کد خبر 1160998
تاریخ انتشار: ۸ دی ۱۳۹۹ - ۱۲:۱۰

سخنگوی صنعت برق کشور گفت: اعمال خاموشی یک در میان روشنایی معابر برای جلوگیری از اعمال خاموشی در بخش خانگی انجام شده است.

به گزارش مشرق، مصطفی رجبی مشهدی با بیان این که افزایش مصرف انرژی برق و گاز در بخش خانگی کشور فشار مضاعفی به صنعت برق وارد کرده است افزود: مشترکان برق باید برای تداوم خدمت‌رسانی این صنعت در کشور، در مصرف گاز و برق صرفه‌جویی کنند.

بیشتر بخوانید:

چگونه از زمستان کرونایی عبور کنیم؟

وی با اشاره به اجرای طرح خاموشی یک‌درمیان روشنایی معابر و روشنایی بزرگ‌راه‌ها پس از ساعت ۲۱ گفت: باتوجه به محدودیت شبانه تردد در شهرهای نارنجی و قرمز، روشن بودن تابلوهای بانک‌ها یا بیلبوردهای تبلیغاتی غیرضروری است و نتیجه‌ای جز هدررفت سرمایه ملی ندارد بنابراین صنعت برق اقدام به صرفه‌جویی را از هفته پیش آغاز کرده و با یکی‌درمیان کردن روشنایی معابر و حذف روشنایی غیرضروری در جاده‌ها حداقل به‌میزان ۵۰۰ مگاوات صرفه‌جویی ایجاد کرده است.

سخنگوی صنعت برق با اشاره به اینکه اجرای این طرح، برای اعمال نکردن خاموشی در بخش خانگی است افزود: با اعمال خاموشی در روشنایی معابر، روزانه ۱ تا ۱.۵ میلیون مترمکعب در مصرف گاز صرفه‌جویی خواهد شد.

وی با بیان اینکه هر ۱۰ درصد صرفه‌جویی در مصرف برق, ۷۰ میلیون مترمکعب صرفه‌جویی در مصرف گاز را به‌همراه دارد ادامه داد: در صورتی که مردم به‌ویژه در مناطق گرمسیر، میزان مصرف برق و گاز خود را در حدود ۱۰ درصد کاهش دهند، با اطمینان از این شرایط بدون اعمال خاموشی عبور خواهیم کرد.

رجبی مشهدی با بیان اینکه میزان مصرف برق در کشور ۴.۵ درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزایش یافته است گفت: صرفه‌جویی در مصرف گاز و برق، برای کمک به ساکنان مناطق سردسیر که از برق برای گرمایش نیز استفاده می‌کنند بسیار ضروری است.

وی با اعلام اینکه "با هماهنگی خوب بین شرکت‌های ملی گاز و نفت ایران با صنعت برق، تاکنون هیچ‌گونه خاموشی در کشور نداشته‌ایم" اضافه کرد: باتوجه به اینکه در فصل سرد سال، مصرف گاز در بخش خانگی و تجاری به‌میزان چشمگیری افزایش می‌یابد سوخت‌رسانی به نیروگاه‌ها با محدودیت‌هایی مواجه می‌شود که مردم با دقت در مصرف انرژی و پرهیز از مصارف غیرضروری، می‌توانند از اعمال خاموشی جلوگیری کنند.

سخنگوی صنعت برق تأکید کرد: استفاده بیشتر از نور طبیعی و خاموش کردن لامپ‌های اضافی، تنظیم وسایل گرمایشی در دمای آسایش، پوشیدن لباس گرم در منزل و جلوگیری از هدررفت انرژی با پوشاندن درزها و موارد مشابه نسبت به کاهش مصرف انرژی در زمستان، راهکارهای ساده و بدون هزینه برای عبور از این شرایط است.

رجبی مشهدی با ابراز این که روند افزایشی مصرف انرژی، صنعت برق را وارد محدوده هشدار کرده  است، گفت: هرچند که صنعت برق در تلاش برای پایداری شبکه برق و استمرار این خدمت است، اما به‌منظور پایدار نگه‌داشتن شبکه برق، ضروری است که از مصارف غیرضروری جلوگیری شود.

وی افزود: طبق توافق انجام‌شده، دستورالعمل محدودیت در استفاده از وسایل گرمایشی به سازمان‌های دولتی ابلاغ شده است که طبق آن وسایل سرمایشی ادارات از ساعت ۸ صبح فعال و تا ساعت ۱۱ روشن خواهد بود و پس از آن به‌دلیل گرمتر شدن هوا این سیستم‌ها به‌صورت خودکار خاموش می‌شوند.

منبع: تسنیم