کد خبر 115966
تاریخ انتشار: ۱۲ اردیبهشت ۱۳۹۱ - ۱۲:۱۷

کسی که هم از وزارت ورزش سهم می‌گیرد و هم خودش درآمدزایی می‌کند، در آن مقطع نباید مشکل مالی داشته باشد. متولیان امر با مدیری که تعهد داده اما به تعهدش عمل نکرده چه برخوردی می‌کنند؟ آیا نباید از او بپرسند چه میزان درآمدزایی کرده، مسئله این است که فرقی بین دوغ و دوشاب نیست.

به گزارش مشرق، امیر واعظ آشتیانی در گفت‌وگو با فارس درباره اینکه زمزمه‌هایی مبنی بر بازگشت وی به عرصه مدیریتی ورزش شنیده شده، اظهار داشت: من علاقه‌ای به بازگشت به ورزش ندارم. آنهایی که دست و پا می‌زنند تا حفظ‌شان کنند به دنبال این موضوع هستند. من قائم مقامی سازمان تربیت بدنی و باشگاه استقلال را واگذار کردم. اگر قرار بر ماندن بود تن به رفتارهای غیر متعارف می‌دادم اما با باورهایم زندگی می‌کنم نه با پول و پست و مقام. مردم بهترین قاضی هستند و افرادی که از در بیرون می‌کنند و از پنجره به درون می‌آیند را می‌شناسند و فرق آدم‌های خلاق با لمپن را می‌دانند.

وی در خصوص شکایت رینالدو که در زمان او به استقلال پیوسته بود و خطر حذف این تیم از لیگ قهرمانان آسیا گفت: این بازیکن حقش را می‌خواهد و باید به او بدهند. ما هم پول یونگ که در مدیریت قبل از من پرداخت نشده بود، را دادیم. به رینالدو پولش را ندادند و او هم شکایت کرده است.

مدیرعامل پیشین باشگاه استقلال اضافه کرد: یونگ 120 هزار یورو طلبکار بود و با او مذاکره کردیم و پولش پرداخت شد. مگر پرداخت یونگ جزو تعهدات من بود؟ زمانی که مدیرعامل استقلال بودم 5 میلیارد تومان بدهی از قبل این باشگاه را پرداخت کردم. مدارک آن هم موجود است و در یک برنامه زنده رادیویی مجری این مدارک را قرائت کرد. رینالدو هم مثل دیگران قرارداد بسته و قراردادش هم متعارف بوده است.

واعظ آشتیانی در این خصوص که به طور کل چارت باشگاه های ما دچار اشکال است که هر مدیری می‌رود، بدهی از خود به جای می‌گذارد، عنوان کرد: من که اصراری ندارم بگویم چرا این بدهی‌ها را پرداخت کرده‌ام هر مدیری که در رأس کار قرار می‌گیرد، باید چارچوبی را برای خود فراهم کند و این مسائل ربطی به ساختار و چارت ندارد. اشکال در این است که اگر وزارت ورزش برای باشگاه‌هایی مثل پرسپولیس و استقلال بودجه‌ای در نظر بگیرد، چنین اتفاقاتی رخ نمی‌دهد. وقتی که بودجه برای باشگاه در نظر گرفته شود، مجبور است بر اساس همان مصوبه خرج کند و دیگر این اتفاق نمی‌افتد که به بازیکن ایرانی که 300 میلیون تومان می‌ارزد 600 میلیون تومان داده شود.

وی در این باره که گفته می‌شود، باشگاه‌ها باید خصوصی شوند و دولت نمی‌تواند به ورزش حرفه‌ای پول دهد، خاطرنشان کرد: در هیچ قانون فیفا نیامده که دولت‌ها باشگاه نداشته باشند، چنین منعی وجود ندارد. دولت می‌تواند اگر باشگاهی دارد آن را واگذار کند و تنها چیزی که در فیفا آمده این است که باشگاه جنبه تجاری داشته باشد و بتواند درآمدزایی کند و نباید این مسائل را کنار هم بگذاریم.

