به گزارش مشرق به نقل از مهر، روزنامه نيويورک تايمز در شماره ديروز خود مدعي شده که "فدا حسين مالکي" سفير ايران در کابل، در سفر اخير "حامد کرزاي" رئيس جمهور افغانستان به تهران، در هواپيماي حامل وي بوده و در اين سفر يک کيسه پول به "عمر داودزي" رئيس دفتر حامد کرزاي داده است.
عمر داودزي کيست؟
"محمدعمر داودزي" از سال 2003 تا کنون يعني زمان انتخاب "حامد کرزاي" به پست رياست جمهوري افغانستان، رئيس دفتر وي بوده است.
داودزي در 12 اکتبر 1957 در حومه کابل متولد شده و تحصيلات خود را تا مقطع ديپلم در افغانستان انجام داده است. وي از مجاهدان افغان در دوران مبارزه با اتحاد جماهير شوروي محسوب مي شود. پس از جنگ داودزي به اسلام آباد پاکستان رفت و در موسسه اي به نام "کودکان را نجات دهيم" مشغول به کار شد. وي سپس با استفاده از بورسيه وارد دانشگاه آکسفورد انگليس شد.
داودزي پس از اخذ فوق ليسانس از اين دانشگاه به اسلام آباد بازگشت و در "برنامه توسعه سازمان ملل" ( UNDP ) مشغول به کار شد. وي در سال 2001 به ژنو منتقل شد و در آنجا مسئوليت "کارشناس توسعه مناطق" برنامه توسعه سازمان ملل را عهده دار شد. وي در سال 2003 به عنوان رئيس دفتر حامد کرزاي معرفي شد.
عمرمحمد داودزي تا سال 2005 دراين سمت بود اما در اين سال به عنوان سفير افغانستان در تهران معرفي شد و تا سال 2007 عهده دار اين سمت بود و پس از آن مجددا به سمت رئيس دفتر حامد کرزاي انتخاب شد.
محمدعمر داودزي در زمان جنگ عليه اتحاد جماهير شوروي از اعضاي حزب اسلامي به رياست "گلبدين حکمتيار"بوده است.
نکات مبهم موجود در ادعاي نيويورک تايمز
از جمله نکات مبهم موجود در ادعاي نيويورک تايمز آن است که عنوان شده "فدا حسين مالکي" سفير ايران در کابل، پولها را داخل يک کيسه که به راحتي محتويات داخل آن مشخص بود به عمر داودزي داده و تمامي حاضران در هواپيما شاهد اين اقدام بوده اند.
پرسشي که در اين مورد مطرح مي شود اين است که آيا چنين چيزي ممکن است که يک فرد ديپلمات کاري را که با هدف دخالت در امور جاري کشوري انجام مي شود را در انظار عمومي و در مقابل چشم سياستمداران و مقامات آن کشورانجام بدهد؟
واکنش دفتر رياست جمهوري افغانستان به ادعاي نيويرک تايمز
بخش مطبوعاتي دفتر رئيس جمهور افغانستان در پاسخ به مهر در مورد اين ادعا گفت : ما شواهدي که نشان بدهد اعضاي دفتر رئيس جمهور از کشوري خاص بويژه ايران کمک نقدي دريافت کرده اند نداريم.
هدف آمريکا از اين ادعا چيست؟
نکته اي ظريف در اين نوشتار وجود دارد و آن اينکه محمدعمر داودزي از اعضاي نزديک به گلبدين حکمتيار است و از آنجا که حکمتيار هم اکنون از سوي آمريکا تحت تعقيب است، واشنگتن در تلاش است تا با استفاد از اين حربه از دولت افغانستان سهم خواهي کند.
بر اساس اعلال "احمد سعيد" از تحليلگران امور افغانستان در کابل و خبرنگار مهر در افغانستان از ميان همراهان سابق حکمتيار اين فقط داودزي نيست که در دولت افغانستان حضور دارد بلکه افراد ديگري همچون وزير اقتصاد فعلي افغانستان و "وحيدالله سباون" مشاور رئيس جمهور در امور اقوام و قبايل نيز در گذشته از اعضاي حزب حکمتيار بوده اند.
از آن گذشته سباون داماد حکمتيار محسوب مي شود، بنابراين اينکه داودزي از اعضاي حزب اسلامي به رياست حکمتيار بوده دليل هجمه عليه او نمي شود.
در هفته گذشته شوراي عالي صلح افغانستان به طور رسمي کار خود را به رياست "برهان الدين رباني" رئيس جمهور اسبق افغانستان آغاز کرد. در ميان اعضاي اين شورا که بر اساس اعلام دولت افغانستان نهادي مستقل است نيز افرادي حضور دارند که در زمان جنگ عليه اتحاد جماهير شوروي عضو حزب اسلامي حکمتيار بوده اند.
نکته موجود در همين است که شوراي عالي صلح افغانستان که مسئوليت آن مذاکره با طالبان با هدف آشتي ملي در افغانستان است نهادي مستقل محسوب مي گردد و اين يعني آنکه نه دولت افغانستان و نه نيروهاي ائتلاف در آن دخالتي نمي کنند.
اما مگر آمريکا با صرف ميلياردها دلار هزينه و متحمل شدن تلفات جاني و مالي بيشمار راضي مي شود که آينده افغانستان بدون دخالت واشنگتن شکل بگيرد؟
"احمد سعيد" از تحليگران به نام افغانستان در کابل در اين باره مي گويد : شکي در اين نيست که نيويورک تايمز مجري سياست هاي کاخ سفيد است و هدف از انتشار اين گزارش آن است که بطور مستقيم به عمر داودزي و بطور غير مستقيم بر برهان الدين رباني فشار بياورد.
بر اساس اين گزارش، از آنجا که داودزي و برخي از اعضاي شوراي عالي صلح افغانستان در سالهاي دور عضو حزب اسلامي بوده اند، آمريکا تلاش مي کند تا با پرداختن به اين موضوع در پي اجراي سياست هاي خود در افغانستان باشد.
آمريکا که در ريزترين امور افغانستان حتي در انتخاب وزيران دولت اين کشور بر حامد کرزاي فشار وارد مي کند بعيد است که در طرح مذاکره با طالبان خود را هيچ کاره ببيند؛ از همين رو در تلاش است تا با پرونده سازي عليه حکمتيار و اطرافيانش که اکنون در نهادهاي مختلف دولت افغانستان حضور دارند و جزو افراد خوشنام نيز محسوب مي شوند اهرمي را براي فشار بر دولت کرزاي ونهادهاي دولتي افغانستان از جمله شوراي عالي صلح و سهم خواهي از آن بدست بياورد.
روزنامه نيويورک تايمز در شماره ديروز خود ادعايي را عليه ايران مطرح کرده که نکات مبهم موجود در آن دليلي است تا دروغ بودن آن بر حقيقت بودنش ارجحيت داشته باشد.