این سؤال همواره مطرح بوده که وزارت ورزش به عنوان متولی استقلال و پرسپولیس چقدر در معضلات مدیریتی آنها نقش دارد, سؤالی که پاسخ مناسبی برای آن وجود ندارد.

به گزارش مشرق، معضل مدیریت در ورزش ایران، فقط مربوط به امروز نیست. معضلاتی که شاید در گذشته هم بوده و تا این حد نمایان نمی‌شد، اما امروز با توجه به در دسترس بودن ابزارهای رسانه‌ای، این معضلات نیز بزرگ‌تر دیده می‌شود. با این حال سؤال اینجاست که راه حل مقابله با این معضلات چیست و چه کسی باید این مشکلات را از پیش‌رو بردارد. به عنوان مثال مشکلاتی که در استقلال و پرسپولیس رقم می‌خورد و بخش عمده‌ای از جامعه را با خود همراه می‌کند.

اتفاقات دو باشگاه استقلال و پرسپولیس در چند ماه اخیر، نمایانگر چالش‌های بزرگ مدیریتی در این دو باشگاه است. فقط اتفاقات شب گذشته در برنامه فوتبال برتر و صحبت‌های اسماعیل خلیل‌زاده، رئیس هیئت مدیره باشگاه استقلال و احمد سعادتمند، مدیرعامل پیشین این باشگاه نشان داد که یکی از باشگاه‌های بزرگ ایران، درگیر چه سوء مدیریتی شده است. از مشکل حل و فصل پرونده شکایتی آندره‌آ استراماچونی و وینفرد شفر گرفته تا گم شدن پول، نقل و انتقالات و مشکلات ریز و درشت دیگری که هر کدام دردنامه‌ای جداگانه است.

بیشتر بخوانید:

سرخابی‌ها بازیچه دست نشانده‌های وزیر ورزش/ نهادهای نظارتی دست به کار شدند

نمونه همین اتفاقات را چند ماه پیش در پرسپولیس شاهد بودیم که در خصوص شکایت برانکو ایوانکوویچ به وجود آمد و باعث بسته شدن پنجره نقل و انتقالاتی این باشگاه شد. موضوعی که فینالیست شدن پرسپولیس در لیگ قهرمانان آسیا را هم تحت الشعاع قرار داده و باشگاه النصر این حکم فیفا را دستاویزی برای شکایت از پرسپولیس کرده و هواداران این تیم با هر شکایت استرس حذف احتمالی از آسیا را دارند.

این سوء مدیریت‌ها، سناریویی تکراری در دو باشگاه استقلال و پرسپولیس است. هم در گذشته و هم در عصر فعلی، این دو باشگاه با این مشکلات دست و پنجه نرم کردند. جالب است که هر مدیری که روی کار آمده، صحبت از مشکلات مدیریتی در زمان پیش از خودش گفته و برای جلوگیری از تکرار اتفاقات گذشته لب گشوده، اما در عمل کوهی از مشکلات را پشت سر گذاشته و رفته است. مدیرانی که دیروز توسط سازمان تربیت بدنی و امروز توسط وزارت ورزش و جوانان انتخاب می‌شوند. حالا با توجه به این انتخاب‌ها، باید سؤال پرسید نقش وزارت ورزش و جوانان در این معضلات و مشکلات چیست؟

گفته شده اخیراً تعدادی از مدیران سابق استقلال و پرسپولیس به نهادها و سازمان‌های قضایی و نظارتی معرفی شدند تا تخلفات احتمالی آنها مورد رسیدگی قرار بگیرد. با این حال با چند درصد این مدیران برخورد می‌شود؟ این برخوردها شامل حال چه افرادی می‌شود و آیا مقصران اصلی ماجرا محاکمه خواهند شد یا نه؟ سابقه نشان داده که هیچ کدام از مدیران متخلف یا مدیرانی که با سوء مدیریت، معضلات و مشکلات را ایجاد کردند محاکمه یا بازخواست نمی‌شوند. حتی در مواردی وزارت ورزش و جوانان با ارتقای جایگاه مدیریتی آنها، این پیام را می‌دهد که هر چقدر اشتباهات بزرگ‌تر باشد، جایگاه شغلی بالاتری خواهند گرفت. نمونه آن ایرج عرب و امیرحسین فتحی که پس از به جا گذاشتن کوهی از مشکلات در استقلال و پرسپولیس به عنوان مقصران اصلی پرونده برانکو ایوانکوویچ و وینفرد شفر که پنجره نقل و انتقالاتی دو باشگاه را بست، به مدیریت فدراسیون دو و میدانی و مجموعه ورزشی انقلاب رسیدند.

در این بین و با مشکلات موجود، هیچ‌گاه با رفتن و تغییر مدیریت شاهد حل مسئله نبودیم. پس آیا بهتر نیست وزارت ورزش و جوانان کمی هم در این معضلات به نقش خود توجه داشته باشد و ریشه این اتفاقات را پیدا کند و بیش از این تماشاگر دعواها و افتضاحات نباشد؟

منبع: تسنیم