به گزارش مشرق، دوازده سال پیش نیروهای فلسطینی پس از ۲۲ روز مقاومت در برابر حملات رژیم صهیونیستی توانستند به پیروزی دست پیدا کنند، از این رو روز ۲۹ دی روز غزه نامگذاری شده است.
صهیونیستها پس از ناکامی در جنگ ۳۳ روزه علیه حزبالله و شکستی که در طرح ایجاد خاورمیانه جدید متحمل شدند، حملات خود را متوجه فلسطین و نوار غزه کردند تصور آنان این بود که شکست در برابر حزبالله با محاصره و پیروزی در برابر غزه جبران خواهد شد از این رو در ۲۸ دسامبر ۲۰۰۸ حمله صهیونیستها به نوار غزه آغاز شد.
رژیم صهیونیستی در جنگ ۲۲ روزه از مجموعهای از سلاحهای متعارف و غیرمتعارف به منظور شکست مردم غزه و نابودی مقاومت استفاده کرد تسلیحات اسرائیل بالگردهای آپاچی، هواپیمای اف ۱۶، هواپیماهای بدون سرنشین بود و فسفر سفید که طبق معاهده ژنو سال ۱۹۸۰ منع استفاده از آن به عنوان سلاح جنگی در مناطق مسکونی اعلام شده است بمب خوشهای سلاح دیگری بود که اسرائیل از آن استفاده کرد که برای مدتها حتی پس از جنگ جان غیرنظامیان را به خطر میاندازد که صلیب سرخ نیز آن را غیرانسانی خوانده است.
بیشتر بخوانید
نیروی قدس در دوران فرماندهی حاجقاسم
محاصره اقتصادی و سوختی نوار غزه نیز اقدام دیگری بود که رژیم صهیونیستی آن را به کار برد به طوری که تنها راه تامین غذا و مایحتاج مردم، کمکهای بشردوستانه سازمان ملل بود و حتی تامین آب آشامیدنی هم به مشکل خورده بود. توقیف کشتی راشل کوری از ایرلند که حامل محموله کمکهای بشردوستانه برای غزه بود و در میان سرنشینان بک برنده جایره صلح نوبل و یک نماینده بلند پایه سازمان ملل حضور داشت و حمله به کشتی ملقب به کاروان آزادی که از ترکیه حرکت کرده بود و حامل ۵۸۱ فعال حقوق بشر بود، نمونهای از محاصره اقتصادی غزه توسط صهیونیستها بود.
هرچند صهیونیستها تمام تلاش خود را به کار بستند تا مقاومت غزه را بشکنند، اما موفق نشدند و در نهایت نیروهای فلسطینی و جبهه مقاومت موفق به پیروزی شدند.
** حضور سردار سلیمانی در غزه و نبرد مستقیم با صهیونیستها
دو سال پس از پیروزی غزه در برابر رژیم صهیونیستی رهبر انقلاب اسلامی در یک سخنرانی اعلام کرد: «ما در قضایای ضدیت با اسرائیل دخالت کردیم؛ نتیجهاش هم پیروزی جنگ سی و سه روزه و پیروزی جنگ بیست و دو روزه بود.» (۱۴ بهمن ۱۳۹۰)
ایشان همچنین سال گذشته و پس از شهادت سردار سلیمانی در سخنانی فرمودند: «این مرد، دست فلسطینیها را پُر کرد؛ کاری کرد که یک منطقهی کوچکی، یک وجب جا مثل نوار غزّه در مقابل رژیم صهیونیستیِ با آن همه ادّعا میایستد، کاری و بلایی سرِ آنها میآورد که آنها سرِ ۴۸ ساعت میگویند آقا بیایید آتشبس بدهید؛ اینها را حاج قاسم سلیمانی کرد دستشان را پُر کرد کاری کرد که بتوانند بِایستند، بتوانند مقاومت کنند. این چیزی است که برادران فلسطینی ما مکرّر در مکرّر پیش خود بنده گفتهاند. البتّه من میدانستم امّا آنها هم آمدند پیش ما شهادت دادند در سفرهای متعدّدی که این رهبران فلسطینی آمدند، همهی آنها این را [گفتند.]»
پس از شهادت سردار سلیمانی، مقامات فلسطینی در سخنرانیهای مختلف به نقش و حضور سردار سلیمانی در غزه و جنگ ۲۲ روزه اشاره کردند. چیزی که پیش از شهادت وی در خصوص آن سخن گفته نشده بود.
اسامه حمدان عضو ارشد جنبش مقاومت اسلامی حماس با اشاره به نقش شهید سلیمانی در حمایت از مقاومت فلسطین در جنگ ۲۲ روزه رژیم صهیونیستی علیه غزه، گفت: «شهید سلیمانی در جریان این نبرد لحظه به لحظه با مقاومت فلسطین همراه بود.»
