کد خبر 11454
تاریخ انتشار: ۲ آبان ۱۳۸۹ - ۱۵:۱۹

برنامه‌هاي سفر رهبر انقلاب به شهر مقدس قم، محدود به ديدارها و سخنراني‌هاي عمومي نيست، ايشان ديدارها و جلسات غير رسمي و غير عمومي هم دارند. ديدار با علما و مراجع و فضلا از جمله اين‌ها است.

به گزارش مشرق، پايگاه اطلاع رساني دفتر حفظ آثار مقام معظم رهبري نوشت: به‌ نظر مي‌رسد که کسب اخبار و اطلاعات از برگزاري و محتواي اين‌گونه ديدارها براي مخاطبان جذاب است. آيت‌الله کعبي در اين چند روز تقريباً پاي ثابت گعده‌هاي طلبگي آقا بوده است. سخنان ايشان را پيرامون اين ديدارهاي آقا با هم مي‌خوانيم:
رهبر انقلاب از آغاز ورودشان به شهر مقدس قم، پس از نماز ظهر و عصر و نيز پس نماز مغرب و عشاء با علما و فضلا و مراجع عظام ديدارهايي غير رسمي و صميمانه‌ داشتند. شب‌ها اين جلسه‌ي طولاني، حدود سه ساعت به طول مي‌انجامد. از زبان آقا شنيدم که جلسه با علما و روحانيان و اين‌گونه جلسه‌هاي حوزوي نشاط‌آور است و حقيقتاً ايشان با نشاط و سرزندگي و شادابي در جلسه حضور دارند.
ميهمانان رهبر انقلاب
آيات عظام و مراجع تقليد نوري همداني، مکارم شيرازي، جوادي آملي، سبحاني، شبيري زنجاني و شاهرودي از جمله مراجع بزرگواري بودند که به ديدار رهبر انقلاب آمدند. علماي ديگري مانند آيت‌الله ميلاني (نوه‌ي مرحوم آيت‌الله‌العظمي ميلاني) که در مسائل کلام و اعتقادات تخصص دارند و همچنين نوه‌ي آيت‌الله بروجردي هم آمدند. آقازاده‌هاي مرحوم آيت‌الله‌العظمي شاهرودي بزرگ، آقازاده‌هاي آيت‌الله‌العظمي گلپايگاني، فضلاي حوزه‌ي نجف و بسياري از ديگر علما و فضلا در اين چند روز مهمان رهبر انقلاب بودند.
نُقل مجلس
گفت‌وگوهاي اين جلسات از جنس فقهي و اصولي، رجالي، اعتقادي، تاريخي، مسائل انقلاب و نظام، خاطره‌گويي و ... است. اوضاع و احوال علما و روحانيت را مي‌پرسند، از بزرگان روحانيت ياد مي‌کنند. در اين جلساتي که من حاضر بودم، پيوند صميمي مرجعيت معظم، فضلا و اساتيد بزرگ با تنوع سليقه‌ها و مشرب‌هاي گوناگون را مشاهده کردم. خلاصه اين جلسه‌ها يک گعده‌ي طلبگي است.
آيت‌الله صافي به رهبري چه گفت؟
آيت‌الله‌العظمي صافي گلپايگاني که با رهبر انقلاب ديدار کردند، دعا کردند که اين سفر موجب خير و برکت براي حوزه شود. ايشان همچنين از سخنراني رهبر انقلاب در جمع حوزويان تجليل کردند، به‌خصوص اين‌که رهبر انقلاب از عظمت و مجد حوزه و روحانيت ياد کردند و توطئه‌‌هاي استکبار را بيان نمودند. ايشان به سبب استقبال باشکوه مردم قم از رهبر انقلاب خدا را شکر کردند و آن را نشانه‌ي عشق مردم به اهل بيت علهم‌السلام و روحانيت و ولايت دانستند. ايشان خطاب به رهبر انقلاب گفتند که من هميشه شما را دعا مي‌کنم و دعاگوي شما هستم.
