کد خبر 11726
تاریخ انتشار: ۴ آبان ۱۳۸۹ - ۱۰:۱۵

مراسم پاياني چهارمين جايزه گام اول که دوشنبه شب در کرمان برگزار شد، حاشيه‌هاي جالبي داشت که از آن جمله مي‌توان به استفاده از عنوان «دکتر» براي بيشتر سخنرانان اشاره کرد.

به گزارش مشرق به نقل از فارس، آيين پاياني چهارمين جايزه گام اول، ديشب با حضور معاون فرهنگي وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي در تالار عماد مجتمع فرهنگي ـ هنري انتظار کرمان برپا شد و حاشيه‌هاي خواندني در ذهن مهمانان خود به يادگار گذاشت که خبرنگار فارس، چند نمونه از اين حاشيه‌ها را کنار هم قرار داده است.
ـ در حالي که قرار بود برنامه رأس ساعت 18 آغاز شود، به دليل عدم حضور مسئولان و ناآمادگي صحنه با 15 دقيقه تأخير شروع شد. اين تأخير در شرايطي تجربه شد که اصطلاحاً «سين» برنامه با دقت بسيار بالا و با در نظر گرفتن زمان بسيار کوتاهي براي هر سخنران تنظيم و بسته شده بود.
ـ مجري برنامه که مثل بسياري از مجريان کرماني، خوش‌بيان و در نوع خود سخنوري کم‌نظير بود، بلافاصله به تقدير از عوامل برگزاري جشنواره پرداخت و جواد محقق، دبير علمي جايزه گام اول را «دکتر» خطاب کرد. او البته اين عنوان را به بهمن دري، معاون فرهنگي وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي هم نسبت داد.
ـ مديران کل فرهنگ و ارشاد اسلامي استان‌هاي هرمزگان و آذربايجان غربي نيز به عنوان ميزبانان دوره‌هاي پيشين جايزه گام اول به کرمان آمده بودند تا از نزديک، کيفيت ميزباني کرماني‌ها را در دوره چهارم ببينند. مديرکل ارشاد کرمان با اصرار فراوان سعي داشت اين دو مهمان را به رديف نخست مهمانان ببرد که در اين کار مؤفق نشد.
ـ اجراي نماهنگ‌ها معمولاً با کندي همراه بود. گاهي مجري براي چند دقيقه صبر مي‌کرد تا از پخش يک نماهنگ اطمينان حاصل کند. روي تصاير تلويزيوني هم گاهي واژه close يا open موجب مي‌شد که مهمانان از مراحل قرار دادن سي دي درون دستگاه يا بيرون آوردن آن باخبر شوند و بدانند که اشکال از پشت صحنه است و ربطي به مجري ندارد. حتي يک بار مجري به خاطر اين تأخيرها از مهمانان حسابي عذرخواهي کرد.
ـ براي هريک از سخنرانان استاني مراسم، تنها 7 دقيقه زمان در نظر گرفته شده بود. وقتي جواد کمالي معاون سياسي ـ امنيتي استاندار کرمان پشت تريبون رفت، خطاب به مجري گفت: «اين يک دقيقه‌اش!» بعد هم گفت که يک دقيقه براي روحانيت، يک دقيقه به خاطر مفاخر استان و يک دقيقه به احترام مهمان‌ها بيشتر حرف مي‌زند! البته با اين شيرين‌زباني، حدود 5 دقيقه سخنراني کرد و از جايگاه پايين آمد.
ـ وقتي مجري بهمن دري، معاون فرهنگي وزير ارشاد را به جايگاه فراخواند، از او هم به عنوان «دکتر» ياد کرد. در حالي که پيش از اين در جايي شنيده نشده بود که دري دکتر باشد. اينطوري آدم ياد شهرداري مي‌افتد که همه مقاماتش مهندس هستند؛ حتي اگر طرف ليسانس ادبيات داشته باشد!
ـ دري، وقتي مي‌خواست سلام خود را به مردم کرمان ابلاغ کند، اين شهر را شهر انسان‌هاي خونگرم خواند و کرمان را شهر کريمان دانست. منتها، در ادامه اين ابلاغ سلام و درود، کرمان به عنوان «مهد تمدن بشر» معرفي شد که نمي‌دانم چقدر اين قضيه صحت دارد! آقاي معاون وقتي از سه خبر خوش خود در حمايت از برندگان گام اول سخن مي‌گفت و ميل جمعيت را براي دست زدن مي‌ديد، اشاره مي‌کرد که: «خب حالا اگر دلتان مي‌خواهد يا صلوات بفرستيد يا دست بزنيد.» که معمولاً هر دو نحوه تشويق به بهترين شکل ممکن انجام مي‌شد.
