به گزارش مشرق، نادر توکلی معاون ستاد مبارزه با کرونای شهر تهران در برنامه تهران کلینیک رادیو تهران گفت: طی ده روز گذشته سطحبندی های جدیدی بر پروتکل های بهداشتی اعمال شد. تغییر وضعیت شهرها و در دسترس بودن آمار تعداد مبتلایان، شرایطی را فراهم کرد تا بتوانیم به صورت عملیاتی برخورد کنیم و در نهایت تعطیلی های کامل را اعمال کنیم. البته درخواست تعطیلی کامل عمدتاً به دلیل ایجاد شرایطی برای کنترل میزان درمان بستری شدگان انجام شده است تا ابتلا به طور موقتی کاهش یابد و از طرفی سطح کیفیت سرویس دهی نیز افزایش یابد.
بیشتر بخوانید:
سگگردانی در بوستانها ممنوع میشود؟
وی افزود: هماهنگی نهادها و ارگان ها و اجرای قوانین تنها بخشی از اجرای این پروتکل ها است و اگر این موارد در سطح خانوار و به صورت فردی رعایت نشوند، با تعطیلیهای دو هفته نیز شانس موفقیت بسیار پایین خواهد بود. در حال حاضر حدود نصف میزان آمار ابتلاء مختص به خانواده ها است . تولدها، مهمانیهای خانوادگی، مجلس عروسی و عزا و حتی رفت و آمد کارکنان خدماتی به ساختمان ها از عوامل افزایش ابتلاء خانواری به این بیماری هستند.
بیشتر بخوانید:
باغ پرندگان تهران تعطیل شد
توکلی درباره تعطیلی پارک ها و بوستان ها گفت: یکی از چالشهایی که پیش روی ما قرار دارد بسته شدن پارک های جنگلیست که در صورت بسته شدن کامل این بوستان ها مردم دوباره به دورهمیهای زیر سقف روی می آورند در حالیکه در حال حاضر برای تقویت روحیه و پیاده روی به این اماکن می روند.
وی درباره جزئیات طرح پیش رو در محدود کردن شهرها گفت: طبق جزئیات این طرح ورود پلاک های سایر شهرها به تهران و خروج پلاک تهران از شهر ممنوع خواهد بود. تمامی مشاغل به غیر از مشاغل درجه یک از جمله مراکز تهیه مایحتاج و نیروهای امدادی تعطیل خواهند بود و رستوران ها جزو اصنافی هستند که باید تعطیل شوند.
معاون ستاد مبارزه با کرونای شهر تهران با اشاره به افزایش آمار مبتلایان خاطرنشان کرد: در بیمارستانهای تهران به طور روزانه حدود ۱۲ تا ۱۵ هزار مراجعه کننده داریم که از این تعداد حدود نیمی به اورژانسها مراجعه میکنند و تقریباً هزار نفر به صورت روزانه بستری میشود.
بیشتر بخوانید:
اعلام آمادگی وزارت بهداشت برای اجاره هتلها
توکلی در خصوص پیشنهاد رئیس سازمان گردشگری مبنی بر تبدیل هتلها به نقاهتگاه گفت: این پیشنهاد بسیار خوبی است. در حال حاضر بحث ردیابی افراد ناقل بسیار جدیتر شده و میزان تست ها افزایش داشته است. طبیعتاً افراد ناقل که از شرایط بهتری برخوردار هستند و نیاز به بستری در بیمارستان ها ندارند و شرایط حضور در منزل هم نداشته و نیاز به مکانی برای قرنطینه دارند می توانند در این هتل ها قرنطینه شوند. بنابراین اختصاص برخی هتلها به این بیماران می تواند ایده بسیار خوبی باشد. قاعدتا ارائه این خدمات رایگان و یا با هزینه بسیار ناچیز خواهد بود.
وی در خصوص راه اندازی سامانه جدیدی به نام "سامانه ماسک " توسط وزارت کشور گفت: اپلیکیشن ماسک افراد را خودارزیابی کرده و به آنها درصد ریسک می دهد و بر اساس این ریسک و خود اظهاری اقدام به راهنمایی فرد می کند و در صورت دریافت علائم این بیماری، مبتلایان را شناسایی میکند. این اپلیکیشن یکی از چند اپلیکیشنی است که می تواند آماری از بیماران به ما ارائه دهد که البته با سامانه سلامت وزارت بهداشت کمی موازی کاری دارد.
معاون ستاد مبارزه با کرونای شهر تهران درباره اعلام قطعی تعطیلی کامل شهر تهران اظهار داشت: روز چهارشنبه (۲۶ آبان ماه) ستاد ملی مبارزه با کرونا اعلام می کند که تهران از اول آذر تعطیل کامل خواهد بود یا خیر. در حال حاضر بالای ۶۰۰۰ بستری در بیمارستان های تهران داریم و بیش از ۶۰ درصد تختهای icu و بیش از ۳۵ درصد تخت های عادی توسط بیماران کرونایی اشغال شدهاند.
توکلی با اشاره به هزینههای هنگفت درمان در بیمارستان های خصوصی گفت: متاسفانه هزینه داروها، تست پی سی آر، آی سی یو و نگهداری از بیمار بسیار بالا است و مراکز درمان خصوصی نمیتوانند این هزینهها را کاهش دهند. خوشبختانه بیمارستانهای دولتی تمامی هزینه های درمان را تقبل می کنند و بیماران تنها ملزم به پرداخت ۶ الی ۱۰ درصد هزینه ها هستند. افراد فاقد بیمه با ارائه کارت ملی میتوانند از بیمه تخت استفاده کنند.