به گزارش مشرق، اواخر سال گذشته میلادی شرکت فایزر اعلام کرد واکسنی که با همکاری شرکت آلمانی بیوان تک توسعه داده در جلوگیری از ابتلاء به ویروس کرونا ۹۵ درصد کارآمد است.اندکی بعد و در دسامبر ۲۰۲۰ میلادی انگلیس، استفاده اضطراری از این واکسن را تأیید کرد. پس از آن مقامات بهداشت آمریکا و اروپا نیز آن را تأیید کردند. اما امید به مهار کرونا با این واکسن دوامی نداشت و بلافاصله خبرهایی از بروز واکنش شدید آلرژی، ابتلا به کرونا پس از دریافت واکسن و مرگ برخی از دریافتکنندگان واکسن منتشر شد.
بیشتر بخوانید:
همه اینها در حالیست که مرکز کنترل و پیشگیری بیماری (CDC)، احتمال بروز عوارض جانبی واکسن را میداد و گواه این حرف گزارشی است که این مرکز در دهه اول ماه دسامبر منتشر کرده است.
* پیشبینی بروز آنافیلاکسی
مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریهای آمریکا، در پی بروز «آنافیلاکسی»، در برخی از دریافتکنندگان واکسن فایزر، سیدیسی گزارشی ارائه کرده که در صورت بروز آلرژی شدید به هریک از اجزای واکسن، بلافاصله درمان پزشکی مناسب صورت بگیرد.
آنافیلاکسی یا بیشدفاعی، یک واکنش آلرژیک جدی و تهدید کننده حیات است که بهطور ناگهانی آغاز میشود و میتواند منجر به مرگ میشود؛ این عارضه معمولاً با علایمی همچون ضایعات جلدی، خارش، تورم گلو و افت فشار خون همراه است.
* پیشبینی عوارض احتمالی
کمیته مشورتی در زمینه روشهای ایمن سازی مراکز کنترل و پیشگیری از بیماریها (ACIP) نیز در با در نظر گرفتن بروز عوارض احتمالی پس از تزریق واکسن راهنماییهایی در مورد موارد منع مصرف و اقدامات احتیاطی لازم منتشر کرد است. براساس آنچه که سازمان غذا و داروی آمریکا منتشر کرده، در ۱۸ دسامبر(۲۸ آذر) نخستین فردی که به واکسن فایزر واکنش شدید آلرژیک نشان داد، شناسایی شد.
* ناتوانی جسمانی در افرادی که واکسن فایزر را دریافت کردند
جدول منتشر شده از سوی سیدیسی بیانگر آن است که دست کم «۳ هزار و ۱۵۰ نفر» از افرادی که واکسن فایزر را دریافت کردند، دچار عدم توانایی انجام فعالیتهای عادی روزمره و توانایی کار شدهاند و نیاز به مراقبتهای بهداشتی پیدا کردهاند.
واکسن فایزر در حالی تأیید و همچنان در فاز آزمایشی روی افراد بسیاری در دنیا تزریق میشود که از زمان تزریق تا کنون گزارش چندین مورد مرگ در کشورهای مختلف دنیا از جمله خود آمریکا، چندین مورد ابتلاء به آلرژیهای شدید و ابتلاء به کرونا پس از تزریق را در کارنامه خود دارد.
ماه گذشته رسانهها فاش کردند «مارک میدوز» رئیس کارکنان کاخ سفید نیز رئیس اداره غذا و داروی ایالات متحده را تهدید کرده بود واکسن فایزر را تأیید کنند وگرنه آماده استعفا خواهد باشد.