بحران ساختاری در آمریکا با عدم پذیرش شکست از سوی ترامپ همچنان ادامه دارد و در این میان دموکرات‌ها و جمهوری خواهان به شدیدترین وجه نظام سیاسی این کشور را هدف حملات خود داده‌اند .

به گزارش مشرق، هر چه زمان بیشتر می‌گذرد مکانیسم انتقال قدرت در جامعه از هم گسیخته آمریکا بیشتر با ابهام مواجه می‌شود. ترامپ طی دو هفته‌ای که از انتخابات گذشته همچنان بر طبل تقلب می‌کوبد و میلیون‌ها هوادار وی نیز در سراسر این کشور ادعای وی را پذیرفته‌اند.

شماری از طرفداران ترامپ نیز بر طبل جنگ می‌کوبند آنها می‌گویند« چه ترامپ پیروز شود چه نشود زمان آن رسیده که ما برخیزیم چون ما بدون جنگ و خونریزی کوتاه نمی‌آییم.اگر آنها جنگ می‌خواهند ما انجامش می‌دهیم ». ترامپ نیز همچنان در توئیتر مشغول مبارزات انتخاباتی است و هر روز چند توئیت درباره تقلب در انتخابات منتشر می‌کند.

وی که تا پیش از این انتخابات را زیر سؤال برده بود روز دوشنبه نیز قانون اساسی را زیر سؤال برد. ترامپ دیروز با انتشار رشته‌ توئیت‌هایی تأکید کرد که تخلفات انتخاباتی به بدترین شکل قانون اساسی آمریکا را متلاشی کرد. ترامپ بار دیگر با متهم کردن رسانه‌های آمریکا به تلاش برای وانمود کردن «جو بایدن» به عنوان رئیس‌جمهور بعدی آمریکا نوشت: «به چه دلیل رسانه‌های اخبار جعلی، به طور مداوم وانمود می‌کنند که جو بایدن، به ریاست‌جمهوری می‌رسد و حتی به طرف ما اجازه نمی‌دهند که نشان دهیم -که البته ما تازه آماده می‌شویم که نشان دهیم- چه طور قانون اساسی بزرگ ما را در انتخابات ۲۰۲۰ به بدترین شکل متلاشی و نقض کردند».

ترامپ در ادامه این پیام توئیتری، به مجموعه‌ای از تخلفاتی که به نظر وی در انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا صورت گرفته تا مانع پیروزی وی در این انتخابات شود، اشاره کرد و نوشت:« قانون اساسی به شیوه‌ای مورد حمله قرار گرفت که هرگز پیش از این اتفاق نیافتاده بود! از شمار زیادی از ناظران انتخاباتی که از اتاق‌های شمارش آراء در بسیاری از ایالات ما، بیرون‌انداخته شدند، گرفته تا میلیون‌ها رأیی که دموکرات‌ها تنها به نفع دموکرات‌ها تغییر دادند، همچنین رأی‌دهی بعد از پایان زمان انتخابات و استفاده از نظام رأی‌گیری «دامینین» چپ افراطی‌ها (رأی‌گیری الکترونیکی) که در تگزاس و مکان‌های بسیار زیاد دیگری رد شده است زیرا خوب و ایمن نیست».

رئیس‌جمهور آمریکا سپس با اشاره به این موارد بار دیگر تأکید کرد که آراء صندوق‌های پستی باید فاقد ارزش باشد و ادامه داد: «آنهایی که مسئول محافظت از قانون اساسی ما هستند، نمی‌توانند اجازه دهند که نتایج جعلی انتخابات پستی ۲۰۲۰ همچنان پابرجا باشد. جهان نظاره‌گر است!».ترامپ همچنین روز یک شنبه در پیامی بایدن را پیروز انتخابات معرفی کرده بود که با تقلب پیروز شده، دیروز در جدیدترین پیام توئیتری خود، بار دیگر خود را پیروز معرفی کرد و گفت: «من در انتخابات پیروز شدم».

کشور از هم گسسته

همراه با رئیس‌جمهور کنونی، اوباما رئیس‌جمهور سابق آمریکا نیز در مصاحبه‌ای اذعان کرد که جامعه آمریکا دچار از هم گسیختگی شده است. وی که با شبکه خبری «سی‌بی‌اس» مصاحبه می‌کرد، افزود: دستیابی هر کدام از نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری به بیش از 70 میلیون رای نشان دهنده آن است که کشور به شدت گسسته شده است. اوباما در مصاحبه با بی‌بی‌سی نیز گفت:  شکاف در آمریکا نسبت به چهار سال پیش که دونالد ترامپ در انتخابات پیروز شد، بسیار بیشتر شده است و پیروزی جو بایدن در انتخابات امسال تنها اولین قدم برای پر کردن شکاف‌ها است.

