طراحی وب سایت یک امر مهم و ضروری برای صاحبان مشاغل به حساب می آید. در دنیای کنونی و با امکان دسترسی به اینترنت در اکثر نقاط جهان، نیاز به سایت برای کلیه کسب و کارها احساس می شود. به عبارت دیگر بهتر است هر کسب و کاری برای اینکه فراموش نشود، یک سایت یا یک فضا در اینترنت داشته باشد. شرکت های مختلفی به طور اختصاصی به این امر مبادرت کرده و برای کسانی که به سایت نیاز دارند، وب سایت های گوناگونی طراحی می کنند. ولی آیا می دانید که طراحی سایت چه مراحلی دارد و انواع وب سایت کدامند؟ اگر می خواهید با این مراحل آشنا شده و اطلاعات خود را در این زمینه افزایش دهید، با ما تا انتهای مقاله همراه شوید.
انواع وب سایت از نظر فنی کدام است؟
به طور کلی وب سایت ها را از نظر فنی به سه دسته کلی تقسیم بندی می کنند که عبارتند از: سایت های استاتیک، سایت های داینامیک و سایت های نیمه داینامیک. وب سایت های استاتیک را با استفاده از جاوا اسکریپت، CSS و HTML طراحی می کنند. این وب سایت ها یک بار طراحی کرده و در ادامه کار با تغییرات کمی ویرایش می کنند. کد نویسی در آنها کم حجم بوده و سرعت بارگذاری با توجه به حجم کم کدها بالاست.
این سرعت بارگذاری بالا سبب می شود که موتورهای جستجو به سرعت این سایت ها را تأیید کنند. هزینه طراحی وب سایت های استاتیک از دو نوع دیگر ارزان تر است و رعایت اصول سئو در آنها آسان است. وب سایت های داینامیک و نیمه داینامیک از سایت های استاتیک منعطف تر هستند. این وب سایت ها را می توان تغییر داد ولی به علت سنگین بودن به سختی بارگذاری می شوند. اغلب برای معرفی کالا از این وب سایت ها استفاده می شود. در بخش بعدی به مراحل ساخت یک وب سایت می پردازیم.
بررسی مراحل طراحی یک وب سایت
برای طراحی سایت باید مراحل مختلفی را پشت سر بگذاریم تا بتوانیم سایت حرفه ای و موفق در هر زمینه کاری داشته باشیم. در این بخش درباره این مراحل صحبت می کنیم.
بررسی نیازهای سایت
مهمترین و همین طور اولین قدم برای طراحی یک سایت، آگاهی از نیازهای آن است. باید یک طراح بداند که این وب سایت مورد نظر به چه امکاناتی نیاز دارد و قصد مدیر سایت یا کارفرما از این طراحی چیست؟ این نیازها را باید کارفرما برای طراح سایت شرح داده و خواسته های خود را بیان کند.
بررسی و تحقیق محتوای گرد آوری شده و ارائه آن
در این مرحله و بعد از تحلیل نیازهای سایت و کاربران، نوبت به بررسی محتوای وب سایت است. طراح باید محتوای سایت را اعم از عکس، فیلم، لوگو، اطلاعات تماس، نمونه کالاها، متن درباره ما، خدمات و غیره را آنالیز کرده و نتیجه آن را به کارفرما یا مدیر سایت ابلاغ کند. اگر طراح و کارفرما از نتایج راضی باشند، طرح اولیه به اجرا در می آید.
اجرای طرح اولیه وب سایت یا Wireframe
در مرحله سوم کلیه صفحات مانند درباره ما، صفحه اصلی، بلاگ، تماس با ما و بخش های دیگر به صورت طرح اولیه در آمده و به تصویر کشیده می شود. کارفرما طرح اولیه را مشاهده کرده و موافقت یا مخالفت خود را اعلام می کند. در صورت موافقت کارفرما از این طرح، به مرحله اصلی طراحی وب سایت وارد می شوید.
مرحله طراحی قالب اصلی وب سایت
در این مرحله، طراح سایت، ملاک های طراحی مناسب را رعایت کرده و به طراحی کلیه صفحات سایت می پردازد. در این بخش طراح می تواند تا 30 درصد نسبت به طرح اولیه، تغییرات مورد نظر کارفرما را اعمال کند. بنابراین کارفرمایان باید به این مسأله دقت داشته باشند. در مرحله چهارم کلیه عناصر بصری و گرافیکی نیز به تأیید کارفرما می رسد.
کد نویسی و اسکلت بندی وب سایت
در این مرحله یک طراح وب سایت باید تمام دقت خود را در ارائه بهترین کدنویسی داشته باشد. ترکیب بهترین کدنویسی با آخرین فناوری و استانداردهای روز دنیا، یک وب سایت ایده آل را برای شما رقم می زند. برای کدنویسی وب سایت استاتیک بهتر است از ترکیب جاوا اسکریپت، HTML، CSS و jQuery استفاده کنید. برای برنامه نویسی داینامیک اغلب از PHP استفاده می شود. طراحی وب سایت ارزان ممکن است از قالب های آماده بوده و کارایی لازم را برای شما نداشته باشد. سرعت سایت و بازده آن نیز از مهمترین مسائلی است که در مرحله کدنویسی باید مورد نظر طراح قرار گیرد.
ورود اطلاعات، تست و تحویل سایت
در این مرحله دیتاگذاری اولیه انجام شده و با ایجاد یک فضای هاست نمونه، کارفرما می تواند سایت را به طور کامل در اختیار داشته باشد. تمام تغییرات لازم در این مرحله اعمال شده و وب سایت به کارفرما تحویل داده می شود.
جمع بندی
طراحی وب سایت امری مهم برای صاحبان مشاغل ایترنتی است. بنابراین مراحل ساخت آن باید به درستی انجام شود. مراحل طراحی یک وب سایت عبارتند از: نیازسنجی، بررسی محتوا، ایجاد طرح اولیه، طراحی قالب اصلی، کدنویسی، دیتاگذاری اولیه، تست و بازنگری و در مرحله آخر تحویل سایت. قبل از سپردن طراحی سایت به شخص یا شرکت مورد نظر، نمونه کارهای ارائه شده از طرف آنها را بررسی کرده و سپس به این امر اقدام کنید. اگر برای کسب و کار اینترنتی خود نیاز به طراحی وب سایت مناسب و دقیقی دارید، کار را به کارشناسان «ایران سایت» بسپارید. شما می توانید با سپردن کار به این گروه، در صفحه اول گوگل دیده شوید. برای دریافت خدمات و مشاوره در زمینه طراحی سایت به آدرس سایت iransite.com مراجعه فرمایید.
** این محتوا صرفا جنبه تبلیغاتی دارد و توسط سفارش دهنده آن تهیه و تنظیم شده است