کد خبر 1157244
تاریخ انتشار: ۲۹ آذر ۱۳۹۹ - ۰۱:۳۶

«ایرانی‌ها با غرور ملی شناخته می‌شوند و اجازه نمی‌دهند آمریکا، خواسته‌های خود را به آنها تحمیل کند.»

به گزارش مشرق، کیهان در ویژه های خود نوشت: این تحلیل را روزنامه گلوبال تایمز به قلم «نیوسانگ» استاد مطالعات خاورمیانه در دانشگاه روابط بین‌الملل شانگهای منتشر کرد و نوشت: رئیس‌جمهور جدید آمریکا از حزب دموکرات، در قبال روابط ایران- آمریکا، اصولاً پایبند رویکردی خواهد بود که در دولت اوباما وجود داشت. بایدن آشکارا گفته که همچنان دیدگاه‌های قبلی خود را در قبال توافق هسته‌ای ایران دارد، و این که اگر تهران پایبندی کامل خود را به این توافق از سر گیرد، واشنگتن نیز به آن بازخواهد گشت. اما تهران می‌گوید تنها در صورتی مذاکره خواهد کرد که واشنگتن تحریم‌هایش را علیه ایران لغو کند.

ایران برای رویکرد خود در قبال بایدن، یک منطق اساسی دارد. نخست، وجهه ملی ایران با غرور شدید همراه است و با آن شناخته می‌شود. گرچه ایران امیدوار است تنش‌هایش در روابط با آمریکا کاهش یابد، ولی نمی‌خواهد دولت آمریکا بر او ریاست کند.

دوم، ایران به آمریکا اعتمادی ندارد. ایران دلایلی دارد که نسبت به انگیزه‌ها و اقدامات دولت آمریکا تردید داشته باشد. با وجود شکست ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری، تأثیر «ترامپیسم» بر آمریکا همچنان مشهود است. این احتمال وجود دارد که حتی پس از به قدرت رسیدن بایدن و تشکیل دولت او، ترامپیسم بدون ترامپ همچنان بر سیاست خارجه بایدن تأثیر بگذارد.

دولت بایدن یعنی بازگشت اردوگاه «تشکیلاتی» آمریکا که بر نظم جهانی چندجانبه‌گرا تمرکز می‌کند. روابط آمریکا با ایران در سال‌های اخیر بر «صلح سرد» استوار بوده است. آمریکا امیدوار است بر ایران فشار آورد تا آن را به ایجاد تغییر وادارد.