کد خبر 1150448
تاریخ انتشار: ۱۲ آذر ۱۳۹۹ - ۰۳:۰۴

مطالعه محققان نشان می دهد افراد دریافت کننده واکسن سل موسوم به "ب¬ث¬ژ" کمتر مبتلا به کووید ۱۹ شده و احتمالا آنتی بادی بیشتری در مقابله با این عفونت در بدن شان دارند.

به گزارش مشرق، محققان بیش از ۱۰۰ سال پیش واکسن ب‌ث‌ژ را برای مقابله با بیماری سل تولید کردند.

بیشتر بخوانید:

واکسن کرونا در موارد شدید بیماری، کارایی ۱۰۰درصدی دارد

در ایالات متحده، این واکسن برای افراد پرریسک ابتلاء به بیماری سل و درمان برخی از انواع سرطان مثانه استفاده می‌شود.

دانشمندان معتقدند که این واکسن سیستم دفاعی ذاتی، اولین خط دفاعی بدن در برابر ویروس‌ها و دیگر ارگانیسم‌های مهاجم، را آماده می‌کند. برخلاف مصونیت تطبیقی، مصونیت ذاتی به ندرت عوامل بیماری زای خاصی را که بدن در گذشته با آنها روبرو بوده را هدف قرار می‌دهد.

محققان در مرکز پزشکی سدارس سینا کالیفرنیا، به بررسی تأثیر ب‌ث‌ژ بر کاهش آسیب پذیری در مقابل کروناویروس پرداختند.

بیشتر بخوانید:

«مارسا»؛ بیماری با علائم شبیه به کرونا

دکتر «موشه آردیتی»، سرپرست تیم تحقیق، در این باره می‌گوید: «ما علاقمند به مطالعه واکسن ب‌ث‌ژ بودیم زیرا مدت هاست که مشخص شده این واکسن اثر حافظتی کلی در برابر طیف وسیعی از بیماری‌های باکتریایی و ویروسی غیر از سل، نظیر سپسیس نوزادان و عفونت‌های تنفسی دارد.»

محققان در این مطالعه، نمونه خون ۶۲۰۱ نیروی بخش بهداشت و درمان را جمع آوری کردند و از آنها در مورد سابقه پزشکی شأن از جمله دریافت واکسن ب‌ث‌ژ و واکسن‌های مربوط به عفونت‌های باکتریایی و آنفلوانزا سوال پرسیدند.

در کل، ۱۸۳۶ نفر گفتند که واکسن ب‌ث‌ژ را دریافت کرده اند، ۴۲۷۵ نفر این واکسن را دریافت نکرده بودند و ۹۰ نفر هم مطمئن نبودند.

افرادی که این واکسن را دریافت کرده بودند در طول ۶ ماه گذشته، کمتر علائم ابتلاء به کووید ۱۹ را گزارش کرده بودند.

در بین دریافت کنندگان واکسن ب‌ث‌ژ، تست کرونا ۲.۷ درصد افراد مثبت بود، درحالیکه در بین افرادی که این واکسن را دریافت نکرده بودند تست کرونا ۳.۸ درصدشان مثبت بود.

محققان معتقدند افراد واکسینه شده با ب‌ث‌ژ یا ممکن است کمتر بیمار شده باشند از اینرو آنتی بادی‌های ضد کرونا کمتری تولید کرده اند، یا ممکن است واکنش ایمنی سلولی کارآمدتری را در مقابله با ویروس ایجاد کرده باشند.

منبع: مهر

برچسب‌ها