ـ اجراي بسيار زيبا و درخور تحسين گروه موسيقي زنده، ستايش حاضران را به همراه داشت. آنان قطعه‌اي به نام «جلوه آرزو» را اجرا کردند، منتها وقتي کار به نيمه‌هاي خود رسيد، دو نفر از چپ و راست سالن مشغول توزيع کتابچه‌هاي جشنواره شدند و رسماً حواس مهمان‌ها را پرت کردند. اتفاق جالب اينکه چون روي کارتن توزيع کتابچه، مارک يکي از شرکت‌هاي لبني کشور حک شده بود، بعضي‌ها فکر کردند در گرماگرم جشنواره دارند بستني توزيع مي‌کنند!
ـ جواد محقق، دبير علمي جايزه که قرار بود سخنراني کوتاهي داشته باشد، به دليل محدوديت وقت، به تشکر و قدرداني بسنده کرد. همان کاري که علي شجاعي صائين هم انجام داده بود. اما محقق در پاسخ به مجري که او را «دکتر محقق» خطاب کرده بود، گفت: من البته حاضرم عناوين بهتر و بالاتري را هم قبول کنم، ولي دکتر نيستم!
ـ مجري که تا اواخر مراسم نشان داده بود سخنوري توانا و اهل ادب است، يکهو گويا هول شد و از جواد محقق به عنوان دبير جايزه کتاب اول ياد کرد. هرچند گام اول، يک جورهايي همان کتاب اول است، اما اگر خاطر مبارکتان باشد، کتاب اول، يکي از پروژه‌هاي تقريباً ناکام و ناموفق شهرداري تهران براي معرفي شرکت‌ها و مؤسسات تجاري بود که به کتاب دوم هم رسيد.
ـ هنگام اهداي جوايز، مدير کل فرهنگ و ارشاد اسلامي کرمان، به رسم ادب و مهمان‌نوازي، بسياري از مسئولان حاضر در سالن را به جايگاه فرامي‌خواند تا در دادن جوايز برگزيدگان روي صحنه حاضر باشند. وقتي تعداد اين افراد به 8 نفر مي‌رسد، تقريباً جايي در جايگاه باقي نمي‌ماند و اهدا کنندگان ناگزيرند با فاصله کم از يکديگر بايستند. در ميان اين افراد، امام جمعه بردسير هم مشاهده مي‌شود.
ـ يکي از مشکلات جدي خبرنگاران و عکاسان حاضر در سفر گام اولي‌ها به کرمان، نبود اينترنت در سالن محل برگزاري اختتاميه است. گويا اينترنت بي‌سيم براي اين تالار بزرگ شهر کرمان در نظر گرفته نشده است. البته ناگفته نماند که وقتي عکاس يکي از خبرگزاري‌ها در فرودگاه بين‌المللي کرمان به مسئول مربوطه مراجعه کرد و سراغ اينترنت را گرفت، طرف با کمال خونسردي گفت: «پولش را نداديم، قطعش کردند!»
البته اينترنت در مهمانسراي جهانگردي با تلاش مسئولان خانه کتاب و همکاري مديران مهمانسرا حل شد، اما محدوديت در استفاده و پهناي باند کم باعث شده تا عکاسان براي ارسال تصاوير حجيم مربوط به جشنواره با مشکل بسيار جدي مواجه باشند.
ـ وسيله اياب و ذهاب مهمانان از مهمانسراي جهانگردي تا تالار عماد شهر کرمان به بهترين نحو ممکن طراحي شده است. اين وسايل نقليه ـ که از نوع «ون» هستند ـ در مسير برگشت هم به شکلي خوب و مناسب به مهمانان خدمات مي‌دهند و تقدير و تشکر اهالي فرهنگ و ادب را در پي دارند.
ـ مراسم پاياني چهارمين دوره جايزه گام اول، حوالي ساعت 20.15 دقيقه شب به پايان رسيد و قرار بود بهمن دري، معاون فرهنگي وزير ارشاد، شبانه به تهران برگردد. حتي شنيده مي‌شود که او ساعت 24 دوشنبه با وزير جلسه دارد. بالاخره وقتي رئيس جمهور به کار شبانه‌روزي شهره باشد، وزير و معاونش هم بايد با خواب و استراحت بيگانه باشند.