داستان اما به این سادگیها نیست زیرا پایان همکاری ملوان و منطقه آزاد، طی ماههای آینده مشکلات بزرگی را بوجود آورده و مانع ادامه حضور باشگاه ملوان در لیگ برتر خواهد شد. این مشکل همان فرصتی که کنفدراسیون فوتبال آسیا به سازمان لیگ برتر داده و تمامی باشگاههای ایران برای حضور در لیگ برتر باید تا پایان سال 2012 (دیماه 1391)، پروانه باشگاهداری حرفهای(lisens club) دریافت کنند.
به همین دلیل مسئولان فدراسیون فوتبال با امضای تفاهمنامهای، پیگیر امور اجرایی لازم برای دریافت مجوز حرفهای باشگاهها را در اختیار اتحادیه فوتبال قرار داد، پروانهای که قرار است مردادماه سال جاری و پس از بازدید نهایی سوزوکی رئیس لیگ حرفهای فوتبال آسیا، برای باشگاههای ایرانی صادر شود.
بهمن صالحنیا سرپرست باشگاه ملوان هم در پایان نشست هفته گذشته اتحادیه به این مسئله این چنین واکنش نشان داد:" اتفاقاتی که امروز رخ داد، من را نگران کرد زیرا در شرایط فعلی برای تحقق خواسته اتحادیه، فدراسیون فوتبال و در نهایت AFC جهت کسب مجوز حرفهای کار بسیار مشکلی پیش رو داریم و خطر سقوط را کاملا احساس میکنیم."
سوزوکی اردبیهشت 89 و اردبیهشت 90 دو مرتبه به ایران سفر کرد تا ساختارهای سخت افرازی و نرم افزاری باشگاههای حاضر در لیگ حرفهای ایران را بررسی کند و این فرصت را به تمامی باشگاهها داد که تا با رفع ایرادات خود بتوانند در بازید نهاییاش پروانه باشگاهداری حرفهای را از کنفدراسیون فوتبال آسیا دریافت کنند.
ملوان یکی از باشگاههایی است که سوزوکی دوبار از این باشگاه و زیر ساختهای آن بازدید کرده و جالب اینکه ملوان یکی از باشگاههایی است که با توجه به امتیازاتی که کسب کرده، میتواند مردادماه lisens club خود را دریافت کند اما با اتفاقاتی که برای مالکیت این باشگاه رخ داد، به احتمال قریب به یقین صدور پروانه باشگاهداری حرفهای تبدیل به یک رویا و البته سدی برای ادامه حضور انزلی چیها در لیگ برتر شود.
صالح نیا با اشاره به اینکه نگران تاریخ 40 ساله ملوان است که به دلیل دریافت نکردن مجوز حرفهای به دسته اول سقوط کند، ادامه داد:" مردم شهر انزلی امروز ماتم زده هستند ولی امیدواریم با حمایت مسئولان مشکلات موجود برطرف شده و ملوان بتواند با کسب مجوز حرفهای به بقایش ادامه دهد."
اما مشکلی که صالحنیا به آن اشاره میکند، اتفاق جدیدی است که برای باشگاه ملوان رخ داده است. سوزوکی در دو بازدیدی که از باشگاه ملوان داشت از بین دو مالک ملوان یعنی سازمان منطقه آزاد انزلی و نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران، تنها سازمان منطقه آزاد انزلی را نهادی مستقل دانست که از بودجه دولت استفاده نمیکند و برای خود درآمدزایی میکند، به همین دلیل آن را به عنوان مالک باشگاه پذیرفت.
در اساسنامهای هم که از باشگاه ملوان برای AFC ارسال شده، سازمان منطقه آزاد انزلی، مالک این باشگاه معرفی شده است. ضمن اینکه مدیران سازمان منطقه آزاد برای اینکه بتوانند از امتیاز بالاتری برای دریافت پروانه باشگاهداری حرفهای استفاده کنند، مدیران مجموعه خود را به عنوان مدیران باشگاه ملوان به AFC معرفی کردهاند و تمام مدیران منطقه آزاد انزلی از جمله مدیر حقوقی، مالی، بازاریابی و ... در مصاحبههای مختلف شرکت کرده و به تایید سازمان لیگ حرفهای فوتبال آسیا درآمدهاند.
تلاشهای فراوان و ستودنی مدیران منطقه آزاد انزلی برای کسب امتیاز بالاتر در آسیا با حضور اردشیر پور نعمت مدیرعامل وقت ملوان که از مدرسان برجسته آسیاست، نمود بیشتری پیدا کرد و سوزوکی باشگاه ملوان را جزو باشگاههای حائز دریافت lisens club اعلام کرده است.
