امام جمعه رفسنجان گفت: حاج قاسم تأکید داشت "ما نیامدیم که عده‌ای را بکشیم یا منطقه‌ای را آزاد کنیم؛ اینها مسلمان هستند باید تلاش کنیم با واقعیت‌های دین آشنا شوند."

به گزارش مشرق، بامداد روز جمعه سیزدهمین روز از دی ماه سال ۱۳۹۸ بود که سپهبد حاج قاسم سلیمانی فرمانده نیروی قدس و ابومهدی المهندس معاون سازمان الحشد الشعبی عراق به همراه ۸ نفر دیگر در مسیر فرودگاه بغداد در اقدام تروریستی کاخ سفید و به دستور "دونالد ترامپ" رئیس جمهوری آمریکا و با شلیک از پهبادهای ارتش این کشور، به شهادت رسیدند.

بیشتر بخوانید:

اهدای نشان افتخاری فداکاری ارتش به شهید حاج قاسم سلیمانی

خبر شهادت حاج قاسم نه تنها مردم ایران که همه آزادیخواهان جهان را عزادار کرد؛ حالا نزدیک به یکسال است که شهید سپهبد قاسم سلیمانی دیگر در بین ما نیست اما جای خالی‌اش در این روزها بیش از پیش احساس می‌شود.

از شهید سپهبد قاسم سلیمانی به عنوان شاخص‌ترین سردار شهید جبهه مقاومت می‌توان یاد کرد، سرداری که برای آزادی و رهایی انسان‌ها حد و مرز نمی‌شناخت و برای سرکوب فتنه داعش و آزادی سرزمین‌های اسلامی جان در طبق اخلاص گذاشت.

بیشتر بخوانید:

اثرگذاری شهید سلیمانی بر روی پوتین و اردوغان

به این بهانه به سراغ حجت‌الاسلام اصغر عسکری امام جمعه شهرستان رفسنجان رفتیم و با وی که از دوستان نزدیک حاج قاسم بود به گفت‌وگو نشستیم تا دریچه‌ای رو به شناخت بیشتر نسبت به منش و مکتب شهید سلیمانی برایمان باز شود.  مخاطبان را به همراه شدن با این گفت‌وگوی صمیمی و خواندنی دعوت می‌کنیم.

حجت‌الاسلام اصغر عسکری امام جمعه رفسنجان با بیان اینکه آشنایی ما به اوایل پیروزی انقلاب برمی‌گردد که بنده در سپاه کرمان با وی آشنا شدم اظهار داشت: البته قبل از آن هم حاج قاسم را از دور می‌شناختم؛ وی قبل از انقلاب در رستورانی در کرمان کار خدماتی انجام می‌داد و من به واسطه دو نفر از بستگان صاحب رستوران شنیده بودم که حاج قاسم انسانی پرکار و مؤمن است و حتی یکبار هم مزه غذای رستوران را نچشیده بود.

وی ادامه داد: در منزل یکی از شهدا برای صرف افطاری دعوت بودیم و داماد ایشان که مسئول گزینش سپاه بود در آن جلسه مطرح کرد یک جوان ۲۲-۲۳ ساله با مشخصات ورزشکاری، لباس آستین کوتاه و ... برای گزینش به سپاه آمده است؛ نمی‌دانیم او را بپذیریم یا نه؟ و من گفتم که "من او را می‌شناسم حتماً برای پاسداری وی را بپذیرید" و شروع آشنایی ما از نخستین روزهای پذیرش حاج قاسم در سپاه بود.

امام جمعه رفسنجان با اشاره به اینکه من از حدود سال ۷۰ که رسماً عضو سپاه بودم حاج قاسم در منزل سازمانی خود روضه‌خوانی ایام فاطمیه (س) را داشتند و منبرهای ما شروع شد و توسعه پیدا کرد گفت: بیشتر توصیه‌های حاج قاسم در جنبه‌های اخلاقی بود و سعی می‌کردیم محورهای مبحثمان در سیره حضرت زهرا (س) بیشتر رویکرد اخلاقی داشته باشد.

وی با بیان اینکهجنبه‌های مختلفی از زندگی شهید سلیمانی قابل استفاده است و هر کدام می‌تواند روزنه‌ای باشد برای شناخت بیشتر حاج قاسم افزود: حاج قاسم توجه خاصی به خانواده داشت و یکی از موضوعاتی که در زندگی شهید سلیمانی نمود درونی داشت توجه به خانواده‌ها بود؛ یک نفر در لشکر بود به نام آقای ربانی که پدر دو شهید و امام جماعت لشکر بود بعضاً ایشان را در منزل خود دعوت می‌کرد تا برای خانواده‌شان صحبت کند و مدت‌ها در منازل مسئولین شورای فرماندهی سپاه جلساتی برای خانواده‌ها می‌گذاشتند که نشان از توجه حاج قاسم به خانواده است.

