به گزارش مشرق به نقل از فارس، پایگاه تحلیلی آنتی وار در مقالهای به قلم "فیلیپ جرالدی" افسر سابق سیا، به بررسی وضعیت دفاعی ایران در برابر حمله احتمالی نیروهای آمریکایی به مواضع ساحلی ایران در خلیج فارس پرداخته است.
نویسنده این مقاله ابتدا مینویسد که، روزنامه نیویورکتایمز در گزارشی مورخ 19 مارس با بیان اینکه حمله احتمالی اسرائیل به ایران امنیت آمریکا را تهدید میکند هشدار داد که احتمالا عدم مداخله آمریکا در جنگ بین ایران و اسرائیل غیرممکن است. این گزارش بازتاب رسانهای گستردهای پیدا کرد، به نحوی که برخی این جنگ را غیرقابل اجتناب و برخی آن را پاسخی مشروع به تهدیدات موجود دانستند. برآیند کلی که چه درون آمریکا و چه خارج از آمریکا از این مباحث برداشت شد، این بود که در صورت درگرفتن جنگ بین اسرائیل و ایران، اولا حضور گسترده نیروهای آمریکایی در منطقه خلیج فارس و ثانیا فشار اسرائیل و حامیانش موجب میشود تا ورود آمریکا به مناقشه نظامی غیرقابل اجتناب شود.
با وجود اینکه هدف عملیاتهای نظامی آمریکا در منطقه که فعلا در دسته آمادگی نظامی طبقهبندی میشوند، چک کردن ارتباطات و میزان هماهنگی فرماندهی مرکزی و نیروهای مستقر در خاورمیانه اعلام شده، اما هدف اصلی آن سنجش میزان توانایی ایران در پاسخگویی به حملات آمریکا و متحدانش بوده است. مقامات اسرائیل مدعی هستند که واکنش متقابل ایران به حملات هوایی اسرائیل مهار شدنی است و تلفات چندانی برای نیروهای اسرائیلی نخواهد داشت، چراکه ایران از تشدید تنشها و ورود آمریکا به درگیریها اجتناب می کند.
* حمله آمریکا به مواضع ایران شروعی است بر یک جنگ منطقهای تمام عیار
در تمرینات نظامی که آمریکا انجام می دهد، چندین سناریوی مختلف مد نظر قرار گرفته که در همه آنها مواضع نیروهای آمریکایی تعمدا و یا تصادفا هدف قرار میگیرد و در نتیجه آمریکا به بمباران مستمر مواضع ساحلی و تاسیسات هستهای ایران می پردازد، و همین حملات است که موجب شروع یک درگیری منطقهای تمام عیار میشود.
* آمریکا در تنگه هرمز با مشکل اساسی روبرو میشود
اما در تمام تمرینات نظامی انجام شده، مشخص شده است که نیروی دریایی آمریکا در مقابله با عملیات تهاجمی ایران در آبراه کم عرض تنگه هرمز با مشکلات اساسی روبرو خواهد بود. گفته شده که ایران بیش از 5 هزار مین در آبهای این منطقه دارد که بسیاری از آنها به دلیل طراحی مدرنی که دارند، قابل ردیابی و خنثیسازی نیستند. علاوه بر این، ایران در به کارگیری شناورهای سبک و قایقهای تندرو در جهت حمله دسته جمعی به اهداف بزرگ و ناوهای جنگی با هدف انجام عملیاتهای انتحاری تبحر پیدا کرده است. با وجود اینکه ناوهای جنگی آمریکا برای مقابله با این تاکتیک آموزش دیدهاند، اما تمرینات نظامی نشان داده است که این احتمال وجود دارد که شناورهای آمریکایی با دادن تلفات بالا، غرق شوند.
موشکهای کروز ایران نیز تهدید مهم دیگری برای ناوهای آمریکایی است. ناوهای آمریکایی با وجود اینکه برای مقابل با این موشکها هم آموزش دیدهاند، اما وجود قایقهای تندرو همراه با این موشکها که به صورت عمودی به هدف نزدیک میشوند، میتواند موجب بروز خساراتی زیاد برای این ناوها شود.
*شکست نیروهای آمریکایی از نیروهای فرضی ایران
نویسنده این مقاله در پایان به مانوری اشاره میکند که در سال 2002 از سوی نیروهای آمریکایی و با هدف سنجش توان ایران در آبهای دریایی انجام گرفت. در این مانور که "میلنیوم چلنجر" نام داشت، نیروهای فرضی ایران با موشکهای کروز و قایقهای کوچک و پرسرعت در ستونهایی پرشمار به سمت ناوهای بزرگ آمریکا حمله میبردند. نتایج این مانور آنقدر مخرب بود که آمریکاییها را مجبور به اتمام مانور پیش از جمعبندی نهایی کرد.
مقاله فوق از شدت ضعف نیروهای آمریکایی در نبرد دریایی با نیروهای ایرانی خبر میدهد، تا حدی که نیروهای ایرانی میتوانند نیروی دریایی آمریکا در منطقه تنگه هرمز را به کلی زمینگیر کنند.