در این شرایط اما نامهای که از سوی فرمانده منطقه چهارم نیروی دریایی ارتش در روزهای نخست سال جدید برای رئیس سازمان منطقه آزاد انزلی ارسال شد، تلاشهای سه ساله مدیران این سازمان را برای دریافت پروانه باشگاهداری حرفهای نقش بر آب کرد. گفته می شود در این نامه خواسته شده هر چه سریعتر اقدام به انحلال موسسه ملوان منطقه آزاد کند و نیروی دریایی خود مدیریت باشگاه را در دست خواهد گرفت.
منطقه آزاد هم پیرو این خواسته به سازمان لیگ اعلام کرد دیگر مالکیت باشگاه ملوان را بر عهده ندارد و باشگاه را به نیروی دریایی تحویل داده و ظرف یک ماه آینده نیز پس از پایان حسابرسی اسناد باشگاه، موسسه ملوان منطقه آزاد را منحل خواهد کرد، همان موسسهای که کنفدراسیون فوتبال آسیا به عنوان مالک رسمی و قانونی باشگاه ملوان به رسمیت شناخته و تمام امتیازاتی که این باشگاه کسب کرده در قبال این موسسه بود!
سرپرست باشگاه ملوان بندرانزلی با تائید این نامه اظهار داشت: " این مسئله در حیطه منِ صالحنیا نیست و تفاهم نامهای بوده که بین منطقه آزاد و نیروی دریایی صورت گرفته است. اگر این اتفاق رخ دهد، در فاصله دوماه و نیم تا حضور نمایندگان AFC، وقت لازم برای کسب الزامات لازم جهت کسب پروانه حرفهای نداریم و اوضاع بدتر از شرایط فعلی خواهد شد."
هر چند نیروی دریایی خواسته با این نامه به نوعی با موضع قوی به همکاری خود با منطقه آزاد پایان دهد و حتی برند این سازمان را نیز پس از سه سال از روی پیراهن خود برداشت، اما درخواست انحلال "موسسه فرهنگی ورزشی ملوان منطقه آزاد"، موسسه ای که به عنوان مالک ملوان در کنفدراسیون فوتبال آسیا معرفی شده، حرکتی است که جای تامل دارد زیرا سوزوکی رئیس لیگ حرفه ای فوتبال آسیا در بازدید مردادماه خود از باشگاه ملوان متوجه خواهد شد موسسهای که دوبار از آن بازدید کرده و مورد تایید هم بود دیگر منحل شده و تیم دارای مالکی دولتی و البته نظامی است، مالکی که به خاطر دولتی بودنش میتواند مانع صدرو پروانه باشگاهداری حرفهای ملوان شود .
اینکه با انحلال "موسسه ملوان منطقه آزاد" که با درخواست نیروی دریایی در حال صورت گرفتن است، چه آیندهای در انتظار باشگاه ملوان و لیگ برتر ما خواهد بود، چندان معلوم نیست اما آنچه کاملا محتمل بوده این است که اگر ملوان نتواند پروانه باشگاهداری حرفهای خود را دریافت کند، اجازه شرکت در لیگ برتر را نخواهد داشت و به طور خودکار به لیگ دسته یک سقوط خواهد کرد.
در این شرایط ویژه در حالیکه صالحنیا امیدوار است با تدابیر ویژه مسئولان استان و بندرانزلی این معضل بزرگ به نوعی برطرف شود و ملوان که نماد فوتبال شمال ایران است، به راحتی به دسته پائینتر سقوط نکند، این سوال مطرح است که با انحلال "موسسه ملوان منطقه آزاد" در این زمان کوتاه چگونه میتوان ملوان را از این خطر بزرگ نجات داد؟
آنچه مشخص است اگر مسئولان به جای اینکه سه سال باشگاه ملوان را به منطقه آزاد انزلی منتقل کنند، آن را سه فصل فوتبالی منتقل میکردند، امروز این مشکل پیش نمیآمد که منطقه آزاد انزلی به نیروی دریایی اعلام کند با توجه به نامه معاون اول رئیس جمهور و تاکید مجلس شورای اسلامی قادر به تامین هزینههای باشگاه ملوان نیست.
ضمن اینکه تمام این اتفاقات میتوانست پس از مردادماه رخ دهد تا چالشهای بوجود آمده میان منطقه آزاد انزلی و نیروی دریایی، حکم سقوط قوی سفید انزلی به دسته اول را امضا نکند.