کد خبر 116416
تاریخ انتشار: ۱۳ اردیبهشت ۱۳۹۱ - ۱۴:۵۸

این روزها دوره‌گردها برای جلوگیری از زیان ،تخم مرغ‌های مازاد انبارها را در حاشیه شهرها روی وانت‌ها می‌فروشند و این جای سئوال است که آیا این تخم مرغ‌ها سالمند و چه کسی مسئول نظارت بر آنهاست؟

به گزارش مشرق به نقل از فارس این روزها فروش تخم‌مرغ به صورت دوره‌گردی در حاشیه شهرها به لیست اقلام‌های قبلی نظیر سبزی، پیاز، سیب‌زمینی، لوازم پوشاک و خانه و غیره اضافه شده است.

دوره‌گردهایی که وقت و بی‌وقت با پرسه زدن در کوچه‌های حاشیه شهرها تخم‌مرغ ارزان را داد می‌‌زنند، اما تفاوت این این مورد با سایر محصولاتی که به صورت دوره‌گردی به فروش می‌رسد، این است که تخم مرغ محصولی است زود فاسد شونده و مسمومیت ناشی از آن نیز بسیار خطرناک است.

تخم مرغ قابلیت نگهداری بیشتر از دو ماه را در شرایط مناسب سردخانه‌ای ندارد، بویژه اینکه در حال حاضر به ماه‌های گرم سال هم وارد می‌شویم و احتمال فاسد شدن آنن سریع است.

اخیرا مسئولان از تولید مازاد ماهانه 15 هزار تن تخم مرغ خبر می‌دهند که برای نگهداری آنها انبارها و شرایط سردخانه‌ای کافی نیز وجود ندارد و برای جلوگیری از فساد و خرابی آنها یا به تعبیری جاباز شدن در انبارها برای محموله‌های بعدی، دوره‌گردهای فروشنده این تخم‌مرغ‌ها را روی وانت‌ها می‌فروشند.

این در حالی است که نگرانی از فساد و خرابی تخم‌مرغ‌هایی که هیچ نظارتی بر آنها نمی‌شود، وجود دارد، مهمتر اینکه معمولا تخم‌مرغ در غذا به مصرف کل خانواده می‌رسد که این به معنای احتمال مسمومیت و ناراحتی برای تمام خانواده است.

حال سوال این است که چرا باید مواد خوراکی و غذایی به صورت افسارگسیخته و بی‌بندوبار توسط هر کسی و بدون نظارت به فروش برسد و با فرض اینکه در شرایط اضطرار، ضرورتی برای این کار باشد مسئولان ذیربط نباید نظارتی بر محصولاتی که ارتباط مستقیم با سلامت مردم دارد، داشته باشند.

 اما سوال دیگر اینکه چرا مدیریت به نحوی باشد که به ناچار با انباشتگی مواجه شویم، بدون اینکه زمینه صادراتی برای آن فراهم شود.

هم اکنون ماهانه 15 هزار تن مازاد تخم مرغ در کشور تولید می‌شود که تا همین دو روز گذشته دولت تعرفه 70 درصدی بر صادرات آن وضع کرده بود.

به نظر می‌رسد در حال حاضر بسیاری از مدیریت‌ها به صورت علائم‌درمانی است، یعنی با اتفاقاتی که در بازار می‌افتد مسئولان به دنبال رفع مشکلات آن اتفاق هستند،و ظاهراً در این مورد هم منتظرند تخم مرغ در بازار به حد انفجار برسد و بعد تعرفه صادرات را حذف کنند، در حالی که اگر پیش‌بینی مدیریت بازار از قبل انجام نشود افزایش تولید خود به عنوان عامل کاهنده تولید خواهد بود.

مدیریت باید به نحوی باشد تا از  اتفاقات نامیمون جلوگیری کند و یا به اصطلاح علاج واقع را قبل از وقوع باید کرد.