کد خبر 1159829
تاریخ انتشار: ۵ دی ۱۳۹۹ - ۱۴:۴۳

فرمانده ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران، گفت: با اجرای طرح غربالگری بهداشتی جامع در محله هرندی می‌توانیم شاهد یک نمونه موفق از تحقق عدالت اجتماعی در سلامت باشیم.

به گزارش مشرق،  علیرضا زالی، در بازدید از طرح غربالگری بهداشتی و جامع محله هرندی، از این طرح به عنوان یک الگوی اجتماعی صحیح نام برد و ضمن تقدیر از دست اندرکاران اجرای آن، مستندسازی و بازتکثیر این تجربه موفق اجتماعی را ضروری برشمرد.

وی با اشاره به دشواری اجرای این طرح در منطقه هرندی با توجه به تراکم جمعیتی و ساختارهای اقتصادی و اجتماعی پیچیده به دستاوردهای چشمگیر و نتایج ارزنده آن اشاره کرد.

زالی، سه رمز موفقیت اجرای طرح در این محله را همدلی مردم، مشارکت بین بخشی و برنامه ریزی منسجم و داشتن نقشه راه و تعهد به آن ذکر کرد و با توجه به مردم مدار و مردم محور بودن آن گفت: جنس کار مردمی است و هرجا ظرفیت‌های مردمی بسیج شده حتماً توفیقات بسیاری حاصل شده است.

وی، آمار پایین مرگ ناشی از کرونا در منطقه ۱۲۰۰۰ خانواری هرندی در طی ۱۰ ماهه گذشته را نشانه اثربخشی این طرح و از دستاوردهای ارزنده حوزه سلامت عنوان کرد و با توجه به مختصات اقتصادی و اجتماعی منطقه، آن را رکوردی غرور آمیز و افتخارآفرین دانست.

زالی، استعدادیابی، تهیه نقشه اجتماعی و فایل تفصیلی مردمی، توانمندسازی محله‌ای اجتماعی، ارتقای اطلاعات و سواد سلامت و اجتماعی مردم را از دیگر دستاوردهای این طرح ذکر کرد که در ایجاد تحول در منطقه اثرگذار است.

وی در ادامه با تاکید بر تداوم این طرح محله محور، گفت: برای تدوین بهتر این کار باید مدل سازی انجام شود که این مدل سازی یک الگوی نظام ارجاع است. بهترین نقطه برای شکل گیری نظام ارجاع واقعی و پزشک خانواده این منطقه است. این دستاوردها باید تکامل یابد و تکامل آن در نظام پزشک خانواده خواهد بود.

زالی با بیان اینکه طرح مذکور از استقامت و قوت کافی برای معرفی به عنوان یک الگوی موفق در عرصه جهانی برخوردار است، خاطرنشان کرد: با کمک سازمان‌ها و دست اندرکاران اجرای این طرح باید شاهد یک نمونه موفق از عدالت اجتماعی در سلامت در این محله باشیم.

فرمانده ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران، مشارکت ۸۵ درصدی خانواده‌های محله هرندی در این طرح را مطلوب دانست و گفت: این موضوع نشان می‌دهد در متن محله استقبال و اعتماد به شما شکل گرفته است و مردم این منطقه به شما اعتماد کردند که این سرمایه، یک ذخیره فاخر و گنجینه اجتماعی است که باید از آن حراست کنید.

زالی به جوانان مجری این طرح که بدون چمشداشت و بخاطر عرق محلی پا به میدان گذاشتند خداقوت گفت و از تلاش‌های ارزنده آنان تقدیر کرد.

وی، محلات را زنده و پویا و دارای ارزش و هویت خواند و هویت بخشی، اعتلای هویت و شکل گیری عرق محلی را یکی از کارهای انجام شده در محله هرندی ذکر کرد که با کمک شهرداری انجام شده و بر لزوم ترویج این طرح اجتماعی و سلامتی در حوزه رسانه‌ای تاکید کرد.

فرمانده ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران، در پایان از تلاش‌های تمامی مسئولان و مجریان این طرح تقدیر کرد و گفت: این کار تیمی و مشارکت بین نهادی در محله هرندی باعث بسترسازی مناسب برای اجرای طرح‌های گسترده‌تر و متعالی تر اجتماعی خواهد شد.

منبع: مهر