حجت‌الاسلام عسکری با اشاره به اینکهدر مأموریت‌ها از جمله پیوست‌هایی که حاج قاسم تأکید داشت پیوست فرهنگی بود گفت: یعنی جایگاه کار فرهنگی و تبلیغاتی برای شهید سلیمانی در مأموریت‌ها اهمیت داشت.

وی با بیان اینکه در عملیاتی که در خارج از مرزها بود مسئله کار فرهنگی برای حاج قاسم یک رکن بود افزود: شهید سلیمانی در آنجا کتاب توزیع می‌کرد و در ارتباط با داعشی‌هایی که تسلیم می‌شدند می‌گفت "اینها را فریب دادند" و اشکالاتی که در عقاید و اندیشه‌های آنها بود را با صحبت کردن اصلاح می‌کرد و روی این مسئله خیلی تأکید داشت که "ما نیامدیم که فقط بعضی‌ها را بکشیم یا منطقه‌ای آزاد کنیم؛ چون اینها مسلمان هستند باید تلاش کنیم با واقعیت‌های دینی و اخلاقی آشنا شوند و بدانند این راه نادرست است و برگردند و توبه کنند."

یار دیرین شهید سلیمانی با اشاره به اینکه حاج قاسم هرگز به هیچ جناح سیاسی خاصی در درون نظام وابسته نبود و به تعبیری که مقام معظم رهبری داشتند خط قرمز حاج قاسم انقلاب بود، نه این جریان و آن جریان یادآور شد: شهید سلیمانی نسبت به هر کسی که به جبهه می‌آمد و کار می‌کرد با هر تفکر سیاسی برخورد دوستانه داشت و اگر کسانی از جبهه‌های سیاسی مختلف به جبهه می‌آمدند و به شهادت می‌رسیدند در سرکشی به خانواده آنها کم نمی‌گذاشت و برایش فرقی نداشتند و همه آنها را نیروهای انقلاب می‌دانست.

وی ادامه داد: این نشان می‌دهد اگر کسی درست عمل کند، وابستگی جناحی نداشته باشد، وابستگی انقلابی داشته باشد و بر مدار ولایت درست عمل کند می‌تواند محبوب همه باشد.

حجت‌الاسلام عسکری با بیان اینکه مسئله ولایت‌مداری برای حاج قاسم مهم بود و راه نجات ملت و ادامه انقلاب را در اطاعت کردن از رهنمودهای رهبر معظم انقلاب و حضرت امام (ره) می‌دانست گفت: در عرصه‌های مختلف می‌دیدم که حاج قاسم تا چه اندازه به اطاعت از مقام معظم رهبری مقید است.

وی بیان کرد: یکبار در عملیات‌های شرق کشور یکی از اشرار پیغام داد که حاضر است تسلیم شود و تأمین بگیرد و ایشان هم پذیرفت؛ خدمت حضرت آقا رفت و پرسید که با این فرد چه رفتاری کنند؟ حضرت آقا فرمودند "چون به او تعهد دادید به وظیفه‌تان عمل کنید و مباحث قضایی را در جای خود رسیدگی کنید."

امام جمعه رفسنجان بیان کرد: حاج قاسم بارها از کشورهای مختلف به من زنگ می‌زد و مسئله می‌پرسید و می‌گفت "من مقید مقام معظم رهبری هستم فتوای ایشان را برای من بیان کنید."

وی ادامه داد: حاج قاسم به نسل چهارم انقلاب همان نگرشی را داشتند که مقام معظم رهبری دارند و معتقد بود "ما اگر بخواهیم دولت انقلابی آینده را تشکیل دهیم این دولت باید نیروهایش الان تربیت شوند و دانشگاه‌ها و حوزه‌های علمیه جای پرورش این نیروها هستند و باید به جوانان بها داده شود و رشدشان دهند تا بتوانند در آینده دولت جوان کارآمد انقلابی تشکیل شود."

حجت‌الاسلام عسکری با بیان اینکه حاج قاسم به نسل جوان ایمان داشت گفت: می‌دیدم که ساعت‌ها جوانی را می‌آورد و حضوری با او صحبت و وی را نصیحت می‌کرد؛ بعد او را می‌بوسید و مهرورزی به جوانان می‌کرد.

وی با اشاره به خاطره‌ای که از حاج قاسم داشت بیان کرد: یک روز با هم در سیرجان مأموریتی داشتیم حاج قاسم گفت "دیشب یکی از سرداران شهید را خواب دیدم؛ سردار حاج یونس زنگی‌آبادی. به من سه بار گفت حاج قاسم مواظب خودت باش!" این چه می‌تواند باشد؟ من گفتم که "شهدا نسبت به شهادت بشارت می‌دهند اما در اینجا برخورد حاج یونس بشارت نیست" و حاج قاسم هم پذیرفت و روحیه پذیرش در حاج قاسم نسبت به مسائل حق بسیار بالا بود و هرگز از موضوعی بی‌جهت دفاع نمی‌کرد.

منبع: تسنیم

برچسب‌ها