احمد عبدالهادی عضو دفتر سیاسی جنبش مقاومت اسلامی و نماینده جنبش حماس در لبنان نیز گفت: «سلیمانی بارها به غزه سفر کرد و در نقشه دفاعی و طراحی و ترسیم آن از همان لحظه اول شرکت داشت این یک راز نیست و دشمن همه اینها را میداند، اما آنچه را که نمیداند بسیار بیشتر از آن چیزهایی است که میداند.»
اسماعیل هنیه رئیس دفتر سیاسی حماس نیز در مراسم تشییع پیکر سردار شهید سلیمانی و همرزمانش در تهران اظهار داشت: «فرمانده شهید سلیمانی همهی زندگی خود را در حمایت و پشتیبانی از فلسطین گذاشت و اعلام میکنم این فرمانده بزرگ شهید قدس است.»
**از ارسال موشک به فلسطین تا ساخت کارخانه موشکسازی در غزه
مهمترین اقدامی که سردار سلیمانی در خصوص جنگ ۲۲ روزه انجام داد و رهبر انقلاب نیز بدان اشاره داشتند، رساندن تسلیحات به فلسطینیها و شکست محاصره غزه بود.
زیاد النخاله دبیرکل جهاد اسلامی فلسطین در این رابطه گفت: «قدرت و امکاناتی که امروز غزه به آن دست یافته است، نتیجه تلاشهای بزرگ شهید سلیمانی است گام راهبردی سردار سلیمانی با ارسال موشکها و اسلحهها به نوار غزه آغاز شد و این مسئله شبیه یک معجزه بود و از نظر فنی و امنیتی و امکانپذیر بودن بسیار سخت بود، امّا انجام شد سردار سلیمانی شخصاً در این مسیر تلاش کرد و به کشورهای متعدد سفر کرد و برای رساندن این سلاحها برنامهریزی و مقدمهچینی کرد و واقعاً این سلاحها به غزه رسید. سلاحهایی که سردار سلیمانی به نوار غزه رساند، با همان موشکها راه برای بمباران تل آویو باز شد.»
به گفته حمدان بخشی از این موشکها از سوریه به فلسطین منتقل شد. وی سخنان چندی پیش دبیرکل حزب الله لبنان در خصوص ارسال موشکهای کورنت از سوریه به حزبالله و حماس با وساطت شهید سلیمانی را تأیید کرد و گفت: «شهید سلیمانی تصمیم گرفت موشکهای کورنت به نوارغزه فرستاده شوند و این اتفاق هم افتاد.»
او همچنین عنوان کرد که انتقال موشکهای مدرن بخشی از کار مقاومت در غزه بود و آنها با حضور سردار سلیمانی توانستند از لحاظ کیفی تغییرات عمدهای در موشکها به وجود آورند و توانستند چند کارخانه تولید موشک در غزه تأسیس کنند حمدان خاطرنشان کرد: «برخی از گروههای فلسطینی در غزه هزاران موشک در اختیار دارند که آماده شلیک به سوی کل مناطق صهیونیستنشین هستند اینکه در درگیریهای اخیر که چند روز بیشتر طول نکشید شاهد بودیم اسرائیلیها دست به دامان قاهره شدند تا توافق صلح به دست آید، ناشی از مقاومت موشکی این گروهها و نیز اطلاع تلآویو از قابلیت مقاومت فلسطین برای حمله موشکی بود.»
یکی دیگر از اقدامات شهید سلیمانی در جنگ ۲۲ روزه ساخت تونل بود. احمد عبدالهادی عضو دفتر سیاسی جنبش مقاومت اسلامی و نماینده جنبش حماس در لبنان گفت: «اندیشه احداث تونل در زیرزمین در غزه که امروز بیش از ۳۶۰ کیلومتر در آن تونل احداث شده است و آنان (صهیونیستها) این را به خوبی میفهمند و همین کافی است از طرف ۲ نفر یکی فرمانده شهید یعنی عماد مغنیه و دوم حاج قاسم سلیمانی مطرح شد.»
انیس نقاش نیز در خصوص نقش سردار سلیمانی در شکست محاصره غزه گفته است: «وقتی که حزب الله تلاش کرد که در جنگ ۲۲ روزه از مصر بخواهد که اجازه دهد زخمیهای جنگ را از غزه برای مداوا از آنجا خارج کند و حسنی مبارک اجازه نداد. با تدبیر حاج عماد مغنیه و حاج قاسم اتفاق عجیبی رخ داد که نه تنها مجروحان را از آنجا خارج کردیم، بلکه سلاح به دست اهالی غزه رساندیم. به این ترتیب که حاج قاسم گفت «مگر مردم دارو و غذا نمیخواهند، مگر مجاهدان سلاح نمیخواهند پس چرا نشستهاند؟ کافی است به سمت مرزهای العریش مصر هجوم بیاورند و از مرز بگذرند، هم غذا و دارو آنجا هست هم سلاح آماده کردهایم؛ هجوم بیاورند.» فلسطینیها هم این کار را کردند بدون آنکه متوجه شوند از کجا دستور میگیرند، هجوم آوردند، از مرز گذشتند و مایحتاج و سلاح خود را دریافت کردند و برگشتند و مقاومت کردند و در جنگ پیروز شدند. این تدبیر حاج قاسم بود.»
