کد خبر 115270
تاریخ انتشار: ۱۰ اردیبهشت ۱۳۹۱ - ۱۲:۲۷

نامجو مطلق در پاسخ به اين سوال كه مصاحبه‌هاي اعضاي هيات مديره تا چه اندازه بر ايجاد حواشي استقلال تاثير داشت، گفت: سال گذشته دلايل موفقيت استقلال اين بود كه اين تيم هيات مديره نداشت و فتح‌الله‌زاده با تصميمات خود تيم را جلو مي‌برد.

به گزارش مشرق، مجيد نامجو مطلق در گفت‌وگو با ايسنا درباره علت دوري استقلال از كسب جام قهرماني و افت اين تيم اظهار كرد: فكر مي‌كنم استقلال امسال تيم پر قدرتي بود و مهره‌هاي زيادي داشت و حتي در آغاز فصل به اين تيم كهكشاني مي‌گفتند. استقلال شروع خوبي داشت و توانست نتايج خوبي هم كسب كند و در نيم فصل اول با اختلاف نسبت به رقبايش در صدر قرار بگيرد، اما رفته‌رفته شرايط بر هم ريخت و مشكلاتي مانند بحث‌هايي كه بين بازيكنان و مربي پيش آمد، گريبان اين تيم را گرفت و حاشيه ايجاد كرد. همچنين حاشيه‌هاي مديريتي و صحبت‌هاي كه در مطبوعات انجام شد، در مجموع لطمه جبران ناپذيري را به استقلال زد و در اين اواخر اين حاشيه‌ها به مديريت كشيده شد كه فكر مي‌كنم همين مساله دليلي شد كه تيم خوب و قدرتمند استقلال از كورس قهرماني فاصله بگيرد و هر چه به انتهاي فصل نزديك‌تر شديم، اين حواشي بيشتر شد. البته هميشه اطراف تيم‌هاي بزرگ خصوصا استقلال و پرسپوليس حاشيه وجود دارد، ولي فكر مي‌كنم كه هر چه زمان گذشت، اين مشكلات در استقلال بيشتر شد.

نامجو مطلق در ادامه بيان كرد: در استقلال شرايطي ايجاد نشد تا اين حاشيه‌ها جمع شود و ديديم كه رفته‌رفته استقلال ضعيف‌تر شد و نتايج نامناسبي را كسب كرد. البته خدا را شكر كه توانستند در جام حذفي قهرمان شوند. تيمي كه همه انتظار داشتند به راحتي دو جام بگيرد، در انتهاي فصل به خاطر مشكلاتي كه به وجود آمد، نتوانست قهرمان ليگ شود.

پيشكسوت استقلال افزود: اين تيم از نظر فوتبالي و فني تيم بزرگي بود و خيلي‌ها معتقد بودند كه پس از سال‌ها با توجه به مهره‌هاي كه در استقلال وجود دارد، مي‌تواند در ليگ قهرمانان عرض اندام كند و مدعي قهرماني در آسيا باشد. استقلال از نظر فني در سطح بالايي قرار داشت، اما شرايطي به وجود آمد كه هفته به هفته اين تيم از شرايط ايده‌آل خارج شد، ضمن اين كه مصدوميت‌هاي بازيكنان و همچنين رفتن مجيدي تاثير زيادي بر عملكرد استقلال داشت و لطمه‌هاي جبران ناپذيري را به اين تيم وارد كرد.

وي همچنين درباره عملكرد كادر فني استقلال نيز اظهار كرد: كادر فني استقلال، كادر بسيار خوبي است كه با اين تيم نتايج خوبي را كسب كرد و حتي فصل گذشته نيز عملكرد خوبي داشت. فكر مي‌كنم بيش از هر چيز حواشي، استقلال را به مشكل كشاند. معتقدم اگر برخورد قوي‌تري با اين مسايل مي‌شد و زماني كه يك بازيكن حاشيه درست مي‌كرد، از همان اول اين حاشيه‌ها قطع مي‌شد و اگر با قدرت بيشتري نسبت به اين مسايل عكس العمل نشان داده مي‌شد، شرايط به اين گونه پيش نمي‌رفت.

