‌ها سیاست‌های انقباضی و در برخی حوزه‌ها نیز سیاست‌های انبساطی جدید اتخاذ شود.

منبع: فارس