به گزارش مشرق، «نوری المالکی» نخستوزیر اسبق و رئیس ائتلاف «دولت قانون» عراق، در یک مصاحبه تلویزیونی به مسائل داخلی عراق و منطقهای پرداخت.
او به شبکه آفاق عراق گفت که امکان عادیسازی روابط میان عراق و رژیم صهیونیستی محال است و سازش خیانت به امت اسلامی محسوب میشود.
نوری المالکی تأکید کرد که هر کشوری که گمان میکند که بحرانهای داخلیاش با سازش با رژیم اسرائیل پایان خواهد یافت، در توهم به سر میبرد و آمریکا تلاش دارد تا اسرائیل را پایتخت منطقه کند و این رژیم به خط مقدم منافع آمریکا در منطقه تبدیل شده است.
نخستوزیر اسبق عراق تأکید کرد که برپایی جمهوری اسلامی، موجب شد تا آمریکا با ایران ضدیت پیدا کند و به علت مواضع ضد صهیونیستی این کشور، آمریکا به توطئه علیه ایران عادت کرده است و بیم آن دارد که ایران و همپیمانانش به محوری علیه آمریکا تبدیل شوند.
او در ادامه گفت که عراق باید با ایران و آمریکا صرفا از دریچه نگاه به منافع خود تعامل کند و ترجیح این است که عراق بی طرف باشد.
دموکراسی آمریکایی به لرزه افتاده است
او به اتفاقات چهارشنبه در کنگره پرداخت و گفت که دوره تمدن و دموکراسی در آمریکا شروع به لرزیدن گرفته و پیشبینی نمیکرده که اوضاع در «آمریکای دموکراتیک» به این جا برسد و آنچه که در این کشور رخ داد، در خصوص آغاز دوره جدید در آمریکا به ما هشدار میدهد و باید از آن عبرت گرفت.
نوری المالکی افزود: «در عراق به نتیجه انتخابات احترام گذاشته میشود و از این جهت ما در مقابل آمریکا احساس افتخار میکنیم. ما مطمئن بودیم که در انتخابات گذشته حالاتی از تقلب و دروغ وجود داشته اما اگر از حق خود کوتاه نمیآمدیم، به جنگ داخلی منجر میشد.»
او سپس دونالد ترامپ را به تحریک هواداران خود برای ورود به ساختمان کنگره متهم کرد.
نوری المالکی در بخش بعدی سخنان خود به مسائل داخلی عراق پرداخت و گفت اطمینانی به توصیهها و اقدامات صندوق جهانی پول نیست و عراق پیش از این نیز توصیههای این سازمان را به علت اینکه به مردم عراق فشار میآورد، رد کرده بود.
او سپس به انتقاد از سیاستهای اقتصادی «مصطفی الکاظمی» پرداخت و گفت در دوره خودش با نفت ۲۵ دلاری بحران مالی در عراق وجود نداشت و حقوق کارمندان قطع نمیشد و اکنون نیز راههای زیادی برای غلبه بر بحران مالی در عراق وجود دارد.
جلسه آمریکاییها با بعثیها
نوری المالکی در ادامه با اشاره به یورش تروریستهای داعش گفت که عراق در معرض توطئه بزرگی قرار گرفت و برخی کشورهای منطقه هزینه مالی گستردهای در این راه کردند.
او گفت که پیش از یورش تروریستها، این احساس وجود داشت که توطئه فرقهای در حال ورود از سوریه به عراق برای تکه پاره کردن کشور است و آمریکاییها با بعثیها و فرقه نقشبندیه و استانداری موصل برای انجام این توطئه جلسه برگزار میکردند.
به گفته وی، آمریکا در صدد انتقام از نوری المالکی بود چرا که آنها را از عراق خارج کرده بود و تنها پس از پایان دوره دولت مالکی به عراق سلاح داد.
رئیس ائتلاف دولت قانون، به تأسیس الحشد الشعبی در روزهای ابتدایی یورش داعش اشاره کرد و گفت که الحشد الشعبی با فتوای مرجعیت برای دفاع از عراق تأسیس شد و یک نیروی ملی است که هیچ وقت شکست نخورد و به کشور خیانت نکرد.
او تأکید کرد که مبارزان الحشد الشعبی شهادت را بر عقبنشینی و ذلت ترجیح میدهند و لازم است تا این نیروی مردمی باقی بماند و از آن حمایت شود، چرا که الحشد الشعبی همان عراق است.