فرمانده نیروی دریایی ارتش: ناوبندر مکران به عنوان جایگزین برای ناو خارک در دریا تلقی می‌شود و کمک می‌کند در دریاها، اقیانوس‌ها و مسافت‌های دورتر، از ناوگان نیروی دریایی پشتیبانی کنیم.

به گزارش مشرق، امیر دریادار حسین خانزادی با حضور در برنامه گفت و گوی ویژه خبری چهارشنبه شب شبکه دو سیما با اشاره به این که «ناوبندر» کشتی نظامی است و ظرفیت های یک بندر را در مقیاس کوچک دارد، افزود: منطقه مأموریت نیروی دریایی, خیلی گسترده است و تقریباً همه شمال اقیانوس هند را در بر می گیرد.

وی ادامه داد: تا کانال سوئز محدوده ای است که این روزها درگیر شیطنت هایی و ناامنی در آن جا ایجاد شده است و بیشتر شناورهای تجاری ما در این مسیر تردد می کنند.

امیر دریادار خانزادی اضافه کرد: شناورهای ما برای فعالیت خود در پنج تا شش هزار کیلومتر دورتر از مرزهای دریایی کشور لازم دارند که خدمات آمادی خوبی از جمله مهمات، آب، سوخت و دیگر مایحتاج خدمه را در دریا دریافت کنند.

وی افزود: در این فضا از ظرفیت ناو «خارک» استفاده می کردیم. خارک به عنوان شناوری با قابلیت دریانوردی و اقیانوسی, همه ظرفیت های «ناوبندر» را دارد اما در مقیاس محدود.

مرورگر شما از ویدئو پشتیبانی نمی‌کند.
فایل آن‌را از اینجا دانلود کنید: video/mp4

فرمانده نیروی دریایی ارتش گفت: همچنین خدمه ناو ”خارک“ به استراحت و تعویض نیاز دارند بنابراین ناچاریم آن را به ساحل بیاوریم.

امیر دریادار خانزادی افزود: ظرفیت حمل بالگرد ناو ”خارک“ در مقایسه با ناوبندر ”مکران“ محدود است.

وی با اشاره به اینکه مکران می تواند پنج بالگرد را بر روی خود حمل کند,گفت: بالگردهای ضد زیردریایی و مین روب می تواند بر روی این شناور, نشست و برخاست داشته باشد.