حمایتهای سردار سلیمانی از غزه و فلسطین تنها مربوط به جنگ ۲۲ روزه نبود. ابوشریف نماینده جنبش جهاد اسلامی در تهران گفته است: «شهید سلیمانی همیشه به غزه کمک میکرد.» داود شهاب سخنگوی جنبش جهاد اسلامی فلسطین نیز عنوان کرده است: «شهید سلیمانی برای توسعه و پیشرفت مقاومت فلسطین در سطوح تسلیحات، آموزش و حمایت مادی و نظامی تلاش کرد.»
** سوگواری فلسطینیها در شهادت سردار سلیمانی
پس از شهادت سردار سلیمانی گروههای فلسطینی از جمله فتح و حماس در بیانیههای مختلف ترور این سردار ایرانی را محکوم کردند و تسلیت گفتند. عباس زکی عضو کمیته مرکزی فتح قاسم سلیمانی را «چهگوارای خاورمیانه» نامید و گفت: این ترور پیامدهای خطرناکی برای منطقه دارد.
گروههای مختلف فلسطینی مانند الجبهه الشعبیه، حماس، جهاد اسلامی، لجان المقاومه، الساعقه، المقاومه الشعبیه، المجاهدین، الاحرار و جبهه مبارزه مردمی نیز مراسم بزرگداشت سردار سلیمانی برگزار کردند.
اکنون نیز تصاویر سردار سلیمانی به عنوان الگوی مبارزه با تروریسم در غزه به نمایش گذاشته شده است.
** تاکید سردار سلیمانی بر دفاع از مردم فلسطین
سردار سلیمانی در سخنانی که در سال ۹۰ و در جمع پیشسکوتان جهاد و شهادت ایراد کرد اظهار داشت: «وقتی سال ۲۰۰۰ اتفاق افتاد و اسرائیل از جنوب لبنان فرار کرد، حادثه بعدی، عقبنشینی از غزه بود. به طوری که خاخامهای یهودی با گریه از غزه عقبنشینی کردند. پس ثمره عقبنشینی از لبنان، عقبنشینی از غزه شد و ثمره پایداری در جنگ ۳۳ روزه پیروزی دیگری در داخل غزه و در جنگ ۲۲ روزه بود. این اتفاقها در کنار مرزهای مصر افتاد.»
به گفته دبیرکل جنبش جهاد اسلامی شهر قدس اشغالی همیشه در قلب سردار سلیمانی قرار داشت و در تمامی نبردهایی که شهید سلیمانی در منطقه در آن حضور داشت، قطبنمای آن جنگ قدس بود؛ چراکه هدف حفظ مقاومت است.
ناصر ابوشریف نیز با اشاره به آخرین دیدار خود با شهید سلیمانی اظهار داشت: «حاج قاسم همواره بر اهمیت دفاع از مردم مظلوم فلسطینی تاکید داشت و در آخرین دیدارش به ما گفت که فلسطین بزرگترین مسئولیتی است که بر گردن ما نهاده شده و در آخرت اولین چیزی که از ما خواهند پرسید، درباره دفاع از مردم مظلوم فلسطین در برابر اسرائیل است.»
بنابراین سردار سلیمانی نقش بسیاری مهمی در مقاومت گروههای فلسطینی و جنگ ۲۲ روزه داشت. در آن جنگ، حوادثی رقم خورد که سرنوشت مبارزات فلسطین را تغییر داد و نقطه عطف بزرگی در مقاومت اسلامی فلسطین شد.
ملت فلسطین که زمانی سلاحی جز سنگ نداشتند، در جنگ ۲۲ روزه نشان دادند قابلیتهای بزرگی در خود ایجاد کردند. محمدباقر ذوالقدر از فرماندهان سابق سپاه میگوید: «این پشتیبانیهای نیروی قدس و حمایتهایش از نهضت فلسطین بود که این موفقیت را رقم زد و معادله را به نفع فلسطین تغییر داد. در اهمیت این جنگ همین بس که رژیم صهیونیستی با آن قدرت و سلطه نظامیاش نتوانست بر باریکه کوچک غزه فائق آید و پس از ۲۲ روز جنگ و درگیری در نهایت با اعلام آتشبس یکجانبه از سوی رژیم صهیونیستی، جنگ به نفع فلسطینیها خاتمه یافت. این در مبارزات ملت فلسطین تبدیل به یک نقطه درخشان و نماد پیروزی مقاومت شد.»