سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: برجام توافقی است که مذاکره، امضا و مهر و موم شده است و چیزی نیست که کسی بتواند آن را مجدد باز کند. ما بر سر چیزی که یک‌بار مذاکره کردیم بار دیگر مذاکره نمی‌کنیم.

«کاظم غریب آبادی»، سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی گفت: مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی با انتشار گزارش نیم صفحه‌ای اعلام کرد بازرسان آژانس ۱۴ نوامبر (۲۴ آبان‌ماه جاری) آغاز تزریق گاز UF۶ به زنجیره ۱۷۴ تایی سانتریفیوژهای IR۲m را در دو کارخانه غنی‌سازی سوخت در نطنز راستی‌آزمایی کردند.

پیش‌تر رویترز به‌نقل از آژانس از تزریق گاز به این سانتریفیوژها خبر داده بود.

سعید خطیب‌زاده،  سخنگوی وزارت امور خارجه در گفتگویی دراین‌باره گفت: تمامی اقدامات ایران در چارچوب پادمان است و با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در ارتباط مستقیم هستیم.

وی افزود: در چارچوب تعهدات، اقدامات فنی مربوط به فعالیت‌ها به اطلاع آژانس رسیده و این سازمان از فعالیت‌های جمهوری اسلامی ایران  آگاه است که البته همه فعالیت‌ها در چارچوب تعهدات پادمانی و در راستای برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای بوده‌اند.

آمریکا چاره‌ای جز احترام به ملت ایران ندارد

«الیوت آبرامز» رئیس گروه اقدام علیه ایران در وزارت امور خارجه آمریکا گفته بود اصلاح برجام خواسته‌ای فراحزبی هست و دموکرات‌ها نیز خواستار آن هستند. با وجود این، سرنوشت برجام و واکنش جمهوری اسلامی درصورت احتمال تعلیق تحریم‌ها از سوی  «جو بایدن»، نامزد پیروز در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا به سوژه‌ای برای محافل سیاسی تبدیل شده است.

بیشتر بخوانید

آمریکا در موضعی نیست که برای ایران شرط بگذارد/ بر سر امنیت ملی خود مصالحه نمی‌کنیم

خطیب‌زاده درباره ادعاهای آبرامز و واکنش ایران گفت: طبیعی است یکی از اعضای تیم شکست‌خورده سیاست فشار حداکثری آمریکا این حرف را بزند. این اقدامات دست و پا زدن‌های از سر سرخوردگی کسانی است که حتی با فشار حداکثری و جنایت علیه ملت ایران به هیچ‌یک از اهدافشان نرسیده‌اند. هر شخصی در ایالات متحده نتیجه این سیاست‌ها را ببیند، متوجه شکست آن می‌شود. بدیهی است اینها حرف‌های رسانه‌ای است که می‌زنند. دولت فعلی یا آتی آمریکا هیچ راهی ندارند مگر اینکه به ملت ایران احترام بگذارند و مسیر خودشان را اصلاح کنند.

وی افزود: روشن است که سیاست فشار حداکثری ایالات متحده به شکست حداکثری انجامیده است. البته برای تهران، این منافع ملت است که در اولویت قرار دارد. ما سیاست‌هایمان را بر مبنای منافع خودمان اتخاذ می‌کنیم و برای تهران تفاوتی نمی‌کند چه کسی در کاخ سفید حضور دارد. آنچه مهم است عمل و کارنامه اقدامات آن‌ها است.

برجام مهر و موم شده است

سخنگوی دستگاه دیپلماسی کشورمان عنوان کرد: برجام توافقی است که مذاکره، امضا و مهر و موم شده است و چیزی نیست که کسی بتواند آن را مجدد باز کند. ما بر سر چیزی که یک‌بار مذاکره کردیم بار دیگر مذاکره نمی‌کنیم.

خطیب‌زاده درباره اظهارات روز سه‌شنبه محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه درباره استفاده بایدن از فرمان اجرایی برای لغو تحریم‌های ظالمانه علیه جمهوری اسلامی ایران گفت:  ظریف به نکته کاملاً روشنی اشاره‌ نمودند؛ اینکه تمامی فرمان‌های ریاست جمهوری یا فرمان‌های اجرایی که رئیس‌جمهور فعلی آمریکا برای اعمال تحریم‌های ظالمانه علیه ملت ایران استفاده کرده است، باید برداشته شود. راه سریع آن نیز این است که تحریم‌های یک‌جانبه، فراسرزمینی و غیرقانونی علیه ملت ایران با فرمان اجرایی مشابه برداشته شود.

وی تأکید کرد: ما اقدامات خود را هیچ‌گاه به ایالات متحده‌ای که از برجام خارج شده، وصل نکرده‌ایم. پاسخ ایران در چارچوب برجام برای کاهش تعهدات در اصل پاسخ متناسب به عدم پایبندی طرف‌های باقی‌مانده در برنامه جامع اقدام مشترک بوده است و اگر دیگر طرفها به‌ویژه‌ اروپایی‌ها، مستقل از واشنگتن بتوانند منافع رفع تحریمی ایران را طبق همان چیزی که در توافق نوشته شده است تأمین کنند.

سعید خطیب‌زاده درباره سفر اخیر وزیر دفاع عراق به کشورمان گفت: این سفر در چارچوب مراودات بسیار عادی است که میان ایران و عراق انجام می‌شود. سفرهای مقام‌های جمهوری اسلامی ایران و در مقابل، سفرهای مقام‌های عراقی به ایران به‌طور منظم انجام می‌شود؛ البته ما موضوعات جدی برای مذاکره داریم به‌ویژه در ابعاد دفاعی، مبارزه با تروریسم، امنیت مرزها و همکاری‌های مشترک در حوزه‌های مختلفی که به امنیت هر دو کشور مربوط می‌شود.

وی درباره همکاری‌های دفاعی  ایران و عراق تأکید کرد: ماه گذشته همه محدودیت‌های تسلیحاتی ایران لغو شد و ایران این حق را دارد که در چارچوب قوانین و قواعد بین‌المللی و سیاست‌های نظام، همکاری‌های دفاعی خود را با دیگر کشورها انجام دهد و ما از این حق همواره دفاع کرده‌ایم و حق داریم استفاده کنیم.

خطیب‌زاده گفت: ایران هیچ‌گاه به‌دنبال صادرات سلاح به‌عنوان یک سیاست نبوده است، بلکه همکاری‌های دفاعی مشروع و تأمین نیازهای دفاعی  کشورهای دوست را در چارچوب سیاست‌های اصولی خود دنبال کرده است و از این حق نیز هر کجا لازم باشد استفاده می‌کند.

منبع: آنا

برچسب‌ها