کد خبر 1154507
تاریخ انتشار: ۲۱ آذر ۱۳۹۹ - ۲۱:۲۹

لانه‌های ویروس کرونا که از سال گذشته تاکنون میهمان ناخوانده ما شده‌اند، کدامند؟

به گزارش مشرق، یکی از ویژگی هایی که انواع ویروس ها را قدرتمندتر می کند، وجود لایه های محافظتی مقاوم در آن ها برای بقا در خارج از بدن میزبان است،  این لایه ها باعث می شوند که ویروس در شرایط سخت، مثل قرار گرفتن در محیط های غیرزیستی مانند سطح پوست، سطوح غیرجاندار و غیره، مقاومت بیشتری داشته باشند.

ویروس کرونا می تواند بر روی سطوح مختلف از چند ساعت تا چند روز فعال باقی بماند و باعث آلوده شدن افراد شود.

بیشتر بخوانید:

روایت یک روز بدون ماسک؛ بدون جریمه!

فروشگاه ها، لباس های دست دوم، مواد غذایی بسته بندی شده، وسایل ارتباطی مانند تبلت، رایانه، موبایل و سطوح سرامیکی و چوبی از لانه های این ویروس هستند.

بر اساس نتایج تحقیقات محققان، با توجه به احتمال آلودگی سطوح و ماندگاری ویروس کرونا روی آنها از ۲۴ ساعت تا سه روز و نیز به منظور تامین آرامش روانی افراد، لازم است افراد بهداشت فردی را در  استفاده از مواد غذایی بسته بندی شده، پوشاک دست دوم و وسایل ارتباطی که جزو لانه های ویروس کرونا هستند، رعایت کنند.

دانشگاه جانز هاپکینز در زمینه نحوه استفاده از مواد غذایی بسته بندی شده توصیه می کند بعد از شستشوی دست ها، محتویات داخل بسته بندی به ظرف یا پلاستیک تمیز دیگری منتقل و پلاستیک یا ظرف بسته بندی دور انداخته شود. همچنین با یک دستمال تمیز آغشته به مواد ضدعفونی کننده، سطوح پلاستیکی یا شیشه ای حاوی مواد غذایی را باید پاک کرد.

در مستند راهنمای بهداشت وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی در خصوص نگهداری و آماده سازی مواد غذایی برای مقابله با ویروس کرونا توصیه شده قبل از مصرف محصولات غذایی بسته بندی شده، ظروف آنها را شسته و ضدعفونی کنیم.

با توجه به شواهد موجود بهتر است هنگام استفاده از مواد غذایی بسته بندی شده، بسته بندی آن‌ها را باز کنید و محتویات را در ظرف دیگری بریزید و در خانه نگهداری کنید. همچنین ظرف بسته بندی باید دور انداخته شود.

بر اساس مطالعات مختلف، ویروس کرونا می تواند بر روی سطوح، مواد غذایی بسته بندی شده، وسایل ارتباطی و پوشاک تا پنج روز باقی بماند به همین خاطر توجه به بهداشت این وسایل ضروری است و باید در استفاده از آنها احتیاط شود.

مسعود مردانی متخصص بیماریهای عفونی نیز در این زمینه می گوید: پوشاک دست دوم بویژه لباسهای تاناکورایی عامل بسیار مهمی برای انتقال ویروس کرونا هستند و افرادی که این لباسها را عرضه می کنند باید قبل از فروش در فروشگاهها  شست و شو و ضدعفونی کنند.

وی ی با اشاره به اینکه مواد غذایی بسته شده نیز می تواند یکی از لانه های ویروس کرونا باشد، توصیه می کند: مواد غذایی و سایر محصولات را قبل از استفاده شست و شو یا ضدعفونی کنند و اگر ماده غذایی گرم را از بیرون تهیه می کنند دوباره قبل از مصرف گرم کنند.

مردانی تاکید می کند: ویروس کرونا شاید ضعیف شود اما  در همان سطح چنان قادر است که افراد را درگیر سازد و از آنجایی که کرونا ویروس جدیدی است برای سیستم ایمنی بدن ناآشنا بوده و اگر فردی به این ویروس مبتلا شد باید خود قرنطینه و اقدامات درمانی را انجام دهد.

وی می افزاید: ویروس کرونا از طریق دست آلوده منتقل می شود و با لمس دست آلوده به بینی و چشم این ویروس وارد بدن شده و مشکلات جدی آغاز می شود و میانگین دوران نهفتگی کرونا پنج روز است و در ۹۰ درصد افراد مبتلا علایم ۱۰ روز پس از تماس با ویروس ظاهر می شود.

وی تاکید می کند:تمام سطوحی که تحت  تماس مکرر دست ها قرار دارند و میکروب ها  در آنجا جمع می شوند که ویروس کرونا ظاهر می شود، شستشوی مرتب با آب و صابون یا مواد ضدعفونی کننده آسان ترین راه پیشگیری از کرونا است.

این پزشک ادامه می دهد: رعایت بهداشت فردی، تنفسی و اجتماعی بهترین نحو ممکن از عدم آلوده شدن و انتشار ویروس کرونا است و افرادی که دارای علایم کرونا هستند حتما به پزشک مراجعه کرده و اقدامات درمانی و مداخلات دارویی را سریعتر انجام دهند و از تماس با سایر افراد خودداری کنند.

بیماری کووید۱۹ بر اساس آمار رسمی کشورها تاکنون بیش از ۶۷ میلیون نفر را در دنیا مبتلا کرده و بیش از یک میلیون و ۵۰۰ هزار نفر نیز بر اثر این بیماری جان خود را از داده‌اند. ایران از نظر تعداد فوت کرونا و بدون در نظر گرفتن نسبت جمعیت نهمین کشور دنیاست. تعداد فوت کرونا در آمریکا، برزیل، هند، مکزیک، انگلیس، ایتالیا، فرانسه و اسپانیا بیش از ایران بوده است.

ویروس کرونا با دست آلوده یا عطسه و سرفه و حتی قطرات تنفسی از طریق دهان، بینی و چشم به افراد منتقل می‌شود. تنگی نفس، خستگی و بدن درد، اختلال در بویایی و چشایی و مشکلات گوارشی از جمله علائم بیماری کووید ۱۹ است. بیش از ۸۰ درصد مبتلایان به ویروس دچار بیماری خفیف می‌شوند.

محدودیت‌های جدید کرونایی از شنبه اول آذر در ۴۴۸ شهر شامل ۱۶۰ شهر با وضعیت قرمز، ۲۰۸ شهر با وضعیت نارنجی و ۸۰ شهر با وضعیت زرد به مدت دو هفته اجرا می‌شود.

با رنگ برخی شهرها از جمله تهران که بر اساس اعلام وزارت بهداشت از ۱۵ آذر از قرمز به وضعیت نارنجی تغییر وضعیت داده است، میزان محدودیت ها در شهرهایی که مانند تهران از وضعیت قرمز به نارنجی رسیده اند، کاهش یافته، برخی مشاغل مانند پاساژها، فروشگاههای بزرگ، فروشگاههای لباس، اسباب بازی، مراکز خرید و فروش خودرو و املاک، قنادی ها و بستنی فروشی ها بازگشایی می شوند اما تردد بین شهری با خودروهای پلاک غیر بومی ممنوع است و هر گونه تردد با خودرو از ساعت ۲۱ تا چهار صبح از این پس نه تنها در شهرهای قرمز بلکه در شهرهای نارنجی هم ممنوع است.

علیرضا رئیسی، سخنگوی ستاد ملی کرونا گفته است: وضعیت نارنجی در تهران شکننده است.

منبع: ایرنا