مدیرعامل سابق استقلال گفت: ‌اولین سالی که به استقلال آمدم نامه‌ای به علی آبادی رئیس وقت تربیت بدنی نوشتم و از او خواستم برای دو باشگاه پرسپولیس و استقلال ردیف بودجه تعریف کند تا در چارچوب همان ردیف بودجه هزینه کنیم. در این نامه آوردم که درصدی هم برای درآمدزایی باشگاه‌ها در نظر گرفته شود اما علی‌آبادی رفت و سعیدلو آمد و این نامه بررسی نشد. هم‌اکنون اگر می‌خواهیم دو باشگاه پرسپولیس و استقلال را حفظ کنیم وزارت ورزش باید برای آنها بودجه درنظر بگیرد و کسی هم که نمی‌تواند با این شرایط کار کند، باید به او بگویند خوش آمدی.

واعظ تصریح کرد: اگر قرار بود 50 درصد هزینه‌های باشگاه به عهده مدیر باشد، پس چرا باید بدهی داشته باشد؟ اگر مدیری تعهد می‌دهد که می‌تواند 50 درصد درآمدزایی کند، چرا عملکرد او بررسی نمی‌شود که این درآمدزایی شده یا خیر؟ کسی که هم از وزارت ورزش سهم می‌گیرد و هم خودش درآمدزایی می‌کند، در آن مقطع نباید مشکل مالی داشته باشد. متولیان امر با مدیری که تعهد داده اما به تعهدش عمل نکرده چه برخوردی می‌کنند؟ آیا نباید از او بپرسند چه میزان درآمدزایی کرده، مسئله این است که فرقی بین دوغ و دوشاب نیست.

وی تاکید کرد: کسی که می‌گوید درآمدزایی کردم یا باید تشویق شود و یا اگر موفق به انجام این کار نشده با او برخورد شود و متولیان امر باید از او بخواهند که این خسارت را جبران کند. چنین مسئله‌ای در عرصه‌های مختلف به چشم می‌آید. این برای من جای سؤال دارد که چه اتفاقی برای آن مدیری که تعهد داده و نمی‌تواند به آن عمل کند، می‌افتد؟ اگر درآمدزایی شده چرا بدهکارید، اگر بدهی گذشته را داده‌اید، چرا حساب و کتاب نمی‌شود؟ بر چه اساسی این پول‌ها پرداخت شده است؟ به جای بررسی این مسائل این حرف‌های بی محتوا و بی‌ربط است که زده می‌شود و تا دلتان بخواهد حرف یاوه می‌زنند.

واعظ آشتیانی در خصوص اینکه گمانه‌زنی شده در صورت فتح‌الله‌زاده از استقلال وی یکی از گزینه‌های بازگشت به این باشگاه است گفت: یک درصد هم نباید به این موضوع فکر کنیم که می‌خواهم به استقلال برگردم. نه تنها به استقلال بلکه به بازگشت به ورزش هم علاقه‌ای ندارم. شاید در آینده چنین تصمیمی بگیرم، اما اکنون که هزاردستان برای این ورزش تعیین و تکلیف می‌کنند، حضور معنایی ندارد و علاقه‌ای به ورود آن ندارم. آشتیانی به حرفش مومن است و هزار مدل صحبت نمی‌کند. من به باورهایم اطمینان دارم و اگر هم با رسانه‌ای صحبت می‌کنم در حد تکلیف است و فقط نظرم را می‌گویم.

وی خاطرنشان کرد: اگر قرار به بازگشت بود، راهکارهای لازم برای آن را دارم. اگر در این روزگار کسی را پیدا کردید که به او پست بدهند و او این پست را پس بزند، سلام من را برسانید اما من به خاطر اینکه احساس کردم می‌خواهند با حیثیت و آبروی مردم بازی کنند، عقب‌نشینی کردم و قائم مقامی سازمان را پس زدم. هیچکس نمی‌تواند تحت هیچ شرایطی من را تطمیع کند. چنین چیزی را در من نخواهید دید. اکنون هم مشغول کارهای اقتصادی و صنعتی هستم و فقط تأسف می‌خورم که چرا رسانه‌ها با افراد بی‌ادبی مصاحبه و حرف‌های او را هم درج می‌کنند.