آيت‌الله‌العظمي صافي گلپايگاني اقتدار نظام و سياست استکبارستيزي نظام را ستودند. در مسائل داخلي هم بر تحکيم هويت اسلامي تأييد کردند. آقا هم گفتند که اين عزت بين‌المللي از آثار تمسک به ارزش‌هاي اسلامي در داخل هست که آيت‌الله‌العظمي گلپايگاني نيز تأکيد کردند که بله اين‌ها به هم مربوط است.
من پشت سر شيعيان نماز مي‌خوانم
مسائل مربوط به جهان اسلام هم مطرح مي‌شود. آقاي سيد کمال حيدري که در شبکه‌ي الکوثر، بحث‌هاي مهم امامت را در برابر وهابيت انجام مي‌دهد و آنان را به ستوه آورده است، در مورد وحدت اسلامي صحبت کرد و گفت که احمد‌الطيب -رئيس جامعة الأزهر- اظهار کرده که من پشت سر شيعيان نماز مي‌خوانم و مذهب شيعه را يک مذهب رسمي در اسلام مي‌دانم. او گفت قرار است علما و حوزه‌ي قم از ايشان براي حضور در ايران دعوت کند.
خاطره‌ي آقا از آزمون درسي آقاي بروجردي
البته پيرامون نظام حوزه هم بحث‌هايي مي‌شد. مثلاً در يکي از گفت‌وگوها آيت‌الله آقاي سيدعلي محقق داماد ‌(فرزند آيت‌اهلب‌العظمي محقق داماد بزرگ و از علما و فضلاي برجسته‌ي حوزه‌ي علميه) نسبت به لزوم اين‌که طلاب قبل از تخصص، يک دوره فقه و اصول بخوانند، صحبت کرد. ايشان ايده‌ي خاصي هم در اين زمينه داشت که بيان فرمود.
آقا ضمن تأکيد بر اين‌که روش سنتي حوزه روش خوبي است، تأکيد کردند که: طلاب بايد دوره‌ي سطح را، يعني رسائل و مکاسب و کفايه را خوب بخوانند و بعد وارد درس خارج شوند. تعميق درس سطح مهم است و اشتغالات نبايد طلاب را از خواندن باز بدارد.
سپس رهبر انقلاب اشاره کردند که اين کُتب نياز به اصلاح دارند و حالا که اصلاح انجام نشده، بايد اين کتاب‌ها خوب خوانده شوند و يک خاطره نيز بيان کردند: «در آن سال‌ها که تازه از مشهد به قم آمده بودم و مي‌خواستم در درس خارج شرکت کنم، در درس مکاسب، دو نفر از ما امتحان گرفتند که اين‌ها ممتحِن درس آقاي بروجردي بودند. ]البته آقا اسم هم آوردند. اتفاقاً يکي از آن دو نفر از بزرگواراني بود که به ديدار رهبر انقلاب نيز آمد.[ گفتند مکاسب را بخوان و ما هم شروع کرديم به خواندن. البته به ما برخورد که اين‌ها چرا عبارات از ما مي‌خواهند، مگر امتحان ادبيات است؟ بعد که ما خوانديم، گفتند خب اين طلبه‌ي مشهد است و مشهدي‌ها ادبيات‌شان خوب است. بعد از من از سؤالاتي کردند و پس از پاسخ، من را قبول کردند. من همان روز رفتم درس آقاي بروجردي.»
آقا در اين جلسات خيلي صميمي و بدون تشريفات و به مثابه يک حوزوي رفتار مي‌کنند. زماني که شهيد مدرس در مجلس بودند، برخي فکر مي‌کردند که ايشان سياستمداري است که از مسائل حوزه بي‌خبر است، اما زماني که در مدرسه‌ي سپهسالار تهران درس مي‌داد، مي‌گفتند که حوزوي‌اي است که از سياست چيزي نمي‌داند!