وي ادامه داد: هميشه پتانسيل تيم است كه كمك حال كادر فني مي‌شود و اعتقادم اين است كه اگر تيمي ستاره داشته باشد، اما آن‌ها در قالب تيم حركت نكنند، نتيجه‌ خوبي نمي‌دهد. ممكن است چنين بازيكناني در كوتاه مدت به تيم كمك كنند، اما در بلند مدت مي‌توانند مشكلاتي را به وجود بياورند، ولي اگر ستاره‌ها در قالب تيم باشند، باعث مي‌شوند كه نتيجه‌ لازم گرفته شود. نمونه بارز اين مساله هم سپاهان است. اين تيم سال گذشته بازيكنان بزرگي داشت و به نوعي دو تيم محسوب مي‌شد، ولي امسال بسياري از بزرگان سپاهان از اين تيم جدا شدند و تيم ضعيف‌تر شد، اما از آنجايي كه همه در قالب تيم كار مي‌كردند، تاكتيك تيمي غلبه كرد و با همين وضعيت به عنوان شانس اول قهرماني در صدر جدول قرار گرفتند.

نامجو مطلق در پاسخ به اين سوال كه مصاحبه‌هاي اعضاي هيات مديره تا چه اندازه بر ايجاد حواشي استقلال تاثير داشت، گفت: سال گذشته دلايل موفقيت استقلال اين بود كه اين تيم هيات مديره نداشت و فتح‌الله‌زاده با تصميمات خود تيم را جلو مي‌برد. روند كار به گونه‌اي پيش مي‌رفت كه اين مشكلات وجود نداشت. متاسفانه در فوتبال ما باب شده است كه اعضاي هيات مديره مصاحبه كنند، در حالي كه در فوتبال حرفه‌اي نبايد اعضاي هيات مديره يك باشگاه مصاحبه كنند. هيات مديره نهادي تصميم گيرنده است كه تصميمات كلان را مي‌گيرد و بر اساس اين تصميمات باشگاه مسير خود را طي مي‌كند، ولي در ايران هر روز اعضاي هيات مديره مصاحبه مي‌كنند و حتي گاهي بعضي‌ها مانند فرزامي درباره شرايط تيم و اين كه خوب نتيجه‌ نمي‌گيرند، صحبت مي‌كنند. هيچ جا اين طور نيست. اگر فوتبال ما حرفه‌اي است، بايد اصول حرفه‌اي هم رعايت شود. هيات مديره بايد تصميم گيرنده باشد و مدير عامل اين تصميمات را اجرا كند.

وي ادامه داد: در ساير كشورها هيچ موقع اين مسايل رسانه‌اي نمي‌شود، اما در ايران هر كس نظر شخصي خود را مي‌دهد و درباره تيم صحبت مي‌كند. در فوتبال حرفه‌اي وقتي هيات مديره كادر فني را انتخاب مي‌كند به او زمان مي‌دهند تا كارش را پيش ببرد. اگر خواسته مدير عامل و هيات مديره برآورده شد، با او ادامه مي‌دهند، اما در غير اين صورت جايگزيني را براي او انتخاب مي‌كنند، در حالي كه اين مساله رسانه‌اي نمي‌شود و هر روز خبري از حاشيه و اولتيماتوم نيست.

مجيد نامجو مطلق با اشاره به نحوه كناره‌گيري پپ گوارديولا و انتخاب سرمربي جديد اين تيم اظهار كرد: مطمئن باشيد كه جايگزين گوارديولا در طول 24 ساعت تعيين نشده است و از قبل برنامه مشخصي براي اين مسايل داشتند. آن‌ها از قبل دستيار گوارديولا را به عنوان جايگزين اين مربي انتخاب مي‌كنند، در حالي كه هيچ اولتيماتومي هم به كسي نمي‌دهند. در فوتبال حرفه‌اي حاشيه ايجاد نمي‌كنند و تا حدي از يك مربي حمايت مي‌كنند و اگر او نتيجه‌ نگيرد، جايگزين او را انتخاب مي‌كنند، ولي در فوتبال ما اين مسايل شرايط حرفه‌اي خود را به دست نياورده است.