کد خبر 1170356
تاریخ انتشار: ۳۰ دی ۱۳۹۹ - ۲۳:۵۷

بامداد امروز سه شنبه وقوع چند انفجار مشکوک در منطقه «جرف الصخر» واقع در محور شمالی استان «بابل» عراق شک و شبهات زیادی را پیرامون دست داشتن آمریکایی‌ها در این حادثه به وجود آورد.

به گزارش مشرق، نخستین ساعات بامداد سه شنبه بود که صدای چند انفجار مهیب از منطقه «جرف الصخر» واقع در محور شمالی استان «بابل» عراق به گوش رسید. در همان ساعات اولیه برخی منابع اعلام کردند که این انفجارها در واقع ناشی از حملات هوایی به مراکز محل استقرار نیروهای ارتش عراق بوده است. همزمان، پهپادهای ایالات متحده آمریکا بر فراز منطقه «قائم» واقع در مرزهای مشترک سوریه و عراق به پرواز درآمدند.

پس از این حوادث بود که منابع نزدیک به ارتش عراق اعلام کردند که حمله‌ای به مواضع ارتش اتفاق نیفتاده و آنچه که رخ داده است، تنها هدف قرار گرفتن چند برج انتقال برق توسط تروریست‌های تکفیری داعش در منطقه «البهبهان» در شمال بابل بوده است.

بیشتر بخوانید:

روایت اول از حادثه بامدادی در عراق این است که تروریست‌های تکفیری داعش اقدام به بمب‌گذاری دَکل‌های فشار قوی برق در «جرف الصخر» کرده‌اند این منابع عنوان کردند: بمبگذاری یک ایستگاه برق در اطراف ناحیه «جلولاء» توسط تروریست‌های تکفیری داعش به انفجار برج‌های انتقال برق میان استان‌های دیالی و مرزهای کرکوک - صلاح‌الدین و در نهایت قطعی برق در بخش‌های وسیعی از این ۳ استان منجر شد. بنابراین، حمله‌ای توسط جنگنده‌های آمریکایی همواضع ارتش عراق در جرف الصخر واقع در شمال استان بابل اتفاق نیفتاده است.

در همین حال، دولت عراق تاکنون هیچ واکنش رسمی به انفجارهای متوالی و مهیب در جرف الصخر نشان نداده است. علیرغم انتشار اخبار متعدد در این خصوص، فرماندهی کل نیروهای مسلح عراق بیانیه‌ای را در رابطه با علت اصلی و اساسی وقوع انفجارهای مذکور صادر نکرده است؛ مسأله ای که موجب شده است تا گمانه زنی‌ها پیرامون علل و عوامل وقوع انفجارهای گسترده در شمال بابل بیش از پیش افزایش یابد.

در همین حال، رسانه‌های حامی مقاومت در عراق روایت دیگری را در خصوص حوادث بامدادی در جرف الصخر واقع در شمال استان بابل مطرح کرده‌اند. این رسانه‌ها عنوان کرده‌اند که در نخستین ساعات بامداد روز سه شنبه چند انفجار مهیب در حد فاصل ۵ تا ۷ دقیقه در محل استقرار نیروهای ارتش عراق در منطقه «البهبهان» در شمال بابل به وقوع پیوست و به دنبال آن شماری از نیروهای ارتش کشته شدند.

روایت دومی که مطرح می‌شود این است که جنگنده‌های آمریکایی در اقدامی تجاوزکارانه مواضع ارتش عراق را در «جرف الصخر» هدف قرار داده‌اند رسانه‌های حامی مقاومت همچنین این مسأله را مطرح کردند که پرواز گسترده پهپادهای آمریکایی بر فراز محل انفجار چه معنا و مفهومی می‌تواند داشته باشد؟ این رسانه‌ها عنوان کردند که همزمان با انفجارهای مذکور، توئیت های «مایک پمپئو» وزیر خارجه ایالات متحده آمریکا شبهه برانگیز بوده است. وزیر خارجه آمریکا همزمان با انفجارهای بامدادی در عراق، با انتشار پست توئیتری از تلاش واشنگتن برای مقابله با گروه‌هایی که از آنها به عنوان شبه نظامی یاد کرد، سخن گفت.

سناریوی دست داشتن ایالات متحده آمریکا در انفجارهای بامدادی سه شنبه آنجا بیش از پیش آشکار شد که یک پایگاه صهیونیستی نزدیک به سرویس جاسوسی این رژیم (موساد) به نام «اینتل‌تایمز» با انتشار پستی توئیتری اعلام کرد که ممکن است انفجارهای استان بابل در واکنش به حملات مکرر به کاروان‌های لجستیک آمریکایی‌ها در عراق انجام شده باشد. با این حال، برخی منابع همچنان اعلام می‌کنند که تروریست‌های داعش عامل انفجارهای شمال بابل بوده‌اند.

در کنار روایت دست داشتن داعش از یک سوی و دست داشتن ایالات متحده آمریکا از سوی دیگر در انفجار بامدادی استان بابل، روایت سومی نیز مطرح شده است که بر اساس آن، انفجارهای استان بابل حاصل یک عملیات مشترک از سوی داعشی ها و آمریکایی‌ها بوده است. بر اساس این روایت، ابتدا جنگنده‌های متجاوز آمریکایی مواضع ارتش عراق در جرف الصخر را هدف قرار می‌دهند و پس از آن نوبت به مأموریت تکفیریها می‌رسد.

اما روایت سوم از انجام عملیات توسط جنگنده‌های آمریکایی تحت پوشش اقدام تروریستیِ تکفیری‌های داعش حکایت دارد بدین ترتیب، تروریست‌های تکفیری داعش نیز دست به کار می‌شوند و تعدادی از دَکل های برق در استان بابل را منهدم می‌کنند تا اینگونه وانمود شود که انفجارهای متعدد در بابل کار آنها بوده است و نه ناشی از عملیات تجاوزکارانه ایالات متحده آمریکا. گفته می‌شود، کشته شدن شماری از نیروهای ارتش عراق در جرف الصخر دلیل اصلی و اساسی تکذیب انجام حمله به بابل توسط مقامات پنتاگون است.

برخی رسانه‌های حامی مقاومت در عراق اعلام کرده‌اند که مستندات دقیقی را در خصوص عملیات انجام شده در شمال استان بابل دارند که به زودی دست به انتشار آنها خواهند زد و از واقعیت حوادث بامدادی در جرف الصخر پرده بر می‌دارند. بر اساس تمامی آنچه که گفته شد، به نظر می‌رسد که طی روزهای آتی مشخص شود انفجارهای مشکوک در جرف الصخر واقع در شمال بابل دقیقاً حاصل کدامیک از سناریوها و روایت‌های سه گانه مذکور بوده است.

منبع: مهر