به گفته او «معکوس کردن این رویه بیش از یک دولت زمان خواهد برد». وی افزود: برخورد با جامعه‌ای دوقطبی را نمی‌توان صرفاً منوط به تصمیمات سیاستمداران کرد، بلکه به تغییرات ساختاری و گفت‌وگو بین مردم- به توافق رسیدن بر سر حقایق مشترک و سپس بحث بر سر برخورد درست با آن‌ها- نیز نیاز هست. اوباما درباره دلایل دوقطبی شدن جامعه آمریکا نیز گفت: خشم و ناراحتی بین جوامع شهری و روستایی در آمریکا، مهاجرت، بی‌عدالتی‌هایی نظیر نابرابری و تئوری‌های توطئه دیوانه‌وار باعث این جدایی شده است.

بایدن مشروعیت ندارد

همزمان، بنیانگذار بزرگترین گروه شبه نظامی در آمریکا نیز که از طرفداران ترامپ است تاکید کرد نصف مردم این کشور جو بایدن را به عنوان رئیس‌جمهور خود نمی‌شناسند. «استوارت رودز» بنیانگذار «حافظان سوگند» به ایندپندنت گفته است: «من فکر می‌کنم نصف مردم این کشور ریاست جمهوری بایدن را مشروع نخواهند دانست. آنها این انتخابات را قبول ندارند». «حافظان سوگند» یک سازمان دست راستی است و ده‌ها هزار عضو دارد که عمده آنها دارای سابقه نظامی و پلیسی هستند و یکی از چندین گروهی بودند که در تظاهرات روز شنبه در واشنگتن در حمایت از  دونالد ترامپ شرکت کرده بودند.هزاران نفر از طرفداران ترامپ  در این تظاهرات شرکت کردند که معتقدند در انتخابات ریاست جمهوری 2020 تقلب شده است.

 افشاگری

در گرماگرم جدال‌های انتخاباتی در آمریکا «داگلاس مک گرگور» مشاور ارشد وزیر دفاع جدید آمریکا نیز اعلام کرد «سیاستمداران آمریکایی به دلیل حمایت از اسرائیل بسیار ثروتمند شده‌اند». شبکه سی ان ان در پایگاه اینترنتی خود در این زمینه نوشت: «مک گرگور گفته است حمایت آمریکا از اسرائیل نتیجه پولی است که لابی اسرائیلی می‌پردازد. او مقامات برجسته از جمله مایک پمپئو، وزیر امور خارجه و جان بولتون، مشاور امنیت ملی پیشین آمریکا را متهم کرده است به دلیل حمایت از اسرائیل بسیار بسیار ثروتمند شده‌اند»

داگلاس مک گرگور، از فرماندهان بازنشسته ارتش آمریکا که به سمت مشاور ارشد «کریستوفر میلر»، سرپرست جدید وزارت دفاع آمریکا منصوب شده است در سال 2019 نیز در مصاحبه‌ای در پاسخ به سؤالی درباره تمایل جان بولتون، مشاور امنیت ملی سابق آمریکا و لیندسی گراهام، سناتور جمهوری خواه به جنگ با ایران گفته بود: «شما در این زمینه باید به افرادی نگاه کنید که به این اشخاص کمک مالی می‌کنند. آقای بولتون بسیار ثروتمند شده است و به دلیل حمایت بدون شرطش از لابی اسرائیل در جایگاه کنونی اش قرار دارد. او عامل آنها در کاخ سفید است.».

وی افزود: «این موضوع به طور مشابه نیز برای پمپئو صدق می‌کند. او قصد دارد رئیس‌جمهور شود. او دستش را به سمت پول لابی اسرائیلی، سعودی‌ها و دیگران دراز می‌کند.» مک گرگور که منتقد سیاست خارجی آمریکا و جنگ‌های «بی پایان» است همچنین در مصاحبه‌ای در سال ۲۰۱۲ با راشا تودی گفته بود لابی اسرائیلی «نفوذ عظیمی» در کنگره دارد. وی در این مصاحبه این لابی را به تحریک آمریکا برای اجرای «حملات نظامی» علیه ایران متهم کرد.

منبع: کیهان