بخش مهمی از مخالفت‌هایی که با حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی می‌شود از سوی دلالان و رانت خوران است چراکه منافع چند صد میلیون دلاری آن به خطر افتاده است.

سرویس اقتصاد مشرق- یکی از مصوبات مهم کمیسیون تلفیق بودجه سال ۱۴۰۰ مجلس، حذف توزیع ارز ۴۲۰۰ تومانی است. نمایندگان مجلس معتقدند عمده ۵۰ میلیارد دلار ارز ۴۲۰۰ تومانی که در سه سال اخیر توسط دولت روحانی برای واردات کالاهای اساسی تخصیص یافته، نفعی برای مردم نداشته و فقط به دست عده‌ای محدود از رانت‌خواران ارزی و واردکنندگان شده که ده‌ها هزار میلیارد تومان درآمد به جیب زده‌اند.

در همین زمینه با سه نماینده مجلس درباره مصوبه کمیسیون تلفیق بودجه مصاحبه کرده‌ایم.

 مجلس به دنبال حذف ارز رانت خوران

جبار کوچکی نژاد، عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی درباره حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی در بودجه ۱۴۰۰، گفت: ارز ۴۲۰۰ تومانی هیچ‌گونه تاثیری در کاهش قیمت کالاهای اساسی و بهتر شدن معیشت مردم نداشته است. به عبارتی یارانه این بخش به مصرف‌کننده و جامعه هدف اصابت نکرده است.

وی ادامه داد: دولت با این استدلال که حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی زمینه‌ساز گرانی خواهد شد، مخالف حذف آن است. نگرانی دولت وارد نیست چراکه در حال حاضر کالاهای که با ارز ۴۲۰۰ تومانی وارد می‌شوند تورم بسیار زیادی دارند.

کوچکی نژاد با اشاره به قاچاق دارو گفت: در حال حاضر شاهد آن هستیم، انسولینی که با ارز ۴۲۰۰ تومانی وارد کشور می‌شود به کشورهای همسایه قاچاق می‌شود.

وی در ادامه افزود: در خصوص کالاهای اساسی هم شاهد هستیم، کالاهای مشمول ارز ۴۲۰۰ تومانی با قیمت ارز آزاد به دست تولیدکننده‌ها می‌رسد. افزایش ۲۰۰ درصدی قیمت مرغ این موضوع را به خوبی نشان می‌دهد.

عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس در پایان تصریح کرد: ارز ۴۲۰۰ تومانی در بودجه ۱۴۰۰ حذف شده است. منابع مالی حاصل از حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی باید به صورت مستقیم به خود مردم پرداخت شود. در این صورت رانت خوران این بخش حذف خواهند شد.

 ارز ۴۲۰۰ مفسده انگیز است

جلال رشیدی کوچی، عضو کمیسیون امور داخلی مجلس شورای اسلامی هم درباره حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی، گفت: هیچ شکی در مفسده انگیز بودن ارز ۴۲۰۰ تومانی وجود ندارد. مجلس و کمیسیون تلفیق به درستی تصمیم به حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی گرفته‌اند.

وی ادامه داد: مردم باید بدانند که کالاهای مشمول ارز ۴۲۰۰ تومانی دارای تورم بالا هستند و در حال حاضر به قیمت ارز آزاد به دست مردم می‌رسد. فقط این وسط یک رانتی برای یک عدهٔ خاص ایجاد می‌شده که بتوانند مابه‌التفاوت این ارز را به جیب شخصی خودشان واریز کنند.

رشیدی کوچی با بیان اینکه یارانه کالاهای اساسی باید مستقیم به خود مردم داده شود، گفت: ارز ۴۲۰۰ تومانی کالاهای اساسی و دارو باید حذف شود. مابه‌التفاوت ارز ۴۲۰۰ تومانی با ارز آزاد که رقم قابل توجهی هم می‌شود باید مستقیم در قالب یارانه نقدی به مردم داده شود.

وی ادامه داد: در خصوص دارو هم باید گفت که ارز ۴۲۰۰ تومانی آن باید حذف شود و یارانه آن مستقیم از طریق بیمه به مصرف‌کننده نهایی پرداخت شود.

رشیدی کوچی در پایان تصریح کرد: مخالفت‌هایی که با حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی می‌شود از سوی دلالان و رانت خوران است. چراکه منافع چند صد میلیون دلاری آن به خطر افتاده است. مجلس هیچ توجهی به آنها نخواهد کرد.

 ارز ۴۲۰۰ تومانی در کاهش قیمت کالاهای اساسی ناموفق بوده است

روح‌الله حضرت پور، عضو کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس شورای اسلامی نیز درباره حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی کالاهای اساسی گفت: ارز ۴۲۰۰ تومانی در کاهش قیمت کالاهای اساسی ناموفق بوده است. دولت اگر به دنبال حمایت از مصرف‌کنندگان است باید یارانه آنها را مستقیم به خودشان دهد.

وی ادامه داد: واسطه‌ها و دلالان ارز ۴۲۰۰ تومانی دریافت می‌کنند ولی کالایی وارد نمی‌کنند. از این طریق سالانه سود سرشاری نصیب رانت خوران می‌شود.

حضرت پور با بیان اینکه ارز ۴۲۰۰ باید مستقیم به خود مردم پرداخت شود، گفت: دولت باید ارز ۴۲۰۰ تومانی را حذف کند و منابع مالی حاصل از آن را مستقیم و به صورت شفاف در قالب یارانه نقدی و یا کالابرگ به خود مردم دهد.

نماینده مردم ارومیه در پایان تصریح کرد: کمیسیون تلفیق بودجه حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی تصویب کرده است. در بودجه ۱۴۰۰ دیگر ارز ترجیحی نخواهیم داشت. این موضوع قطعاً در راستای حمایت از مصرف‌کنندگان است.

برچسب‌ها